Ta članek se nanaša na neželene stranske učinke pri magnetni terapiji. In na učinke magnetoterapije za domačo uporabo. Vabljeni, da preberete, kako koristna je magnetna terapija lahko tudi za vas. Pišemo tudi o kontraindikacijah, vabljeni k branju.

Ali ima magnetna terapija neželene stranske učinke?

Ne glede na welness ali terapevtski pripomoček, ki ga želite uporabljati doma, morate biti pozorni na varnost in neželene stranske učinke.
Zato vam v članku povemo, ali magnetna terapija ima stranske učinke, ki bi vam lahko škodovali, ali jih sploh nima. Naše trditve bomo podkrepili s kliničnimi raziskavami. Preberite….

Vsake tablete, vsako zdravilo imajo poleg učinkovitosti, neželene stranske učinke. Kar poiščite škatlico s tabletami in preberite priložena navodila. Tam je, poleg ostalega, cel spisek možnih neželenih stranskih učinkov. Pa si tega želimo? Ali obstaja možnost, da si pomagamo tudi brez njih?

Nikola Tesla

Nikola Tesla je že leta 1898 potrdil neškodljivost in učinkovitost magnetnega polja. Takšno učinkovito magnetno polje uporablja tudi aparat: Magus – elektromagnetna terapija.

Magnetna terapija je v preučevanju že več kot 30.let. Že Nikola Tesla je leta 1898 potrdil očitno neškodljivost pulznega magnetnega polja na človeka. Tesla v članku navaja, da je eden prvih izsledkov pulznega magnetizma očitna neškodljivost slednjega, zaradi česar je bilo mogoče skozi telo prenašati sorazmerno velike količine električne energije.
Na koncu je tudi omenil, da so bili učinki njegove terapije s tuljavo na človeško telo nedvomno pozitivni.

Mnenje zdravnika o stranskih učinkih

Ker je vprašanje ali ima magnetna terapija stranske učinke, zelo pogosto, smo to vprašali tudi zdravnika. Spodaj lahko preberete njegov dobesedno odgovor.

Priznani doktor, prim.Jože Barovič, dr.med., nam je leta 2012 podal odgovor:

Elektromagnetna terapija je neinvazivna metoda zdravljenja, ki nima stranskih učinkov, ki bi škodovali. Z ustreznim magnetnim poljem vplivamo na dinamično ravnovesje med električnimi, magnetnimi in/ali elektromagnetnimi polji v telesu. Tako omogočimo ugodne pogoje za potek telesnih biokemičnih reakcij in s tem izboljšamo prekrvavitev tkiv, odstranjevanja presnovnih produktov, boljši izkoristek kisika v celicah in ohranjanja napetosti celične membrane. To posledično vpliva na metabolizem celic.”

Kako vam lahko magnetna terapija koristi?

Najbolj nas seveda zanima, ali ima magnetna terapija za domačo uporabo stranske učinke. Najbolj razširjene naprave, za domačo uporabo, so magnetne blazine.
Magnetna terapija, v obliki blazine je zelo učinkovita metoda za lajšanje zdravstvenih tegob doma. Takšno, slovenskega proizvajalca, vam predstavljamo: Magus blazina. Magnetna terapija za domačo uporabo, Magus blazina, je brez neželenih stranskih učinkov. Pridobljene ima certifikate, da veste, da je varna in hkrati učinkovita terapija.

Bolečine-v-sklepih-na-rokah

Pri magnetni terapiji za domačo uporabo, Magus blazini, moramo vedeti, da pozitivni učinki ne pridejo čez noč. Magnetno blazino, ki nima neželenih stranskih učinkov, je potrebno konstantno uporabljati par tednov, da bi začutili pozitivne učinke. Do prevelikega odmerka, tako kot pri zdravilih, pri magnetni terapiji ne more priti. S terapijo bolne celice spodbudimo k pravilnemu delovanju, zdravih celic pa ne moremo preveč stimulirati. Ravno zato je magnetoterapija varna metoda brez stranskih učinkov.

O tem, da je magnetna terapija brez neželenih stranskih učinkov, ki bi uporabniku lahko škodovala, govori ogromno študij. Študije so narejena na različne tipe ljudi, zdravstvena stanja in različne aparature. Takšne študije so objavljene v angleškem jeziku in si jih lahko preberete TUKAJ. Se pravi, če vas zanimajo študije o tem, da magnetna terapija nima stranskih učinkov pri uporabi preberite tudi NASA ŠTUDIJO.

