Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 8.00 in 17.00.

Pon – Pet med 8:00 in 17:00

Mnenja zdravnikov

To so mnenja zdravnikov, s katerimi sodeluje naše podjetje, z njihovim dovoljenjem jih objavljamo. Mnenja smo pridobili izključno za uporabo Magus elektromagnetne terapije. Strogo prepovedano je kopiranje, posredovanje in uporaba mnenj v druge namene. Zahvaljujemo se za razumevanje.

Prof. dr. Zmago Turk, dr. med., akademikki se že 30 let ukvarja z raziskovalno dejavnostjo na področju elektromagnetne terapije:

Magnetoterapija je ena od metod programa fizikalne terapije. V UKC Maribor jo uporabljamo že skoraj 30 let, bili smo med prvimi v raziskovanju te terapije.

Organizirali smo razširjene raziskovalne skupine, povezane z Medicinsko fakulteto v Gradcu, in tako se je oblikovala mariborska šola magnetoterapije. Doslej smo najbolj raziskovali delovanje nizko frekvenčnih magnetnih polj na zaraščanje kosti in ugotovili, da se prelomi, zdravljeni z magnetoterapijo, skoraj za tretjino hitreje zaraščajo kot prelomi brez nje.

Bistvo magnetoterapije je v izboljšanju cirkulacije, s tem tudi oksiginacije poškodovanega ali bolnega območja, kar pripomore k hitrejši ozdravitvi bolezni.

V terapiji uporabljamo nizkofrekvenčno magnetno polje nizke jakosti. Ni vseeno, kdo predpiše magnetoterapijo, saj lahko ta povzroči tudi zaplete. Magnetoterapija vpliva na celico in sestavine v njej ter tako zdravi patološki proces. Zaradi delovanja magnetnega polja na celice nastane mikrovibracija celičnih struktur, ki povzroči odplakovanje nastalih metabolnih produktov – izboljša se prekrvaljenost teh predelov.

Naše izkušnje so povezane z raziskovalno dejavnostjo v zadnjih tridesetih letih. Raziskovali smo preraščanje kosti, zdravljenje benigne hipertrofije prostate, pozneje pa vpliv magnetoterapije na degenerativne bolezni gibalnega sistema. To magnetoterapijo uporabljamo v vsakdanjem terapevtskem programu in vedno znova iščemo nove pristope.

Slaba stran je, da je treba terapijo izvajati dlje ( od 4 – 6 tednov ), kar pa v javnih zdravstvenih ustanovah pogosto ni mogoče. Zato podpiramo posojanje teh aparatur na dom, saj lahko po dogovoru z zdravnikom bolniki sami nastavijo frekvenco in jakost. Pomembno se nam zdi, da se tudi o takšni terapiji bolnik dogovori s strokovnjakom.”

“Magnetna terapija je izredno koristna pridobitev v revmatologiji. Seveda pa je lahko pri hudih revmatskih boleznih s področja vnetnega revmatizma samo spremljajoča terapija.

Težave, ki nastajajo zaradi degenerativnih bolezni gibalnega sistema, se s pomočjo magnetne terapije lajšajo, predvsem pa ta terapija korigira sekundarne pojave s področja nevrovegetativnega sistema pri teh bolnikih.

Na področju revmatologije je torej ta terapija izredno koristna pridobitev, vendar mora biti svetovana s strani usposobljenega terapevta.”

Prof. dr. Zmago Turk, dr. med., akademik

Najem magnetne terapije Magus

Če želite preizkusiti, kako magnetna terapija deluje na vas – vaše telo, Je najbolj smiseln najem za 6 tednov. Enostavno izpolnite prijavnico in vas pokličemo, da določimo termin.

“Pri zdravljenju bolanih in poškodovanih pri svojem vsakdanjem delu uporabljamo različne fizikalne agense. Med vsemi magnetoterapija zavzema posebno mesto. Nizkofrekventno elektromagnetno pulzirajoče polje kot rezultat delovanja različnih generatorjev elektromagnetnega valovanja ( oblika signala, frekvenca, jakost ) se uporablja pri številnih boleznih nevro-mišične-lokomotorne prizadetosti. Nizkofrekventna elektromagnetna valovanja neovirano prodirajo skozi vse biološke strukture ter spreminjajo napon celičnih membran, pospešujejo transport energetskih in mineralnih snovi in sodelujejo pri spremembi ADP v ATP.”

