Pulzna magnetna terapija je terapija 21. stoletja, ki deluje na osnovi pulzirajočega magnetnega polja in nizkih frekvenc. Tovrstna terapija se uporablja na področju fizioterapije, mi pa smo razvili, da je pulzna magnetna terapija v obliki blazine Magus, primerna za doma.

elektromagnetna-blazina-magus
Pulzna magnetna terapija za domačo uporabo. Več o Magus blazini si preberite na povezavi, da boste razumeli različno uporabo

Različna poimenovanja

 

Pulzna magnetna terapija ima v pogovorni rabi več imen, gre pa za isto stvar: aparat, ki oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami:

 

 • elektromagnetna terapija,
 • magnetna terapija,
 • pulzna magnetna terapija,
 • magnetoterapija ali
 • samo magnet.

Povsem pravilen izraz je pulzirajoča elektromagnetna terapija.

Kaj je in kako deluje pulzna magnetna terapija?

Gre za terapijo 21. stoletja na osnovi magnetnega polja in nizkih frekvenc, ki pulzirajo– utripajo. Takšna magnetna terapija se v zdravstvu uporablja že vrsto let.

Magnetno polje, ki je največji približek Zemljinemu, prodira skozi telo in se dotakne vsake celice v telesu. Napenja celično membrano. Tako napeta celična membrana je bolj propustna in hranila, voda in kisik lažje preidejo v celico. Celice se tako hitreje obnavljajo.

Pri uporabi pulzne magnetne terapije, se pospeši cirkulacija po telesu. Ravno cirkulacija krvi po telesu je za naše zdravje zelo pomembna.

Uporaba v zdravstvenih ustanovah

Vsak zdravstveni dom v Sloveniji, ki ima oddelek fizioterapije, ima pulzno magnetno terapijo. Osebni zdravnik vam jo predpiše ob poškodbi, obrabi ali bolečinah. V sklopu zdravstvenega zavarovanja, vam pripada enkrat letno za določen problem, fizioterapijo obiščete 8 – 10 krat.

Pulzna magnetna terapija je v uporabi tudi v welness programih oz. toplicah. Tako blazino Magus uporabljajo v:

 • Thermana Laško,
 • Terme 3000,
 • Bioterme Velika nedelja,
 • Terme Topolšica.

Če vas zanima več o tem, kako in kdaj se magnetna terapija uporablja v zdravstvenih ustanovah, si preberite zapis: uporaba magnetne terapije v medicini in izvedeli boste vse kar vas zanima.

Domača uporaba pulzne magnetne terapije

Poznamo tudi terapevtske pripomočke za pulzno magnetno terapijo, za domačo uporabo. Najbolj enostavna za vsesplošno uporabo je v obliki blazine. Magnetna blazina je enostavna za uporabo na domu in je namenjena tako odraslim kot otrokom.

Magnetna blazina je namenjena za izvajanje terapije doma, lahko 2x na dan. Ena terapija traja 15 ali 30 minut. Ko izberete program ( primer: za zlom kosti ), se parametri nastavijo samodejno, po določenem času, pa se aparat tudi sam izklopi.

Ker je Magus blazina izdelana v Sloveniji, so navodila in vsi napisi v slovenskem jeziku. Pri zasnovi aparata Magus, pa smo se potrudili, da je enostaven za uporabo.

Pridobili smo vse potrebne certifikate, da je pripomoček Magus za uporabnika varen in hkrati učinkovit.

Športne poškodbe
Primer uporabe male blazine Magus, če imate bolečine v sklepih na rokah. Terapija C2 za artritis traja 30 min, pri tem se mala blazina tudi prijetno segreje.

Komu je namenjena pulzna magnetna terapija?

Pulzna magnetna terapija je namenjena ljudem, ki želijo dobro zase- za svoje zdravje. Na povsem naraven način spodbudimo naš organizem, da deluje pravilno, da so naši notranji organi v ravnovesju. Takšna terapija je brez stranskih učinkov, če jo uporabljamo kot določajo navodila.

Najpogostejši uporabniki pulzne magnetne terapije so ljudje s težavami, kot so:

BOLEČINE V KRIŽU

Bolečine v križu so zelo pogost razlog za obisk osebnega zdravnika in odsotnost od dela. Tovrstne bolečine so poznane tako mladim, ki veliko sedijo za računalnikom in starejšim, ki so posledica za degenerativne spremembe v hrbtenici

Obraba-sklepov-v-hrbtenici
Kaj so vzroki za bolečine v križu in kakšne so primerne vaje, ter ali lahko bolečine preprečimo, preberite na povezavi

PULZNA MAGNETNA TERAPIJA PROTI OSTEOPOROZI

Osteoporoza je bolezen, ki je pogosta pri ženskah v menopavzi, pojavlja se tudi pri moških. Gre za bolezen poroznosti kosti, ki se hitreje zlomijo, ker niso trdne in elastične. Priporočljivo je zgodnje odkrivanje te bolezni, zato ženske v prehajanju v menopavzo napotijo na merjenje kostne gostote, da bi se čim prej ugotovila osteoporoza, da se prične zdravljenje.
Ena izmed učinkovitih metod ( 1 ) je magnetna terapija, ki s prav posebno frekvenco deluje na gostoto kostne mase. Uporaba magnetne terapije pomaga uskladiti proizvodnjo in redukcijo kostnega tkiva, ter ustvariti močnejšo kostno strukturo. Mineralizacija kosti se normalizira.

TEŽAVE S KOSTMI IN SKLEPI

Pulzna magnetna terapija je izvrstna terapija za ljudi, ki imajo probleme s sklepi, kar je dokazala klinična raziskava na 3000. pacientih ( 2 ). Zaključek velike študije je v enajstih letih pripeljalo do spoznanja: “magnetna terapija je odlična terapija za bolezni sklepov.” Magnetna terapija za sklepe pomaga olajšati bolečine, povrne gibljivost in omili vnetje pri težavah, kot so:

 • ARTRITIS
 • ARTROZA ali obraba v sklepih
 • ZLOM KOSTI je pogost, ko si starejši zlomijo kolk ali gleženj in je rehabilitacija zelo pomembna
Boleče koleno v mirovanju-rehabilitacija-magus.si
Dobra rehabilitacija za bolečine v kolenu je ključnega pomena, pri tem vam je v veliko pomoč magnetna terapija, ki je sestavni del vsake moderne fizioterapevtske obravnave.

Bolečine v kolenu so pogoste težave, ki omejujejo gibanje in večkrat privedejo, da je koleno oteklo[/caption]

FIBROMIALGIJA – bolečine v mišicah

Fibromialgija je kronična revmatska bolezen, ki je značilna za ženska in ji rečemo bolezen “vse me boli”. Značilna je bolečina v mišicah in zakrčenost, muskelfiber in glavobol, ter splošno slabo počutje pacienta.
Revmatologi, ki obravnavajo bolnike s fibromialgijo, jih napotijo na rehabilitacijsko obravnavo, kjer so deležni tudi magnetoterapije, ki je neagresivna metoda. Znano je, da zdravljenje z zdravili ni pretirano uspešno. Največ za svoje zdravje lahko naredijo bolniki sami z redno telovadbo, izogibanjem stresu in magnetno terapijo.

Zamrznjena rama - magus.si

VIR ( 1 ): študija, ki dokazuje, da je magnetna terapija učinkovita metoda pri osteoporozi

VIR ( 2 ): pubmed.ncbi ( v angleškem jeziku )

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.