V prispevku bomo pisali o tem kaj je magnetna blazina, čemu služi in kako jo uporabljati doma. Razložili bomo tudi razlike med nadvložkom in kakšno kupiti, če vas zanima terapevtska magnetna blazina za zdravje vas in vaših družinskih članov.

Kaj je magnetna blazina?

Magnetna blazina, če govorimo o pripomočku, oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami. V takšni blazini ni magnetov, tistih statičnih magnetov, ki se primejo na radiator. Takšna magnetna blazina ima v sebi tuljave.
Takšen terapevtski pripomoček se uporablja v zdravstvenih domovih, fizioterapijah in zdraviliščih ( 1 ). Blazino priključimo v elektriko in skozi tuljave oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami. Rečemo, da se od blazine, v višino do 70 cm, ustvari valj magnetnega polja, ki dobro vpliva na naše celice.

Magnetna terapija Magus se uporablja tudi na fizioterapiji. Narejena je za uporabo tudi na domu. Več o tovrstni terapiji si preberite na povezavi, kjer so navedene prednosti, navodila in koristnost.

Razlike med blazinami

Razlike med blazinami so ogromne. Od navadnih zimskih blazin, ki so iz merino volne in nas grejejo do nadvložkov. Blazina, ki ima v notranjosti magnetne trakove in služi kot nadvložek v vašem ležišču, se nikoli ne pojavlja v zdravstvenih ustanovah. Ta blazina ima v notranjosti statične magnete in le-ti delujejo na vas, tudi, ko spite. Takšna blazina se ne priključi v elektriko in je ne uvrščamo pod terapevtske pripomočke.
Magnetna blazina kot terapevtski pripomoček, pa se uporablja v zdravstvenih ustanovah, saj ima tudi pridobljene primerne certifikate. Ena takšnih blazin je tudi magnetna blazina Magus, ki je slovenske izdelave.

Med takimi blazinami je velika, ogromna razlika.

celica
Elektromagnetna terapija deluje na celico, na celično membrano in tako se naše telo hitreje obnavlja, saj so celice bolje oskrbovane. Več o elektromagnetni terapiji si preberite na povezavi, tam izveste namen in prednosti.

Terapevtski pripomoček Magus

Terapevtski pripomoček, magnetna blazina za izvajanje elektromagnetne terapije je že vrsto let učinkovit način za lajšanje in zdravljenje marsikatere težave. Magnetno polje z nizkimi frekvencami deluje na celice v našem telesu; jih spodbuja, da se hitreje obnavljajo in pospešujejo cirkulacijo krvi v telesu. Magnetno terapijo uporabljajo v zdravstvenih domovih na oddelku fizioterapije in fizikalne rehabilitacijske medicine; ter tudi v zdraviliščih in športno terapevtskih centrih.
Magnetna terapija napenja celično membrano in celica je bolj prepustna za hranilne snovi, kisik in vodo. Zato se celice hitreje obnavljajo.

Uporaba magnetne blazine

Uporaba magnetne blazine je najpogostejša za lajšanje težav s sklepi in kostmi. To so razne obrabe in degenerativne spremembe, revma, artritis in artroza.

Magnetotereapija pozitivno vpliva tudi na samo kostno gostoto pri osteoporozi. Dokazano se zlom kosti zaceli tudi do 50% hitreje z uporabo elektromagnetne terapije. Znatno se olajšajo bolečine v sklepih, povrne se gibljivost sklepov ter zavre nadalno obrabo kosti in hrustanca.

dlan-magnetna-terapija

Pri športnikih se magnetna blazina uporablja pri hitrejši regeneraciji po treningih, pri poškodbah, zlomih in predpripravah na fizično aktivnost. Močan je vpliv magnetnega polja na mehka tkiva, zato se pri raztrganih mišicah, nategih in vnetjih uporabi magnetna terapija.

Veliko ljudi uporablja magnetno blazino že v preventivne namene, saj pozitivno vpliva na imunski sistem in splošno boljše počutje. Magnetna blazina se brez problema uporablja tudi pri otrocih, saj je popolnoma brez stranskih učinkov.

ARTRITIS

je ravmatsko obolenje sklepov, ko se ovojnica v sklepu vname. Vnetje sklepov imenujemo artritis, poznamo več vrst artritisa:

Ker je to zelo kompleksna bolezen si na povezavi: magus – artritis preberite bolj natančen opis vrst artritisa, kako se ga zdravi, kakšni so simptomi oz. znaki artritisa in kaj lahko storite sami, za lajšanje bolečin.

ARTROZA

so degenerativne spremembe hrustanca v sklepu. Ko se hrustanec v sklepu obrabi, govorimo o artrozi. Artroza je bolezen sklepov, ki zelo boli in pacientu spremeni kakovost življenja. Da bi izvedeli več o artrozi, preberite natančen opis te bolezni, kakšni so znaki, kakšne vrste poznamo in kakšni so vzroki za obrabo oz. artrozo: artroza – magus.

