Prispevki

Ali ima magnetna terapija stranske učinke?

Ali je magnetna terapija škodljiva?

Ta članek se nanaša na neželene stranske učinke pri magnetni terapiji. In na učinke magnentoterapije za domačo uporabo. Vabljeni, da preberete, kako koristna je magnetna terapija lahko tudi za vas. Pišemo tudi o kontraindikacijah, vabljeni k branju.

Ne glede na welness ali terapevtski pripomoček, ki ga želite uporabljati doma, morate biti pozorni na varnost in neželene stranske učinke.
Zato vam v članku povemo, ali magnetna terapija ima stranske učinke, ki bi vam lahko škodovali, ali jih sploh nima. Naše trditve bomo podkrepili s kliničnimi raziskavami. Preberite….

Vsake tablete, vsako zdravilo imajo poleg učinkovitosti, neželene stranske učinke. Kar poiščite škatlico s tabletami in preberite priložena navodila. Tam je, poleg ostalega, cel spisek možnih neželenih stranskih učinkov. Pa si tega želimo? Ali obstaja možnost, da si pomagamo tudi brez njih?

Nikola Tesla
Nikola Tesla je že leta 1898 potrdil neškodljivost in učinkovitost magnetnega polja.

Magnetna terapija je v preučevanju že več kot 30.let. Že Nikola Tesla je leta 1898 potrdil očitno neškodljivost pulznega magnetnega polja na človeka. Tesla v članku navaja, da je eden prvih izsledkov pulznega magnetizma očitna neškodljivost slednjega, zaradi česar je bilo mogoče skozi telo prenašati sorazmerno velike količine električne energije.
Na koncu je tudi omenil, da so bili učinki njegove terapije s tuljavo na človeško telo nedvomno pozitivni.

Mnenje zdravnika o stranskih učinkih

Ker je vprašanje ali ima magnetna terapija stranske učinke, zelo pogosto, smo to vprašali tudi zdravnika. Spodaj lahko preberete njegov dobesedno odgovor.

Priznani doktor, prim.Jože Barovič, dr.med., nam je leta 2012 podal odgovor:

“Elektromagnetna terapija je neinvazivna metoda zdravljenja, ki nima stranskih učinkov, ki bi škodovali. Z ustreznim magnetnim poljem vplivamo na dinamično ravnovesje med električnimi, magnetnimi in/ali elektromagnetnimi polji v telesu. Tako omogočimo ugodne pogoje za potek telesnih biokemičnih reakcij in s tem izboljšamo prekrvavitev tkiv, odstranjevanja presnovnih produktov, boljši izkoristek kisika v celicah in ohranjanja napetosti celične membrane. To posledično vpliva na metabolizem celic.”

Kako vam lahko magnetna terapija koristi?

Najbolj nas seveda zanima, ali ima magnetna terapija za domačo uporabo stranske učinke. Najbolj razširjene naprave, za domačo uporabo, so magnetne blazine.
Magnetna terapija, v obliki blazine je zelo učinkovita metoda za lajšanje zdravstvenih tegob doma. Takšno, slovenskega proizvajalca, vam predstavljamo: Magus blazina. Magnetna terapija za domačo uporabo, Magus blazina, je brez neželenih stranskih učinkov. Pridobljene ima certifikate, da veste, da je varna in hkrati učinkovita terapija.Magnetna terapija-stranski učinki

Pri magnetni terapiji za domačo uporabo, Magus blazini, moramo vedeti, da pozitivni učinki ne pridejo čez noč. Magnetno blazino, ki nima neželenih stranskih učinkov, je potrebno konstantno uporabljati par tednov, da bi začutili pozitivne učinke. Do prevelikega odmerka, tako kot pri zdravilih, pri magnetni terapiji ne more priti. S terapijo bolne celice spodbudimo k pravilnemu delovanju, zdravih celic pa ne moremo preveč stimulirati. Ravno zato je magnetoterapija varna metoda brez stranskih učinkov.

O tem, da je magnetna terapija brez stranskih učinkov, ki bi uporabniku lahko škodovala, govori ogromno študij. Študije so narejena na različne tipe ljudi, zdravstvena stanja in različne aparature. Takšne študije so objavljene v angleškem jeziku in si jih lahko preberete TUKAJ. Se pravi, če vas zanimajo študije o tem, da magnetna terapija nima stranskih učinkov pri uporabi preberite tudi NASA ŠTUDIJO.

Pozitivni učinki magnetne terapije

Učinki magnetne terapije so zelo različni in odvisni od večih dejavnikov. Ker pulzirajoča elektromagnetna terapija vpliva na:Cirkulacija krvi

 • cirkulacijo krvi
 • regeneracijo celic
 • stimulira nevrone
 • absorpcijo medikamentov

je učinkovitost na posameznika zelo odvisna od njegovega življenjskega stila, zdravstvenega stanja in uporabe zdravil ter prehranskih dopolnil. Zato je smiselno magnetno terapijo izvajati daljše časovno obdobje, vsak dan.

Ob uporabi magnetne terapije navadno ne čutimo delovanja, vsaj fizično ne. Nič ne vibrira, ne masira ali kakorkoli drugače vpliva; magnetno polje prodira do celic v telesu in deluje na celičnem – globljem nivoju.

Če vas zanima kako magnetna terapija deluje na telo, kakšen vpliv ima in kaj o tem pravijo zdravniki, si preberite članek TUKAJ, kjer vam natančno opisujemo kako deluje na telo magnetoterapija.

Nizkofrekvenčno pulzno elektromagnetno polje (PEMF) lahko zagotovi neinvazivno, varno in enostavno uporabo za zdravljenje bolečine, vnetja in disfunkcij, povezanih z revmatoidnim artritisom (RA) in osteoartritisom (OA). Pulzirajoča elektromagnetna terapija ima dolgoročno varnost.

Izvleček iz študije, ki govori o varnosti magnetne terapija, si v celoti lahko preberete TUKAJ.

Kontraindikacije magnetne terapije

Če smo prej napisali veliko o tem, da magnetna terapija nima neželenih stranskih učinkov, se sedaj še dotaknimo kontraindikacij. Se pravi, ali obstajajo ljudje, ki magnetne terapije ne smejo uporabljati in zakaj?

Kontraindikacije magnetoterapije so:

 • srčni spodbujevalnik oz. pacemaker ( gre za občutljivost naprave in ne srčno žilnega bolnika)
 • nosečnost ( ker še ni dovolj raziskano področje )
 • epilepsija in/ali shizofreenija ( zaradi narave bolezni )

To so stanja ljudi, ki ne smejo na elektromagnetno terapijo, zaradi previdnostnih razlogov. Tudi, če v strokovni literaturi najdemo zapise, da bi lahko magnetna terapija tem ljudem koristila, smo pri Magus terapiji zavzeli stališče, da se ne uporablja.