“Nizkofrekventna elektromagnetna pulzirajoča terapija, posebej Magus terapija pri poškodbah perifernih živcev deluje antiedematozno in sprostitveno. Indirektno se na ta način stimulira regeneracija prizadetih živcev. O ugodnih učinkih nizkofrekventne magnetne terapije (periferna pareza facialnega živca) smo poročali na odmevnem kongresu revmatologov Nemčije v Heidelbergu.”

Barovic
Prim. dr. Jože Barovič, dr.med., spec. fiziater

“Magnetna terapija Magus je terapija sedanjosti, ki uporablja sinusno polje. Bistvo teorije o povezanosti nihanja je v tem, da vsaka celica niha v sebi lastnem ritmu, pri čemer si celice izmenjujejo informacije oz. komunicirajo podobno, kot poteka komunikacija med mano in vami, kar imenujemo pozitivna ali negativna energija med ljudmi. Ko celica zboli, spremeni ritem nihanja. Bistvo okrevanja pa je v tem, da s časoma spet zaniha v zdravem ritmu.”

Možnost najema
Možnost najema (1)

“Že od Antike naprej je znano, da je lahko magnetno polje zdravilno. Raziskave učinkov magnetnega polja na zdravljenje bolezni in lajšanje težav se je zelo okrepilo v prejšnjem stoletju, še bolj pa se v tem. Mnoge raziskave so ugotovile, da je uporaba elektromagnetnega polja v terapevtske namene najbolj učinkovita, če to polje nastopa v pulzni obliki, kot je to primer tudi pri blazini Magus.

Pulzno polje lahko deluje na več ravni delovanja organizma: na celične membrane, lahko na biokemijske procese, s katerimi se frekvenčno in energijsko ujame, pa tudi na ione. Po nekaterih naprednih znanstvenih pogledih deluje pulzno polje tudi na organizmovo lastno bio elektromagnetno polje. V telesu se tako ob ugodni frekvenci stimuliranja okrepi naše lastno polje, ki reja neštete biokemijske procese. To vpliva na večji izkoristek metabolizma, hitrejšo zmožnost odstranjevanja škodljivih in odvečnih metabolitov, na izboljšano prevajanje živčnih impulzov, na izboljšano koordinacijo fizioloških procesov in podobno, kar vse pomeni podporo za zdravje organizma.
Dokazano je, da lahko energija dovedena iz zunanjega elektromagnetnega polja lahko ob primerni frekvenci obnavlja celične energetske zaloge (ATP). Poleg tega deluje sinhronizacijsko tudi na odnos med celicami, kar deluje blagodejno na vitalnost organov in organskih sistemov ter po nekaterih sodobnih biofizikalnih spoznanjih celo zmanjšuje možnost za nastanek raka.
Blazina Magus torej oddaja pretanjene magnetne impulze, ki delujejo kot nevsiljiv dirigent našemu telesnemu bioelektričnemu polju in ga nežno vodijo nazaj k usklajenemu ritmu – poroku našega zdravja. Tako neagresivni elektromagnetni valovi našemu organizmu vračajo izgubljeni ritem  in tako celicam – živčnim, kostnim, mišičnim in ostalim – pomagajo povrniti oslabljeno življenjsko silo.”

Prof. dr. Igor Jerman, univ. dipl. biol.
BLAZIN

v stalnem najemu.

odstotkov

najemnikov se kasneje odloči za nakup.

LET

izkušenj pri izdelavi Magus blazine.

Zagotovite si sestanek

  Brezplačno svetovanje

  Poskrbite za termin ali pa nas pokličite na telefonsko številko in z veseljem vam bomo pomagali z dodatnimi informacijami.

  Najem magnetne terapije Magus

  Če želite preizkusiti, kako magnetna terapija deluje na vas – vaše telo, Je najbolj smiseln najem za 6 tednov. Enostavno izpolnite prijavnico in vas pokličemo, da določimo termin.

  Brezplačno svetovanje

  Poskrbite za termin za brezplačno telefonsko svetovanje, v primeru vprašanj pa nas pokličite na telefonsko številko in z veseljem vam bomo pomagali z dodatnimi informacijami.

   sl_SISlovenian