Osteoporoza

banner-top

Osteoporoza je bolezen, o kateri se zadnja leta veliko govori in piše, saj je samo v Sloveniji znanih 18.000 bolnikov z osteoporozo. Navadno so to ljudje srednjih let, večkrat ženske kot moški. Osteoporozo razlagamo kot zginevanje kostnine, ki se počasi vse bolj redči, pri tem pa je vse večja nevarnost za zlome teh poroznih kosti. Magnetna terapija Magus je pripomoček, ki je narejen v sloveniji in ga uporabljajo tako v zdravstvu, toplicah, fizioterapevti, kot končni uporabniki. Možnost najema je odlična priložnost, da pripomoček preizkusite na lastni koži.

Osteoporoza je tiha nevarnost, ki ne boli in se je zavemo šele, ko si ob nedolžnem padcu zlomimo rebro, vretence, zapestje, kolk ali kako drugo kost.

Kar nekaj bolnikov z osteoporozo pa navadno trpi za bolečinami in trajnimi omejitvami gibanja v vsakdanjem življenju. Če pa se osteoporozna kost zlomi, je čas celjenja kosti dosti počasnejši kot pri zdravi kosti in možnost ponovnega zloma dosti večja. Magnetna terapija Magus deluje na gostoto kostne mase na programu 8, ki traja 30 min, na programu 9 pa na hitrejše zaraščanje kosti pri zlomihRazlago in delovanje vseh 14. programov, ki jih nudi blazina Magus, si oglejte TUKAJ.

Vzrok za osteoporozo je lahko nejasen in govorimo o samostojni bolezni - osteoporozi ali pa je osteoporoza sekundarna bolezen, ko je vzrok za nastanek osteoporoze posledica drugih obolenj ( vnetne, dedne bolezni, pomanjkanje rastnega hormona... ).

Boj proti osteoporozi naj se začne že v mladosti s pravilno prehrano, obogateno s kalcijem, z zdravim načinom življenja- fizičnim in psihičnim. Ženske, ki vstopajo v menopavzo naj si izmerijo kostno gostoto ( postopek se imenuje densitrometrija, predpiše jo osebni zdravnik ).

Glavni namen zdravljenja osteoporoze je lajšanje bolečin in ustavitev nižanja kostne mase. Bolniki si pomagajo s tabletami proti bolečinam, s kalcijem in vitaminom D.

Elektromagnetna terapija se priporoča že kot preventiva, saj zavira izgubo kostne mase in spodbuja njeno nastajanje ter zavira izločanje kalcija iz kosti. To je potrdila ena od uporabnic blazine Magus iz Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota, ki je terapijo izvajala osem tednov, trikrat dnevno. Meritve so pokazale, da osteoporoza ni napredovala, kostna gostota se ni poslabšala. Gospa iz Beltincev pa pove, da so tudi bolečine v kosteh pojenjale in da se je izboljšalo tudi splošno počutje.

Kosti varujejo naše notranje organe in nosijo težo našega telesa.

 

Študija, ki so jo opravili na 'University of Hawaii School of Medicine', je pokazala, da se po 6 tednih terapij, pri pacientih z zmanjšano gostoto kosti, gostota zviša v povprečju za 5,6 %.

 

V Evropi se vsakih 30 sekund
zaradi krhkosti kosti
zlomi ena kost!

 

Najem za 6 tednov

Če želite preizkusiti, kako magnetna terapija deluje na vaše telo, je najbolj smiseln najem za 6 tednov. Pokličite zdaj in se dogovorite za termin:
040 807 327

Beri dalje