Uporabniki elektro magnetne terapije Magus so nas naučili, da je manj prijetna izkušnja uporabe blazine tudi, ko ima uporabnik povišano telesno temperaturo. To ni kontraindikacija, saj si ne morete škodovati, vendar ni prijetno: s povišano temperaturo se že tako ne počutimo dobro, magnetoterapija pa vse skupaj samo še pospeši.


Prav tako uporabniki z visokim krvnim pritiskom poročajo, da so za njih primerne 15 minutne terapije in ne 30 minutne.

Kadar ima uporabnik kemoterapije, se tudi izogibamo terapijam z magnetno blazino, ker bi lahko le-ta zmanjšala učinkovitost kemoterapije. Saj vemo, da magnetna terapija krepi imunski sistem, kemoterapija pa ravno obratno. To ne gre skupaj.

Pri ranah smo vedno pozorni, da je rana suha, da iz nje ne izteka tekočina. Pri suhi rani bo Magus terapija dosegla svoj učinek hitrejšega celjenja.

POVZETEK:

Ali ima magnetna terapija škodljive stranske učinke?

Ne. Magnetoterapija je neinvazivna in varna vrsta terapije, ki nima škodljivih stranskih učinkov. Pri uporabi magnetne blazine Magus se upoštevajo navodila za uporabo, ki so napisana v slovenskem jeziku.

Kakšne so kontraindikacije pri magnetni terapiji?

Stroge kontraindikacije so: nosečnost, srčni spodbujevalnik, epilepsila / shizofrenija. Delne kontraindikacije so: vročina, visok pritisk, kemoterapija.

Kakšni so učinki elektro magnetne terapije?

Učinki magnetne terapije so pozitivni in delujejo na celice v telesu: pospeši se cirkulacija, regeneracija, stimulira nevrone, deluje protibolečinsko

Magnetoterapija mišic medeničnega dna

Magnetoterapija za krepitev mišic medeničnega dna

Magnetoterapija za krepitev mišic medeničnega dna je znana metoda, ki pospeši cirkulacijo in mikrocirkulacijo teh mišic in jim omogoča normalno delovanje. Če mišice ne delujejo pravilno oziroma je njihova funkcija motena, lahko prihaja do urinske inkontinence.

Se tudi vi srečujete z nekontroliranim uhajanjem urina?  Vas je strah, da vam bo ušlo, ko kihnete, ko dvignete neko breme ali, ko se zasmejite? Preberite naslednji prispevek in izvedeli boste zakaj pride do tega in kaj lahko storite, da okrepite mišice medeničnega dna.

Zakaj pride do uhajanja urina?

Do uhajanja urina pride, kadar mišice sečnega mehurja, mišice zapiralke ter mišice medeničnega dna ne delujejo pravilno.Inkontinenca
Veliko ljudi, več žensk kot moških, se srečujejo z urinsko inkontinenco, pa še vedno dajemo premalo pomena mišicam medeničnega dna. Velikokrat mislimo, da je vzrok za uhajanje, staranje in da se tej nadlogi ne da zoperstaviti, vendar temu ni tako: veliko lahko storite sami!

Preberite, kaj se da storiti in kakšne vaje lahko izvajate brez dodatnega časa. Pri krepitvi mišic medeničnega dna ima velik pomen tudi magnetoterapija, ki znatno pospeši cirkulacijo mišic in nečutno krčenje mišic medeničnega dna.

Vzrok za nepravilno delovanje mišic medeničnega dna so lahko bodisi prešibke bodisi prekomerno aktivne mišice. In zato se pojavijo težave z nadzorom nad delovanjem sečnega mehurja.
To povzroča tri vrste inkontinence:

 • stresna urinska inkontinenca: urin uhaja ob naporu, dvigovanju bremen, kihanju, kašljanju. Je najpogostejša oblika pri ženskah, ko oslabijo mišice medeničnega dna pri porodih.
Z magnetoterapijo se STRESNA URINSKA INKONTINENCA zelo uspešno zdravi / lajša, so pokazale raziskave: v angleškem jeziku si eno lahko preberete TUKAJ.
 • urgentna urinska inkontinenca: močno, nemudno tiščanje na vodo, ki mu sledi uhajanje urina.
 • mešana urinska inkontinenca.

Kako ukrepati?

Ko ugotovite, da vam mišice “tam spodaj” ne vzdržijo več in vam je začel uhajati urin, je čas da nekaj storite.  Ne glede na starost, se mišice medeničnega dna vedno lahko trenirajo in s tem povečujemo njeno delovanje:

 • Keglove vaje krepijo mišice medeničnega dna, ki so povezane s pretokom urina. Izvajajo se tako, da krčite pravilne mišice. Najlažje jih izvajate, ko na stranišču greste na vodo in curek urina za 3 sekunde prekinete. Tako veste, da ste krepili mišico medeničnega dna. To ponavljajte vsakič, ko odvajate. Keglove vaje lahko izvajate tudi v službi, ko gledate TV, vsak dan; vendar jih morate izvajati pravilno: stiskajte mišice kot bi želeli prekiniti curek urina, pri tem se držite za trebuh, ki mora ostati nenapet – ohlapen.
  Keglove vaje krepijo mišice medeničnega dna in s tem povrnejo tonus ženskam po porodu in omogočajo zadrževanje urina pri starejših.
 • Magnetoterapija mišic medeničnega dna stimulira mišice s pomočjo magnetnega polja in nizkih frekvenc, ki prodirajo globoko do mišičnega tkiva v telesu. Tako pospeši cirkulacijo krvi, s tem dotoka kisika in povzroči nastanek električnega toka v živcih in s tem sproži krčenje mišic.

Magnetoterapija pomaga

Da je magnetoterapija učinkovita metoda, so potrdili tudi različni slovenski strokovnjaki. V strokovni literaturi, v angleškem jeziku, najdemo ogromno tem o tem, da magnetoterapija pozitivno vpliva. Ker smo slovensko podjetje, vam ponujamo mnenja naših strokovnjakov, zdravnikov, ki so potrdili delovanje, magnetoterapije in Magus blazine, kot uspešno. Zato si lahko mnenja strokovnjakov in zdravnikov o magnetoterapiji preberete tukaj:  mnenja zdravnikov.

