Bolečine v kolenu sodijo med najpogostejše degenerativne bolezni gibal, med vsemi bolečinami v sklepih. Razlog je v tem, da je koleno eno najbolj obremenjenih sklepov v našem telesu, saj nosi veliko težo celotnega telesa.
Poškodbe kolenskega sklepa, artritis ali artroza povzročajo bolečine v sklepih zato si preberite več: vzroki, praktični nasveti, vaje.. pri bolečinah v sklepih, kamor sodijo tudi bolečine v kolenu.
Razlagamo: kaj so vzroki za bolečine v kolenu, vrste sklepnih bolezni, preventiva in rehabilitacija za bolečine v kolenu, ter vaje, ki jih lahko izvajate doma.

Zakaj pride do bolečin v kolenu (vzroki)

Najpogostejši vzroki za bolečine v kolenu so degenerativne spremembe (obrabljenost oziroma artroza), artritis ( vnetno dogajanje v sklepu) ali poškodba sklepa. Pogosto je bolečina posledica prevelikih in ponavljajočih se obremenitev kolena, kar povzroči vnetje kit in njihovih ovojnic ter mišic.
Neredko je vzrok za bolečine v kolenu bolečina prenesena iz hrbtenice ali kolka, lahko nastane tudi zaradi ploskih stopal ali prekomerne telesne teže.

Vzroki, zakaj pride do bolečin so:

 • osteoartroza kolena: ko se sklep obrablja, pravimo, da pride do degenerativnih sprememb v sklepu,
 • artritis ali vnetje v kolenu: do vnetja največkrat privede obraba,
 • poškodbe kolenskega sklepa ( kite, hrustanec, meniskus ): natrgana mišica je zelo pogosta poškodba mehkega tkiva pri športnikih in aktivnih rekreativcih
 • prevelika ali ponavljajoča obremenitev,
 • prenesena bolečina iz kolka ali hrbtenice,
 • hude bolečine po operaciji kolena lahko nastopijo zaradi operativnega posega, zato na povezavi preberite 7 metod, kako si lahko v tem primeru pomagate sami doma,
 • zlom kosti v kolenu,
 • prekomerna telesna teža, ki dodatno obremenjuje koleno…
oteklo koleno-min
Bolečinam v kolenu so včasih rekli kar REVMA. Danes znamo že precej bolj natančno opredeliti, kaj povzroča bolečino v kolenu. Več o revmi, si preberite na povezavi.

Bolečine v kolenu zaradi osteoartroze

 

Za bolečine v kolenu je pri starejših kriva osteoartroza kolena, ko se obrablja sklep. Res je, da je to degenerativna bolezen, torej povezana s starostjo, vendar poznamo primere, ko je artroza prisotna že pri mlajših. Vzrok tokrat ni degeneracija, letom primerna, vendar nepravilna regeneracija predhodnih poškodb ali ponavljajoče poškodbe. Pri športnikih, ki so imeli večkrat poškodovane vezi, meniskus in je bilo koleno večkrat vneto, pride do artroze.

Bolecine-v-kolenu-rehabilitacija
Pri osteoartrozi je fizioterapevtska obravnava nujna, saj vam olajša bolečino in pokaže se pravilna izvedba vaj za krepitev mišic. Če vas bolj natančno zanima osteoartroza.

V sklepu praviloma gladka površina hrustanca najprej postane hrapava, potem napoka in začnejo se ustvarjati špičasti izrastki na robu sklepa, ki ob obremenitvah draži sklep. To povzroča bolečino. Lahko tudi vnetje. Kadar je v kolenu prisotna obraba, večkrat ta preide v vnetje, ki se s protivnetnimi zdravili umiri. Vendar je načeloma za vnetje oziroma artritis kolena predhodno kriva ravno artroza, ki ji bolj natančno pravimo osteoartroza, če se dogaja v kolenu.
Osteortroza kolena se ne da pozdraviti. Zdravnik, ki ugotovi to bolezen, predpiše protibolečinska zdravila in fizioterapijo.

Zakaj je pomembna fizioterapija pri osteoartrozi kolena?

 

Fizioterapija pri osteoartrozi kolena igra pomembno vlogo zato, ker vas tam naučijo vaje, ki krepijo mišice, ki lahko razbremenijo obrabljen sklep. Torej bodo okrepljene mišice vaših nog “čuvale” vaše koleno, da se ne bo več obrabljalo. Poleg vaj boste na fizioterapiji deležni tudi magnetne terapije, ki regenerira celoten sklep, saj deluje v globino.

 

Artritis [kako ustaviti vnetno dogajanje v kolenu]

 

Artritis v kolenu je vnetna bolezen, ki povzroča bolečine v kolenu. Poleg bolečin so znaki za artritis še:

 

 • oteklo koleno na mestu bolečine,
 • rdečica,
 • slaba gibljivost,
 • povišana telesna temperatura,
 • kolena ni možno popolnoma obremeniti.