Kako uporabljamo magnetno blazino doma?

Magnetno blazino uporabljamo v vašem ležišču, tako, da jo izvajamo dva do trikrat dnevno. Uporaba je enostavna, brez kompliciranih navodil.

Terapija traja 15 ali 30 minut. Pred vsako terapijo popijemo 2 dl tekočine.

Magnetna blazina deluje le takrat, ko jo prižgemo in se po točno določenem času avtomatično izklopi. Tako ne deluje celo noč. Uporabniki zato pohvalijo uporabo v ležišču, saj jo tako uporabljajo mimo grede: zjutraj, ko se zbudijo in zvečer, ko gredo spat.

Je povsem varna terapevtska metoda, ki je namenjena vsem, ne glede na starost. Magnetna blazina nima stranskih učinkov. Magnetna terapija je primerna za vse družinske člane!

Kakšno magnetno blazino kupiti?

Kupite magnetno blazino, ki bo koristila vam in vašim družinskim članom. Če imate zdravstvene težave, ki bi jih radi lajšali ali odpravili, potrebujete pripomoček Magus – elektromagnetna terapija.
Če bi želeli pozitivno vplivati na vaše celice, krvni obtok in vaše splošno zdravje; izberite Magus – certificiran terapevtski pripomoček.
Pred nakupom vam nudimo možnost najema, da se o pozitivnem delovanju in učinkovitosti prepričate sami – na lastni koži. Pokličite zdaj in z veseljem vam bomo svetovali: 040 807 327.

elektromagnetna-terapija-magus

Izberite Magus – elektromagnetno blazino, ki je zasnovana in v celoti izdelana v Sloveniji.

Magnetna blazina Magus

je dober nakup, saj je to terapevtski pripomoček za magnetno terapijo, ki ima vse potrebne certifikate. To uporabniku zagotavlja, da je aparat varen za uporabo hkrati pa tudi učinkovit. Komplet vsebuje:

  • velika blazina ( 180 cm x 70 cm )
  • mala blazina ( 40 cm x 40 cm )
  • adapter za v elektriko
  • tester magnetnega polja
  • navodila za uporabo

Pogosta vprašanja o magnetni blazini


Kaj je magnetna blazina?

Magnetna blazina je terapevtski pripomoček za magnetoterapijo na osnovi magnetnega polja in nizkih frekvenc. Je povsem varna metoda za marsikatero zdravstveno težavo. Deluje na celični osnovi.

Ali se tak pripomoček priključi na elektriko?

Terapevtski pripomoček se priključi na elektriko, saj le ta, skozi tuljave v magnetni blazini, ustvarja magnetno polje. Priključi se v navadno električno vtičnico, z napetostjo 220V.

Kakšna je razlika med magnetno blazino in nadvložkom?

Razlika je v tem, da se terapevtski pripomoček uporablja tudi v zdravstvenih ustanovah in je potrjena njegova učinkovitost; nadvložka s statičnimi magnetnimi trakovi ni v zdravstvenih ustanovah, ker je njegovo delovanje vprašljivo.

Za kaj se uporablja magnetna blazina?

Magnetna blazina se uporablja za veliko zdravstvenih tegob, kot so:
– bolečine v hrbtenici
– težave s sklepi ( artritis, artroza )
– pri osteoporozi in zlomih kosti
– pri športnih poškodbah
– za lajšanje bolečin v sklepih in mišicah…

Kakšna je cena magnetne blazine?

Cena magnetne blazine Magus je 1.590,00€, v kompletu sta dve blazini ( velika in mala ), je narejena v Sloveniji in je certificiran terapevtski pripomoček. Cena najema za 6 tednov je 200,00€.
Najemnina se vedno odšteje od cene nove blazine Magus.

Ali se taka blazina uporablja tudi v zdravstvenem domu?

Da. Vsak zdravstveni dom v Sloveniji, ki ima fizioterapijo, ima tudi magnetno terapijo. Tako je tudi magnetna terapija v zdravstvenem domu Ljutomer, na UKC Maribor, fizioterapija Karmen Ivanšek, Terme 3000…

Ali ima magnetna blazina magnetne trakove v sebi?

Ne.
Terapevtski pripomoček ima v blazini tuljave, ki oddajajo magnetno polje. Velika blazina Magus ima 6 tuljav in moč 25G, mala blazina pa ima eno tuljavo in deluje z močjo 30G.

Ali je taka blazina primerna za domačo uporabo?

Blazina Magus je povsem primerna za domačo uporabo. Uporabljajo jo lahko vsi družinski člani, tudi psi. Uporaba je enostavna in praktična, brez kompliciranih navodil.
Uporabite jo lahko med gledanjem TV-ja, med delom za računalnikom, v postelji…

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.