Magnetna blazina Magus je idealna za izvajanje magnetoterapije na domu, saj se izvaja sede – na mali blazini, ki tudi greje. Metoda je neinvazivna, neboleča, brez neprijetnega vstavljanja elektrod, brez neposrednega stika s kožo in nima znanih stranskih učinkov.

Magnetoterapija Magus Magnetoterapija mišic medeničnega dna
Oblečeni se usedete na malo blazino, nastavite program za mišice, ki traja 30 minut ter se sprostite. Magnetnega polja ni čutiti, pa vendar dokazano deluje. Terapijo lahko ponovite 2x dnevno.
Magnetno terapijo si lahko tudi izposodite na dom; preberite kje in kako poteka najem za 6 tednov.

ZA STROKOVNO SVETOVANJE SMO VAM NA VOLJO: 040 807 327.
Kaj je magnetoterapija?

Magnetoterapija je elektromagnetna pulzirajoča terapija na osnovi magnetnega polja in nizkih frekvenc, ki deluje v globino, saj prodira do celic v telesu.

Kako magnetoterapija pomaga pri uhajanju urina?

Magnetna terapija, ker prodira v globino, stimulira mišice medeničnega dna, jim pospeši cirkulacijo in s tem okrepi mišice, bolj lahko kontrolirajo uriniranje.

Rehabilitacija po zlomu gležnja

Rehabilitacija po zlomu gležnja je dolgotrajen proces

Rehabilitacija po zlomu gležnja je odvisna od vrste zloma. Zlom gležnja sodi med najpogostejše zlome pri odraslih, saj je gleženj eden pomembnejših v našem telesu, ker prenaša ogromno težo.

V nadaljevanju boste prebrali, kako dolgo traja rehabilitacija in kako poteka, na koncu pa še praktične vaje, ki jih lahko izvajate tudi doma. Ali lahko naredite kaj sami, da prispevate k hitrejši rehabilitaciji?

Zlom gležnja povzroči sila, ki deluje na kost in je večja od njene trdnosti in prožnosti. Največkrat ga povzroči padec iz višine na noge ali športna poškodba pri specifičnih športih, kot je drsanje, smučanje, motoristi..

Na vrsto zloma vplivajo:

 • smer sile
 • hitrost in jakost sile,
 • starost kosti,
 • vrsta kosti in
 • morebitna bolezen, ki vpliva na kost ( npr. osteoporoza, ki vpliva na gostoto kostne mase kosti).

Rehabilitacija po zlomu gležnja traja lahko od 1 do 4 mesecev.

Zlom kosti se celi tako, da nastaja nova kostnina oz. kalus kosti, ki premosti razmak med odlomkoma. Zato je glavni cilj zdravljenja namestiti odlomka čim bližje drug drugemu, da je vrzel med njima čim ožja.

Potek rehabilitacije po zlomu gležnja

Glede na vrsto in kompliciranost zloma gležnja, zdravnik z različnimi tehnikami predpiše pravilno rehabilitacijo. Pri tem si pomaga s kliničnim pregledom poškodovanca in rentgensko sliko gležnja. Rehabilitacijo razdelimo na dva različna pristopa zdravljenja:

 • konzervativno: uravnavanje kostnih odlomkov in imobilizacija, navadno je to longeta ali mavec
 • operativno: kjer s kirurškim posegom gleženj naravnajo in notranje imobilizirajo, mavec ni potreben

Če ste imeli operacijo gležnja, dobite bergle in vas takoj napotijo na fizikalno rehabilitacijo.

Če ste dobili mavec, se počaka, da se kost zaceli, kar traja nekje 6 tednov. Da bi se kost zacelila hitreje, lahko doma uporabljate elektromagnetno terapijo, ki dokazano pospeši celjenje.

Sestavni del rehabilitacije po zlomu gležnja je fizikalna terapija, ki se razlikuje ali je bila operacija ali ne. V obeh primerih lahko pride tudi do poškodb ligamentov in drugih mehkih tkiv.

Če ste imeli gleženj v mavcu, navadno po odstranitvi nastopi še večja oteklina. Mišice na poškodovani nogi so močno atrofirale, ker se dolgo niso obremenjevale oz. uporabljale. Močno je oslabljena gibljivost gležnja.

Če ste prestali operacijo gležnja, vas bodo takoj naučili uporabljati bergle in fizioterapija se začne nemudoma.

Dobra praksa rehabilitacije po zlomu gležnja:

Rehabilitacija po zlomu gležnja

Strokovnjak fizikalne rehabilitacije bo glede na stanje gležnja predpisal različno obliko fizikalne terapije:

 • vaje za povečanje gibljivosti
 • tehnike za sprostitev mišic
 • razgibavanje in posebne vaje, ki jih izvajate doma
 • tehnike za zmanjšanje oteklin
 • elektromagnetna terapija
 • tens– protibolečinska terapija

Ves čas rehabilitacije mora bolnik dobro vedeti, koliko lahko obremenjuje gleženj, katere vaje so primerne in kakšna je ustrezna izvedba posameznih vaj. Primerne vaje so:

 • gibanje sklepa v krogu;
 • upogibanje in podaljšanje;
 • napetost mišic v ležečem položaju;
 • dviganje nog do majhne višine od nivoja postelje;
 • premikanje noge proti robu postelje in obešanje;
 • miganje s prsti.

Zlom gležnja- rehabilitacija               Zlom gležnja- vaje
Pri razmigavanje gležnja si lahko pomagate z elastiko. Tako boste pridobili na gibljivosti sklepa.

 

Kako lahko sami pripomorete k hitrejši rehabilitaciji?

Dober učinek pri zdravljenju gležnja je plavanje. Gimnastične vaje je treba kombinirati z izboljšano prehrano, bolnikovo prehrano je treba obogatiti s kalcijem in beljakovinskimi živili.

Takoj po zlomu in en teden po operaciji se priporoča magnetna terapija na domu, ki si jo lahko izposodite za 6.tednov. To je edina vrsta terapije, ki jo lahko izvajate, če imate mavec in pred fizioterapijo.

Elektromagnetna terapija se lahko izvaja 2x na dan po 30 min, četudi imate v gleženj vstavljene vijake ali ploščico.

Priporoča se ročna masaža in tople solne kopeli.

Rehabilitacija po zlomu gležnja starostnikov je največkrat zelo zapletena, saj po končani fizioterapiji navadno potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje z/in rehabilitacijo. Svojci se lahko obrnejo na Bolnišnico Sežana, ki sprejemajo bolnike, ki po akutnem zdravljenju še ne morejo biti odpuščeni v domačo oskrbo, ker potrebujejo še nadaljevanje rehabilitacije in specialno nego.