Pozitivni učinki magnetne terapije

Učinki magnetne terapije so zelo različni in odvisni od večih dejavnikov. Ker pulzirajoča elektromagnetna terapija vpliva na:

  • cirkulacijo krvi
  • regeneracijo celic
  • stimulira nevrone
  • absorpcijo medikamentov

je učinkovitost na posameznika zelo odvisna od njegovega življenjskega stila, zdravstvenega stanja in uporabe zdravil ter prehranskih dopolnil. Zato je smiselno magnetno terapijo izvajati daljše časovno obdobje, vsak dan.

Ob uporabi magnetne terapije navadno ne čutimo delovanja, vsaj fizično ne. Nič ne vibrira, ne masira ali kakorkoli drugače vpliva; magnetno polje prodira do celic v telesu in deluje na celičnem – globljem nivoju.

Če vas zanima kako magnetna terapija deluje na telo, kakšen vpliv ima in kaj o tem pravijo zdravniki, si preberite članek TUKAJ, kjer vam natančno opisujemo kako deluje na telo magnetoterapija.

Nizkofrekvenčno pulzno elektromagnetno polje (PEMF) lahko zagotovi neinvazivno, varno in enostavno uporabo za zdravljenje bolečine, vnetja in disfunkcij, povezanih z revmatoidnim artritisom (RA) in osteoartritisom (OA). Pulzirajoča elektromagnetna terapija ima dolgoročno varnost.

Izvleček iz študije, ki govori o varnosti magnetne terapija, si v celoti lahko preberete TUKAJ.

Kontraindikacije magnetne terapije

Če smo prej napisali veliko o tem, da magnetna terapija nima neželenih stranskih učinkov, se sedaj še dotaknimo kontraindikacij. Se pravi, ali obstajajo ljudje, ki magnetne terapije ne smejo uporabljati in zakaj?

Kontraindikacije magnetoterapije so:

 

  • srčni spodbujevalnik oz. pacemaker ( gre za občutljivost naprave in ne srčno žilnega bolnika)
  • nosečnost ( ker še ni dovolj raziskano področje )
  • epilepsija in/ali shizofreenija ( zaradi narave bolezni )

To so stanja ljudi, ki ne smejo na elektromagnetno terapijo, zaradi previdnostnih razlogov. Tudi, če v strokovni literaturi najdemo zapise, da bi lahko magnetna terapija tem ljudem koristila, smo pri Magus terapiji zavzeli stališče, da se ne uporablja.

Uporabniki elektro magnetne terapije Magus so nas naučili, da je manj prijetna izkušnja uporabe blazine tudi, ko ima uporabnik povišano telesno temperaturo. To ni kontraindikacija, saj si ne morete škodovati, vendar ni prijetno: s povišano temperaturo se že tako ne počutimo dobro, magnetoterapija pa vse skupaj samo še pospeši.

Prav tako uporabniki z visokim krvnim pritiskom poročajo, da so za njih primerne 15 minutne terapije in ne 30 minutne.

Kadar ima uporabnik kemoterapije, se tudi izogibamo terapijam z magnetno blazino, ker bi lahko le-ta zmanjšala učinkovitost kemoterapije. Saj vemo, da magnetna terapija krepi imunski sistem, kemoterapija pa ravno obratno. To ne gre skupaj.

Pri ranah smo vedno pozorni, da je rana suha, da iz nje ne izteka tekočina. Pri suhi rani bo Magus terapija dosegla svoj učinek hitrejšega celjenja.

elektromagnetna-terapija

Kako je z zdravili?

Elektromagnetna pulzirajoča terapija je pogosto ugodna dopolnitev odmerkom zdravil, saj zaradi boljše prekrvavitve pridejo učinkovine v zdravilih v bolj koncentrirani in učinkovitejši obliki do celic v obolelem organu.
Boljši učinek zdravil pogosto spremlja tudi zmanjšanje stranskih učinkov.

Zato, ne glede na to, kakšna zdravila vam je predpisal zdravnik, lahko uporabljate elektromagnetno pulzirajočo terapijo. Z njo si ne morete škodovati, če jo uporabljate po navodilih.

POVZETEK:

Ali ima magnetna terapija škodljive stranske učinke?
Ne. Magnetoterapija je neinvazivna in varna vrsta terapije, ki nima škodljivih stranskih učinkov. Pri uporabi magnetne blazine Magus se upoštevajo navodila za uporabo, ki so napisana v slovenskem jeziku.

Kakšne so kontraindikacije pri magnetni terapiji?
Stroge kontraindikacije so: nosečnostsrčni spodbujevalnikepilepsila / shizofrenija. Delne kontraindikacije so: vročina, visok pritisk, kemoterapija.

Kakšni so učinki elektro magnetne terapije?
Učinki magnetne terapije so pozitivni in delujejo na celice v telesu: pospeši se cirkulacijaregeneracija, stimulira nevrone, deluje protibolečinsko

magus
tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.