Artroza

banner-top

Artroza- kaj je to?

Artroza je revmatična bolezen, pri kateri pride do obrabe sklepov, ki nastane zaradi izginevanja hrustanca v sklepu. Hrustanec je gelu podobna snov, ki v sklepu blaži tresljaje in zato sklep lahko normalno gibamo.
Za artrozo je torej značilno izginevanje sklepnega hrustanca, v napredovani fazi bolezni, pa tudi tvorba kostnih izrastkov na robovih sklepnih površin, pojavi se lahko deformacija sklepa in omejena gibljivost.

Artroza je bolezen, ki največkrat prizadene starejše: kar 80% populacije nad 55. let jo ima.

Pogosta je degenerativna obraba in s tem bolečine v  hrbtenici, to je kadar so obrabljeni mali hrbtenični sklepi – zaradi pretežnega sedenja, nepravilne drže in s tem obremenitve našega skeleta. Poznamo tudi artrozo:

  • kolena,
  • kolkov,
  • ramen,
  • vretenc in
  • prstov.
Klinična študija je dokazala, da elektromagnetna terapija pozitivno vpliva na obnovo hrustanca v kolenu in zmanjša bolečino. Študijo v angleškem jeziku si lahko preberete TUKAJ.

Kakšni so vzroki in kaj storiti?

Artroza sklepov magus.si
Ustavite artrozo v sklepu z Magus blazino

Vzrok je lahko tudi športna poškodba, obremenitev zaradi prevelike telesne teže, prenapenjanje sklepov s težkim fizičnim delom…

Prvi znaki te bolezni so jutranje bolečine, ko se zasliši tudi škrtanje v sklepih, ki pojenjajo, ko sklep razgibamo.

Artroze ni moč pozdraviti, lahko le blažimo bolečine in preprečujemo napredovanje obrabe. Da bi preprečili obrabo, moramo že mladih letih poskrbeti za pravilno držo, primerno telesno težo in napačne obremenitve.

Artroza je bolezen, ki počasi napreduje in tudi diagnozo zdravniki večkrat postavijo pozno, ko je obraba v sklepu že naredila določeno škodo.

Današnja medicina je sposobna spoznati že najmanjše hrustančne defekte v zgodnjem stadiju, tako da s protiukrepi kot so:

 • pravilna telovadba oz stalna telesna aktivnost
 • vzdrževanje telesne teže
 • izogibanje prisilnih drž in dvigovanju težkih bremen
 • redno in razumno prehranjevanje
 • elektromagnetna terapija 

lahko pripomoremo k zaviranju razvoja artroze.

Zdravljenje artroze je dolgotrajen proces, nič ne dosežemo čez noč, saj je tudi do artroze prihajalo več let. Poleg predpisanih medikamentov vam je v veliko pomoč lahko magnetna terapija Magus.

Prednost te terapije je v tem, da jo lahko uporabljate doma, vsak dan. Zelo vam olajša bolečino in povrne gibljivost sklepov: prepričajte se tudi vi in si Magus blazino najemite za 6.tednov na dom.

 

Ga. Olga iz Roba priporoča Magus terapijo, vendar pravi: “Če ne bi bila trmasta, ne bi spoznala, da mi Magus pomaga, saj sem ga uporabljala kar dva meseca, da mi je odlegla bolečina v sklepih

Pokličite: 040 807 327 in se dogovorimo za najem!