Najpogostejša tri vprašanja v zvezi z rehabilitacijo zloma gležnja:

Koliko časa traja rehabilitacija pri zlomu gležnja?

Rehabilitacija je odvisna od vrste zloma in od vrste zdravljenja: če je bila operacija ali ne. Traja lahko od 1. do 4. mesecev.

Kako lahko pospešim rehabilitacijo pri zlomu?

Ne glede na to ali ste bili operirani ali ne, magnetna terapija zelo pospeši rehabilitacijo, saj se zlom kosti zaceli od 30-50% HITREJE.

Magnetno terapijo si lahko IZPOSODITE NA DOM.

Kakšne so vaje, ki jih lahko izvajam sam doma?

Kroženje sklepa, razmigavanje s pomočjo elastike, miganje s prsti, ročna masaža, solne kopeli..

Artroza prstov na rokah

Artroza prstov na rokah (kako jo prepoznati in kaj povzroči artroza)

Artroza prstov na rokah je zelo pogosta revmatska bolezen. Razložili bomo, kako prepoznati, da gre za artrozo in kaj vam ta bolezen povzroči. V nadaljevanju pa tudi vzroke za nastanek in kako si lahko pomagate.

O artrozi sklepov govorimo, ko v sklepih začne izginevati hrustanec. Vsak sklep ima hrustanec, ki skrbi za premikanje sklepa in blažitev fizičnih obremenitev. Hrustanec v sklepih skrbi, da so sklepi “podmazani”.

Artroza, ko se plast hrustanca v sklepu stanjša, postane hrapava, napoka in se celo okruši. V nadaljevalni fazi poškodovan hrustanec naredi škodo v celotnem sklepu, saj poškoduje tudi kost.

 

KLINIČNE RAZISKAVE SO DOKAZALE, DA ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA VPLIVA NA ZAVIRANJE RAZKROJA HRUSTANCA V SKLEPU.
Študija je napisana v angleškem jeziku in si jo preberite TUKAJ.
Artroza prstov na rokah
Odebeljeni sklepi prstov na rokah

Kako prepoznati artrozo prstov na rokah:

 • bolečine v sklepih
 • krčenje prstov na rokah
 • omejena gibljivost prstov na rokah
 • otrdelost sklepov
 • odebelitev

Artroza prstov na rokah ni bolezensko stanje, ki bi nastalo čez noč. Bolniki kar nekaj časa opažajo spremembe v sklepih; in tudi zdravniki ne postavijo diagnoze takoj. Potrebne so raziskave in slikanje sklepov, da bi z gotovostjo trdili, da gre za artrozo.

Ko se bolniki dejansko začnejo zdraviti za to boleznijo, je navadno bolezen že naredila določeno nepopravljivo škodo v sklepih.

Artroza povzroči, da bolnik čuti stalno ali občasno bolečino v prstih; sklepi prstov niso več normalno gibljivi; ni mogoče do popolnosti iztegniti in v pest stisniti prstov; ni več zadostne moči v prstih; sklepi so otečeni in tudi rdeči.

Kaj je vzrok za nastanek artroze in kako živeti z njo?

Natančen vzrok za razvoj artroze sklepov prstov na rokah je težko poimenovati, saj je bolezen ponavadi povezana z vplivom več negativnih dejavnikov na telo:

 • starostne spremembe;
 • dedno nagnjenje k obrabam sklepov;
 • artritis v anamnezi;
 • poškodbe rok;
 • monotono delo z rokami, majhno ročno delo;
 • nalezljive bolezni;
 • v bolj mrzlih krajih morda prihaja do večjega številna prizadetih sklepov.
 • obrabi hrustanca so nekoliko bolj izpostavljene ženske, ki so s službo, z gospodinjstvom in nosečnostjo bolj obremenjene kot moški.
 • nekatere motnje presnove, kot je npr. protin, ki povzroča pogosto vnetje sklepov, lahko povzroči tudi prezgodnjo obrabo sklepov.

Primarna artroza prstov na rokah, ko je bolezen neodvisna od drugih bolezni, je zelo težko ugotoviti pravi vzrok za nastanek artroze. Vemo tudi, da je lahko tudi dedna.

Kadar govorimo o sekundarni artrozi prstov na rokah, ko gre le za en sklep, je največkrat vzrok mehanskega tipa:

 • nepravilna oblikovanost sklepa
 • poškodba sklepa
 • čezmerna fizična obremenitev sklepa (profesionalni športniki ali glasbeniki)

Zdravnik: ortoped in / ali revmatolog vam je postavil diagnozo: artroza prstov na rokah.

Ko je vaše stanje akutno, je zelo boleče, vam predpišejo protibolečinske in protivnetne tablete. Čeprav zdravijo artrozo prstov in odstranjujejo neprijetne občutke, dolgotrajna uporaba vodi do poškodb sluznih sten prebavnega trakta.

Če je vaše stanje v remisiji, ni tako zelo boleče, vam svetujejo fizioterapijo, ki je lahko:

Kaj bi poleg naštetega ter nasvetov in predpisov zdravnikov, lahko storil še sam, da bi si olajšal boleče sklepe?

V prvem koraku je potrebno razbremeniti sklepe prstov in se izogibati ponavljajočim gibom, ki so povzročili nastanek artroze.

Kljub morebitnim bolečinam je potrebno vsakodnevno prste razgibavati. Kljub bolezni morajo sklepi ostati v gibanju.

Nežno masirajte prste, nanesite kremo, ki greje in temeljito masirajte vsak prst posebej.

Elektromagnetno terapijo si je možno tudi izposoditi na dom; izvajajte terapijo za sklepe 2x na dan. Magnetna terapija blagodejno vpliva na sklepe, saj prodre v globino sklepov, ne povzroča bolečine in nima neželenih stranskih učinkov.

Mala magnetna blazina Magus tudi greje, izvajajte razgibavanje prstov na magnetni blazini: razprite dlani, do popolnosti iztegnite prste in jih stisnite v pest.

Artroza sklepov na rokah-vajeArtroza sklepov na rokah-vaje


7 NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ LJUDI, KI IMAJO ARTROZO PRSTOV NA ROKAH:

Kaj je artroza prstov?

To je revmatska bolezen, ko se v sklepu izrablja hrustanec.

Kako vem, da imam artrozo na prstih?

Če imate: boleče sklepe na prstih, če so otrdeli, odebeljeni, manj gibljivi.. Potem je verjetno načet hrustanec v sklepih.

Prsti me zelo bolijo. Kako si lahko olajšam bolečino?

Magnetna terapija na blazini Magus, ki jo lahko izvajate sami doma, zelo olajša bolečino v sklepih prstov pri artrozi.