 

Artritis kolena zdravnik ugotovi s pomočjo krvne slike, kjer so vnetni parametri povišani. Bolnik se tudi drugače slabo počuti in v akutni dobi ima lahko povišano telesno temperaturo. Predpišejo se protivnetna zdravila ali antirevmatiki, ki vnetje umirijo.
Velikokrat je artroza kriva za nastanek vnetnega dogajanja v sklepu, zato je potrebno s fizioterapevtskimi vajami poskrbeti za primarno bolezen.

Vnetje-sklepov-koleno
Artritis je vnetni proces, ki povzroči bolečine v kolenu.. Kako se lotiti rehabilitacije in kakšne vaje so primerne, si preberite na povezavi.

Najpogostejši artritis v kolenu se imenuje OSTEOARTRITIS – preberite več in doboli boste odgovore na 10 najpogostejših vprašanj v vezi s to vrsto artritisa v kolenu: zakaj nastane, kako se diagnosticira, kako se zdravi in kako obvladati bolečine, ki jih povzroča. Vabljeni k branju.

 

Poškodbe kolenskega sklepa

 

Poškodbe kolenskega sklepa zajemajo poškodbe, ki se zgodijo zaradi dolgotrajnega obremenjevanja, pretiranih športnih aktivnostih ali pri prometnih nesrečah.
Vzrok za poškodbe kolenskega sklepa so različne: lahko gre za športno poškodbo, poškodbe povezane s starostjo ali prometno nesrečo.
Če vas zanimajo poškodbe kolenskega sklepa bolj natančno, si preberite poseben zapis, kjer razlagamo vrste poškodb kolenskega sklepa, vzroke in hitro rehabilitacijo.

Poškodba kolenskih vezi

Poškodbe kolenskih vezi se navadno zgodijo pri kakšni športni aktivnosti, kot je smučanje, košarka, nogomet… Kolenske vezi so trakovi tkiva, ki povezujejo vašo stegensko kost v zgornji nogi s kostmi spodnjega dela noge.
Pri poškodbi kolenskih vezi gre za:

 • zvin kolenskih vezi ali
 • strgane kolenske vezi.

Zvini kolenskih vezi so mnogokrat blagi, pri strganih kolenskih vezeh pa govorimo o hudi poškodbi kolena, ki terja dolgo rehabilitacijo. Zdravljenje strganih kolenskih vezi je največkrat operativno, pri zvinu je zadosten počitek z mrzlimi oblogami.

Poškodba meniskusa povzroča bolečine v kolenu

Meniskus se pogosto raztrga in sodi med poškodbo kolena, kjer je potrebna hitra in včasih tudi operativna rehabilitacija. Meniskusa sta dva v kolenu: notranji in zunanji in sta fibrozno hrustančni strukturi. Meniskusa omilita in razporejata tresljaje v kolenskem sklepu. Pogosteje se poškoduje notranji kot zunanji meniskus, veliko poškodb meniskusa je povezanih s športno ali drugo obremenitvijo. Najpogosteje se poškoduje ob rotacijskih gibih v kombinaciji s pokrčenim kolenom. Poškodba meniskusa se pojavlja pri nogometu, tenisu, košarki…

V zadnjih 10. do 15. letih se je močno povečalo število poškodb kolena, predvsem struktur kolena iz mehkega tkiva ( vezi, meniskus ).

Poškodba hrustanca v kolenu

Poškodba hrustanca lahko nastane ob kakšni nesreči, da hrustanec poči, največkrat je vzrok za poškodbo hrustanca staranje. V tem primeru govorimo o degenerativnih spremembah na hrustancu, ki so posledica obrabe oziroma artroze v sklepu. Dejstvo je, da se z leti hrustanec v vsakem sklepu obrablja, v kolenu pa še bolj pospešeno, saj je ta sklep med bolj obremenjenimi v našem telesu. Ko enkrat ploskev hrustanca ni več gladka, ampak napokana, je obrabljanje vedno večje, saj površina ob premikanju več ne drsi gladko. Takšna poškodba hrustanca v kolenu povzroča bolečine in ob premiku se sliši pokanje in tudi občutek je, kot da je v sklepu pesek.

 

Poškodba kosti – zlom pogačice

 

Zlom kosti v kolenu se zgodi ob trku kolena v trdo površino. Primer so motoristi, kjer je koleno izpostavljeno asfaltu. Najpogosteje gre za zlom oziroma počeno pogačico, ki se zdravi konzervativno ali operativno. Četudi pogačico pričvrstijo z vijaki ali ploščico, je priporočljiva magnetna terapija za hitrejše celjenje kosti.

Prenesene bolečine iz križa

Prenesena bolečina pomeni, da je vzrok za bolečino nekje drugje. Vzrok za bolečine v kolenu so velikokrat zaradi križa. Če imate bolečine v križu je vaša poza, vaša hoja in vaš položaj med sedenjem drugačna kot, če te bolečine ne bi imeli. Zaradi teh dejavnikov se obremenitev na kolenski sklep poveča.

bolecine-v-kolenu-magus.si_
Prenesene bolečine iz križa so lahko vzrok za bolečine v kolenu in obratno: bolečine v kolenu so lahko vzrok za nepravilno obremenitev hrbtenice. BOLEČINE V KRIŽU so pogoste pri pacientih, ki uporabljajo bergle.