Kdaj bo bolečina pojenjala?

Pri artrozi na prstih, bolečina pojenja v povprečju po dveh tednih redne uporabe.

Ali magnetna terapija Magus pomaga tudi pri hrustancu?

Magnetna terapija absolutno zavira propadanje hrustanca v sklepih, to so potrdile tudi klinične študije. Eno takšno si lahko preberete TUKAJ.

Kako bom vedel- a, da mi magnetna terapija Magus pomaga?

Čutili boste na lastni koži. Vaši sklepi ne bodo več tako boleči, bolj bodo gibljivi in manj otekli. Na dolgi rok se bo propadanje hrustanca ustavil.

Kako lahko preverim, če je za mojo artrozo res prava Magus blazina?

Magus blazino lahko najamete in tako preverite, če je za vas prava. Pokličite in se dogovorite za najem: 040 807 327.

Dolgotrajne bolečine v mišicah ( fibromialgija in kako si pomagati? )

Kakšen je vzrok za dolgotrajne bolečine v mišicah?

Dolgotrajne bolečine v mišicah danes beležimo večino pri ženskah, različnih starostnih skupin; najpogosteje po 40. letu.

To ni bolezensko stanje starejših ljudi. In ne govorimo o bolečinah v mišicah po telovadbi, ki čez dva dni minejo. Ta bolezen sodi med kronične revmatološke bolezni, ki ji mnogi na kratko rečejo tudi:  revma.Dolgotrajne bolečine v mišicah

Opisali bomo dolgotrajne bolečine v mišicah po celem telesu, ki ji rečemo tudi fibromialgija; ali obstaja dokazan vzrok zanjo, in kako si pomagati pri takih bolečinah.

Na koncu prispevka preberite zanimive vaje in nasvete pri bolečinah.

Dolgotrajne bolečine v mišicah, ki trajajo nepretrgoma več mesecev, brez znanega razloga, je bolezensko stanje, ki mu rečemo tudi “vse me boli” ali fibromialgija. Vzroki bolezni še niso povsem jasni, obstaja pa nekaj možnih teorij, kot so:

 • hormonski ( menopavza )
 • infekcijski
 • stresni

Najnovejše raziskave so pokazale, da bi lahko bil vzrok v centralnem živčnem sistemu in / ali v biokemičnih spremembah in s prekrvavitvijo mišičnega tkiva.

Ljudem, ki imajo dolgotrajne bolečine v mišicah, centralni živčni sistem drugače prevaja čutilne zaznave, zato čutijo strašne bolečine v mišicah, so pa tudi bolj občutljivi na druge zunanje dražljaje, kot so mraz, vlaga v zraku…

Najpogostejši znaki pri dolgotrajnih bolečinah v mišicah so:

 • pojav bolečine v globokih tkivih vrata, križa, ramenih, medeničnem obroču in okončinah
 • bolečina ne pojenja minimalno 3 mesece
 • splošna stalna utrujenost
 • pogosti glavoboli, migrene ali tenzijski glavoboli
 • motnje spanjaFibromialgija

Bolnike s tako boleznijo razvrstimo v tri skupine, odvisno od stadija bolezni in kaj so še sposobni početi:

 • lažja oblika, ko bolnik še hodi v službo in opravlja lažja domača dela, v prostem času pa počiva
 • srednja oblika bolezni je tako napredovala, da bolnik ne zmore več hoditi v službo, lahko pa še opravlja lažja domača dela
 • težka oblika bolezni je, ko so bolniki že odvisni od pomoči drugih, saj jih bolečine v mišicah in druge spremljevalne težave tako omejujejo, da stežka poskrbijo zase

Ker za bolezen ne vemo kakšen je vzrok, in da je lahko tudi gensko pogojena, je tudi preprečiti ne znamo.

Kaj pa lahko naredijo bolniki, ki imajo dolgotrajne bolečine v mišicah, da si olajšajo življenje?

Kako si lahko pomagam?

Bolnikom ki imajo dolgotrajne bolečine v mišicah običajno zdravniki postavljajo diagnozo več let. Bolezensko stanje tudi zelo niha.

Po opisanih simptomih in znanih ACR kriterijih, vas osebni zdravnik napoti k revmatologu in še h kakšnemu specialistu, če je potrebno.

Glavni cilj zdravljenja je, da se bolniku olajšajo bolečine v mišicah, kot tudi, da se uredijo razmere v delovnem okolju, če je bolnik sposoben hoditi v službo.

Dolgotrajne bolečine v mišicah ali fibromialgija ni dokončno ozdravljiva bolezen.

Bolnikom se priporoča zdrav način življenja:

 • zdrava prehrana
 • brez alkohola, kave in cigaret
 • redna, vsakodnevna in pravilna telesna aktivnost ( nasvet fizioterapevta )
 • urejene razmere v delovnem in družinskem okolju

Elektromagnetna terapija- fibromialgija
Elektromagnetna terapija kot možna, varna rešitev pri fibromialgiji

Bolniki si lahko pomagajo sami največ s pravilno fizično pripravljenostjo in elektromagnetno terapijo, ki je povsem neagresivna metoda za lajšanje dolgotrajnih bolečin v mišicah.

Magnetno terapijo lahko izvajate doma, uporabite poseben program za lajšanje bolečin v mišicah in zakrčenost mišic.

Bolnikom zelo prija in pozitivno vpliva na boleče mišice topla mokrota: kopanje v termalnih vodah, obkladki s toplo namočeno brisačo ali zgolj prhanje s toplo vodo.

Priporočajo se vaje za raztezanje, kjer razgibavamo vse mišične skupine; kondicijske vaje, od tega najbolje hoja, kolesarjenje ali plavanje in vaje za moč z različnimi utežmi. Pri nobenih vajah ne pretiravamo in jih ponavljamo 30 min na dan.

Elektromagnetna terapija kot dopolnilna terapija morebitnim tabletam (protibolečinske in / ali antidepresivne), je izvrstno lajšanje bolečin v mišicah, brez neželenih stranskih učinkov.

Elektromagnetna terapija najem
Magnetno terapijo pripeljemo na dom, svetujemo in razložimo

Sprva se odločite za najem, da se prepričate, da vam pomaga.

Bolečine v sklepih na rokah

Kaj je vzrok za bolečine v sklepih na rokah?

V prispevku govorimo o vzrokih za bolečine v sklepih na rokah ter o rešitvah in vajah, kako jih omiliti. Primeri iz praks.

Kosti so med seboj povezane s sklepi, ki so različni. Ramenski sklep ima obliko glavice – ponvice in nam omogoča rotacijo roke v vse smeri; medtem, ko je komolec tečajni sklep in nam omogoča iztezanje in upogibanje, ravno tako prsti na rokah.

Vsak sklep obdaja ovojnica, le-to sinovijsko tkivo, na koncih sklepa je hrustanec, okoli sklepa pa so mišice, kite in vezi. Veliko ljudi obišče zdravnika zato, ker imajo bolečine v sklepih.

Vzrok za bolečine je lahko:

 • obraba sklepa ( artroza ), ko govorimo o degenerativnih spremembah
 • vnetje ( artritis ), navadno členki na prstih rokBolečine v sklepih na rokah
 • osteoartritis je razgradnja hrustanca v sklepu, ki privede do obrabe
 • revmatoidi artritis je avtoimuna bolezen – nepravilno delovanje imunskega sistema
 • športne poškodbe, ko so najpogosteje poškodovane vezi, ki držijo skupaj kosti ( zvin ).

Znano dejstvo je tudi, da se sklepi začnejo starati že pri 25. letu, ko začne raven kolagena v telesu padati.

Vsem vzrokom so skupni simptomi: bolečine v sklepih, togost, otekanje in omejitve gibanja v sklepu.

Tako so lahko bolečine prisotne v naslednjih sklepih:

 • v ramenskem obroču
 • v komolcu
 • v zapestju
 • členkih na prstih rok.

Kaj privede do bolečine v sklepih na rokah?
Fizični napori, dvigovanje težkih bremen, prisilna drža v službi- za računalnikom, ponavljajoči gibi pri športu ( teniški komolec )..

V nadaljevanju preberite, kaj lahko sami storite, če imate bolečine v sklepih na rokah… Kaj vam lahko pomaga omejiti bolečine?

Kako si lahko pomagam sam pri bolečinah?

Za vse bolnike je pomembno, da znižajo obremenitve sklepa kolikor se da.

Izogibajte se prisilnim držam ali pa jih vsaj omilite: za računalnikom vstanite, raztegnite ramenski obroč, do popolnosti iztegnite komolce in razmigajte členke prstov na rokah:

Vaje: bolečine v sklepih na rokahBolečine v sklepih - vaje

Vsakodnevno se večkrat zavestno odmaknite od prisilne drže in naredite raztezne vaje.

Poskrbite za redno in pravilno rekreacijo, ter tako vzdržujte primerno telesno težo.

Osebni zdravnik vam bo svetoval spremembo stila življenja, ki pa včasih ni enostavna. Predpisal vam bo protibolečinske in / ali protivnetne tablete.

Elektromagnetna terapija je pri bolečinah sklepov ena izmed uspešnih vrst terapij, saj je neagresivna in naravna metoda, ki pospeši obnovo – regeneracijo bolečega sklepa.

Uporaba je enostavna, na domu. Izkoristite možnost izposoje in se najprej prepričajte ali odgovarja tudi vam.

Išias in mravljinci v nogah (kako prepoznati in odpraviti mravljince)

V prispevku vam bomo razkrili vrsto išiasa, ki povzroča mravljince v nogah in kaj storiti, ko se mravljinci pojavijo.

Prebrali boste lahko zakaj pride do mravljincev v nogah in kako blažiti išialne bolečine.

Na koncu prispevka so predstavljene tudi pravilne vaje in pripomoček, ki je lahko rešitev za vaše težave.

Išijas, ki ga pogosto opisujemo kot pekočo bolečino, ki se širi vzdolž bedrnega živca, velikokrat preide v mravljince v nogah.

Kako prepoznati išias, ki povzroča mravljince v nogah?

Išias mravljinci v nogahIšialni živec je debel kabel živcev in, ker prenaša senzorične občutke pomeni, da vsak manjši pritisk na živec lahko povzroča bolečino in mravljince v nogah.

Išialni živec je najdaljši in najdebelejši živec v našem telesu, ki se pri kolenu iz enega razcepi v dva; oba segata do stopala.

Zato se lahko občutijo mravljinci, ki jih povzroča išias tako v mečih in stopalih, kot tudi ob zunanjem delu pokostnice.

Kadar govorimo o kronični, dlje časa trajajoči obliki išiasa, se navadno pojavijo mravljinci v nogah, kasneje lahko tudi do omrtvelosti tkiva.

Dlje časa trajajoč pritisk na živec v ledvenem delu hrbtenice, je lahko posledica nepravilnosti v sklepu in / ali degenerativne spremembe, kjer pride do mravljinčenja v nogah.

Za išias je lahko kriva tudi poškodba hrbtenice, ki je privedla do otekanja in zožitve kanala, kjer poteka išialni živec.
Zato vedite, da ne povzroča vsak išias ali vsaka bolečina v hrbtenici mravljincev v nogah.

Izključiti morate tudi druge vzroke, ki lahko ravno tako povzročajo mravljince v nogah. To so: migrene, multipla skleroza, tumor, sladkorna bolezen, menopavza, pomanjkanje vitaminov..

Kako odpraviti mravljince v nogah, ki jih povzroča išias?

Ko se zavemo, da je problem mravljincev v nogah, išias in je išialna bolečina že dlje časa trajajoča, je vsekakor čas, da obiščete zdravnika.

Potrebna je natančna anamneza in pregled. Da bomo odpravili mravljince v nogah, je potrebno začeti pri vzroku, to je išias.

Pri išiasu je potrebno živecOdprava išiasa razbremeniti. To se doseže z ustrezno držo, fizikalno terapijo ali operacijo.

Pri išiasu pomagajo tudi protibolečinska sredstva, strokovna masaža in fizikalna terapija, med katere sodi tudi elektromagnetna terapija, ki s cirkulacijo in mikrocirkulacijo uspešno deluje na išialni živec.

Pri ljudeh z išiasom  in mravljincih v nogah, magnetna terapija pokaže zelo dobre rezultate. Uporabniki magnetne terapije doživijo blaženje bolečine ter hitro okrevanje živca ter mravljinci v nogah izzvenijo.

Da bomo mravljince v nogah, ki ga povzroča išias, preprečili, lahko poskrbimo tudi sami. Spodaj si lahko pogledate vaje, ki so primerne za ljudi, ki trpijo za išiasom in mravljincih v nogah.

Za odpravljanje išiasa je pomembna tudi pravilna drža med sedenjem in ergonomična oprema delovnega okolja ( stol, tipkovnica) ter vzmetnica na kateri spimo. Skrbeti je potrebno tudi za redno rekreacijo.

Magnetna terapija lahko pomaga tudi vam pri bolečini

Mnogo ljudi trpi za bolečino. Da pri tem pomaga magnetna terapija, sta potrdila tudi priznana slovenska zdravnika dr. Zmago Turk in dr Jože Barovič iz Maribora. Preizkusila sta tudi magnetno blazino Magus, ki je namenjena domači uporabi in z učinki sta navdušena.
Dr. Zmago Turk:« To magnetno terapijo uporabljamo v vsakdanjem terapevtskem programu in vedno znova iščemo nove pristope. Slaba stran je, da je treba terapijo izvajati dlje (od 4 – 6 tednov), kar pa v javnih zdravstvenih ustanovah pogosto ni mogoče. Zato podpiramo posojanje teh aparatur na dom, saj lahko po dogovoru s strokovnjakom, bolniki sami izberejo program za lajšanje različnih bolečin.”


Pregled znanstvene literature jasno kaže, da ima magnetna terapija splošen protibolečinski (analgetičen) učinek, se pravi, da lajša ali celo ukine bolečino.

Možnost najema za 4, 6 ali 8 tednov. www.magus.si  info@magus.si  040 807 327.

Zakaj najeti blazino Magus?

Da se prepričate o delovanju magnetne terapije Magus, vam nudijo najem za daljše časovno obdobje. V tem času lahko vi in vsi družinski člani, večkrat dnevno uporabite blazino in na koncu ugotovite, kako vam pomaga. Veliko uporabnikov, kar 72%, je po najemu Magus blazine potrdilo učinek na bolečine.

Iz prebiranja strokovne literature razberemo, da lahko z magnetno terapijo pomagamo pri lajšanju težav artroz in artritisa ter podobnih težav, ki se tičejo sklepov in hrbtenice.

Blazino Magus se odločijo izposoditi ljudje s stalnimi bolečinami v hrbtenici, ljudje z bolečinami v sklepih, s hudimi glavoboli oz. migrenami, športniki za bolečine v mišicah.

Uporaba magnetne blazine Magus je enostavna, saj je primerna za domačo uporabo. V kompletu dobite dve blazini: velika blazina vam deluje na celo telo, mala blazina je namenjena, da jo položite na točno določen predel. Mala blazina se tudi prijetno segreje, tako ima še grelni efekt.
Aparatura ima 14. različnih programov; od tega jih je kar 5 namenjenih lajšanju različnih bolečin. Vi izberete pravšnji program za vas, vse ostalo se nastavi avtomatično. Terapija traja 15 ali 30 minut, potem se izključi sama.

Ne odlašajte, olajšajte si bolečine tudi vi
Odločite se, in si olajšajte bolečine na naraven način. Magnetna terapija je dokazano brez neželenih stranskih učinkov, varna in učinkovita metoda, ki vam bo povrnila energijo in moč.
Pokličite 040 807 327 in strokovno vam bodo svetovali, saj so blazino Magus zasnovali prav strokovnjaki za magnetno terapijo.

 


 

Najem blazine Magus

Najem blazine Magus je enostaven

Kam pokličete, če želite izvedeti več o magnetni terapiji? Kako poteka, če se odločite za najem blazine Magus? Kje dobim blazino in kdo mi o njeni uporabi svetuje?

Najem blazine Magus je enostaven in uporabniku nadvse prijazen.

Pri podjetju Magus-terapija d.o.o. smo vsekakor strokovnjaki na področju magnetne terapije, saj smo se leta 2008 lotili lastnega razvoja blazine Magus za magnetno terapijo. Kdo vam lahko pove več o blazini kot nekdo, ki je sodeloval pri razvoju in proizvodnji le-te?

Smo edini v Sloveniji, ki vam nudimo možnost najema za daljše časovno obdobje na vaš dom.  Na voljo imamo preko 40 blazin, ki so namenjene za najem in so v stalni uporabi po celi Sloveniji. Odločite se za najem blazine Magus in se na lastni koži prepričajte, kako magnetna terapija deluje na vas in koliko vam lajša vaše zdravstvene težave.

Kam se obrnem, ko sem odločen za najem blazine Magus?

Pokličete nas lahko na dve številki; gsm: 040 807 327, kjer se običajno oglasi ga. Tina Štifter in telefon: 0599 59899, kjer dobite g. Jaka Štifter.  Oba znava veliko povedati o magnetni terapiji in presoditi ali je tovrstna terapija primerna za vas; kaj pričakovati ob uporabi in zelo pomembno: svetujeva kako blazino Magus uporabljati za vaš primer. V kolikor je potrebno, za mnenje povprašamo še prim. dr. Jože Barovič, spec. fiziatra, ki zelo dobro pozna blazino Magus.

Ko se odločite za najem blazine Magus, se dogovorite za točen datum in uro, ko vas nekdo iz podjetja obišče na domu. Ker se nam zdi oseben pristop zelo pomemben, blazino Magus pripeljemo prav vsakemu uporabniku na dom, po vsej Sloveniji.  Če tega ne želite, jo lahko prevzamete pri nas na Dunajski cesti 238e, v Ljubljani.

Najem blazine Magus na dom
G. Jaka razlaga delovanje in programe blazine Magus. Individualni pristop je zelo pomemben.

Magus blazina na dom

Ko vam blazino pripeljemo, si vzemite dovolj časa, saj vam imamo veliko povedati. Prvo bomo prisluhnili vašim težavam, če jih imate in potem povedali osnove o magnetni terapiji: kako deluje na vaše telo in kakšne so prednosti.
Predstavili vam bomo Magus blazino in  vam pokazali kako se z njo ravna. Zelo pomembno je, da znate blazino uporabljati samostojno, brez zapletov. Magus je razvit tako, da ga znajo uporabljati mladi, kot tudi starejši. Nič ni zapleteno: ko izberete številko programa, se vse nastavi avtomatično in po določenem času, se blazina tudi sama ugasne.
Blazino vam bomo pri vas pravilno namestili in vam napisali terapijo za vas. Vi jo morate potem samo redno uporabljati in rezultati se bodo pokazali slej kot prej.  Navodila za uporabo so v slovenskem jeziku, kratka in jedrnata.

Navodila za uporabo
Navodila za uporabo so kratka in jedrnata, v slovenskem jeziku

Ko so vam stvari jasne, kot beli dan, se podpiše najemna pogodba za 4, 6 ali 8 tednov in se najemnina poravna. S tem se proces najema ne zaključi, saj vas po telefonu večkrat pokličemo, da se pogovorimo, kako terapija napreduje.
Pokličete nas lahko kadarkoli, ko imate kakšno vprašanje v zvezi z magnetno terapijo. Kadar mi česa ne vemo, se posvetujemo z različnimi strokovnjaki, največja podpora nam še vedno ostaja Ukc Maribor, saj so nam že v začetku razvoja ponudili pomoč.

Naše reference so: Ukc Maribor ( oddelek za fizikalno in rehabilitacijsko medicino ), zdravstveni center v zdravilišču Laško, zdravstveni dom Ljutomer…  Ostale reference: TUKAJ


Uporaba magnetne terapije v medicini

Uporaba magnetne terapije v medicini

Sodobna znanost je v zadnjih desetletjih dokazala, da elektromagnetna polja vplivajo na žive organizme. Ugotovili so, da so ti vplivi na žive organizme lahko koristni ali pa tudi zelo škodljivi.

Uporaba magnetne terapije v medicini je splošno znana, ko pozitivne vplive magnetnega polja uporabljajo pri zdravljenju številnih bolezni.

Skozi zgodovino ugotavljajo vplive magnetnih polj na človeški organizem vse od Nikole Tesle. Le ta je  s sodobnimi raziskovalnimi metodami odkril vpliv magnetnega polja na gostoto tkiva v prvi polovici prejšnjega stoletja. Nikola Tesla je sodeloval z različnimi raziskovalci, tako fiziki kakor medicinci. Opravljali so analize vplivov nizko frekventnega magnetnega polja z različnimi dozami. Ugotovili so, da nizko magnetno frekventno polje z nižjimi dozami pozitivno vpliva na človeško tkivo.

Elektromagnetna aktivnost deluje na potencial celičnih membran in povzroča bio magnetna polja, ki nam pogosto služijo za diagnostiko posameznih sprememb. Bio električni potenciali spreminjajo permeabilnost celične membrane in posledično poboljšano oksigenacijo v celicah ter odplakovanje metabolnih produktov.

Elektromagnetne silnice vzpostavijo mikro vibracijo celične membrane in spremenjene potenciale spreminjajo v pozitivne potenciale. Jakosti okoli 5 mT v konstantni magnetni frekvenci 1 do 100 Hz. Izdelani so bili posebni električni magnetni instrumenti, ki so lahko impulze in frekvenco modulirali po jakosti in po frekvenci od 1 do 100 Hz v nizki jakosti največ do 10 mT.

Nikola-Tesla-hero-
 Nikola Tesla

Kako je z magnetno terapijo v Sloveniji?

Uporaba magnetne terapije pri nas seže že mnogo let nazaj. Mariborska šola magnetoterapije, ki je nastala v UKC Maribor pod vodstvom prim. dr. Jožeta Baroviča, je postavila osnovne temelje magnetoterapije v slovenskem in evropskem prostoru. Jasno so postavljene indikacije in kontraindikacije za predpisovanje magnetoterapije. Uporaba magnetne terapije pri nas je skoraj v vseh bolnišnicah in kliničnih ustanovah v Sloveniji:

 • bolnišnice
 • fizioterapije
 • welness
 • toplice za rehabilitacijo

Raziskave so v UKC Maribor na inštitutu za medicinsko rehabilitacijo uporabili tudi pri praktično aplikativnih projektih. Magnetoterapijo nizkih frekvenc in jakosti so uporabili in raziskovali pri različnih boleznih:

– degenerativnih boleznih gibalnega sistema,
– sanacijah in zaraščanju kostnih struktur po prelomih,
– vplivih magnetoterapije na hipertrofijo prostate,
– vplivih magnetoterapije na vnetne revmatske procese.

Povezali so se z lnštitutom za higieno Univerzitetnega kliničnega centra v Grazu pod vodstvom prof. dr. Gerharda Fischerja in na podlagi teh raziskav objavili skoraj 30 strokovnih člankov v različnih revijah, ki so indeksirani v medicinski literaturi. Pri vseh preiskavah je najvažneje zapisati, da magnetoterapija nizkih frekvenc in nizkih jakosti skoraj za 30 % omogoča zaraščanje kostnih struktur po prelomih oziroma raztrganinah. Več o vplivu magnete terapije na zlome kosti si lahko preberete o članku, ki govori o hitrejšem zaraščanju kosti TUKAJ. Na tej povezavi lahko najdete tudi študije o magnetoterapiji in zaraščanju kosti.

Posebej so iskali medicinske aparate, ki imajo možnost moduliranih jakosti in frekvence. Nekateri aparati, ki so bili na razpolago so imeli samo pravokotni impulz frekvence, pri drugih pa smo naleteli na impulze v paketih, kjer je bilo težko modulirati posamezne programe za posamezne težave človeškega telesa.

Največ raziskav so opravili na aparatih Elmag in pozneje z aparatom Magus, ki omogoča modulacijo frekvence in jakosti za različne programe zdravljenja. Občutljivost na delovanje magnetnega polja je pri boleznih različna in je potrebno medicinsko znanje terapevtskih efektov magnetnega polja na specifična bolezenska stanja živega organizma.

lzkazalo se je, da je aparat Magus  najbolj prilagodljiv potrebam aplikacije na področju degenerativnih sprememb. Zelo zmanjšuje bolečine na področju travmatologije in za zaraščanje kostnih struktur po operativnih posegih. Več o Magus blazini si lahko preberete TUKAJ.

logo-magus-min
Osnovna indikacija za uporabo magnetoterapije je tam, kjer želimo vplivati na membranski potencial celic oziroma spremeniti moten koloidno ozmotski tlak določenega tkiva. Območje indikacije je zelo široko, vendar je mehanizem delovanja tako enostaven, da je možno to terapijo uporabljati pri različnih boleznih. Delovanje magnetnih silnic na določeno področje je okoli 50 cm in deluje globinsko. Pod vplivom polja je vso tkivo pod magnetnim aparatom in s pravilno izbiro frekvence impulzov in jakosti vzpostavimo ponovno uravnotežen metabolizem same celice.

Uporaba magnetne terapije pri vas doma

Uporaba magnetne terapije pri vas doma je možna, saj vam predstavljamo slovenskega proizvajalca Magus blazine. Le-ta je narejena za domačo uporabo in je varna in hkrati učinkovita metoda za lajšanje tegob doma.

Pred odločitvijo o nakupu, si lahko aparaturo izposodite na dom, da preverite delovanje magnetne terapije. Najem na dom je možen za daljše časovno obdobje:

 • 4 tedne
 • 6 tednov
 • 8 tednov

Uporaba magnetne terapije pri vas doma je enostavna. Ker vam jo dostavijo na dom, vam takrat tudi razložijo delovanje naprave in vam tudi strokovno svetujejo. Več o najemu magnetne terapije pri vas doma, si lahko preberete TUKAJ.

Uporaba magnetne terapije pri vas doma