Kako odpraviti bolečine v kolenu

 

Človek sam vedno lahko za svoje zdravje stori največ. Pri bolečinah v kolenu mora bolnik poskrbeti za svojo telesno težo, da le ta še dodatno ne obremenjuje kolenskega sklepa. Ko smo športno aktivni in tudi na delovnem mestu, je zelo pomembna primerna obutev. V veliko pomoč so nam lahko pohodniške palice, ko hribolazimo.
Pri bolečinah v kolenu so primeri, ko si lahko pomagate sami:

 

Pri poškodbah ali preobremenitvah kolena

je nujen počitek in mirovanje. Vendar je pri lažjih poškodbah priporočeno, da z aktivnostjo začnete takoj, ko lahko, četudi še malo boli.
Pri preobremenitvi kolena moramo vedno mirovati toliko časa, da bolečina popolnoma ne popusti in šele tedaj začnemo z aktivnostjo.
Bolečino lajšamo s hladnimi oblogami in z masažo z ledom. Pri tem moramo biti pozorni, da led nikoli ne polagamo neposredno na kožo. Trajanje masaže tako naj ne presega 5 min, ko koža postane rdeča, je dovolj. Priporočamo povijanje kolena z elastičnim povojem, ker tako omejimo gibanje in posledično se zmanjšajo bolečine. Če je bolečina huda, lahko uporabite kakšno protibolečinsko tableto. Ko bolečine popustijo, začnite z izvajanjem vaj do bolečine in težavnost postopno povečujte.

Pri degenerativnih spremembah

kot sta osteoartroza in artritis, ki so že izražene težave, priporočamo protibolečinska zdravila, masažo in tople obloge kolena do 20 min na dan. Tople obloge omilijo bolečine, zmanjšajo mišično napetost in izboljšajo gibljivost kolena. Pogosto je pri akutni bolečini potreben počitek in pomoč v obliki palice oziroma bergle. Kadar so degenerativne spremembe že tako hude, da bolniku povzročajo bolečine in je gibljivost tako otežena, da je kvaliteta življenja manjša, se strokovnjaki odločijo za operacijo.

 

Da bi odpravili bolečine v kolenu, je pomembno, da ohranjamo redno gibanje in razgibavanje sklepa. Ko se naše koleno premalo giba in preveč počivamo, se naša gibljivost sklepa zmanjša, moč mišic upade, in vezivno tkivo izgubi elastičnost. To lahko poveča tveganje za nove poškodbe kolena in podaljša čas okrevanja. Zato je pomembno, da se gibamo in skrbimo za razgibavanje naših kolen.

 

Preprečite bolečine v kolenu ( preventiva )

 

Preventiva oziroma preprečevanje bolezni je vedno boljše kot kasnejše zdravljenje. Zato trdimo, da lahko preprečite bolečine v kolenu na sledeče načine:

 

Skrb za pravilno telesno težo

Telesna teža je zelo pomembna, saj močno vpliva na obremenitev sklepov. Če je vaša telesna teža previsoka za vašo višino in spol, se potrudite kakšen kilogram izgubiti. Vaši sklepi vam bodo hvaležni, še posebno kolena. Predvsem sklepi spodnjih okončin ( gležnji, kolena, kolki ) nosijo veliko težo telesa, če je telesna teža previsoka, je obremenitev na sklepe prehuda.
Priporočamo zdravo izgubo odvečnih kilogramov, s pomočjo telesne aktivnosti in zdrave, uravnovešene prehrane.

Izogibanje določenim športom

Če želite preprečiti bolečine v kolenu, je izogibanje določenim športom, ki povzročajo preobremenitev kolen, prava odločitev. Če veste, da so vaša kolena podvržena k hitrejši obrabi ali so vaše kolenske vesi v slabši formi, se izogibajte športom, kjer kolena še posebno trpijo.
Nekateri športi bolj obremenjujejo vaša kolena kot drugi. Alpsko smučanje s trdimi smučarskimi čevlji in možnostjo padcev, skakanje in obračanje v košarki ter ponavljajoče udarjanje kolen med tekom ali joggingom vse povečujejo vaše tveganje za poškodbo kolena. Delovna mesta, ki zahtevajo ponavljajoči se stres na kolenih, kot so gradbeništvo ali kmetovanje, prav tako lahko povečajo vaše tveganje.

Poprava deformacij pri spodnjih okončinah

Deformacije pri spodnjih okončinah, kot so ploska stopala, nepravilna os, različno dolgi udi, lahko na daljši rok povzročijo bolečine v kolenu. Zato je smiselno te nepravilnosti popraviti še pravočasno, ko težav oziroma bolečin še ni.

Redne vaje za stegenske mišice

Kadar so že bolezenska stanja diagnosticirana, med splošne ukrepe za preprečevanje bolečine v kolenu sodi, redne vaje za stegenske mišice. Tako boste ohranili gibljivost kolena in vzdržljivost ter moč mišic.

Bolecine-v-kolenu-vaje-1024x498-1

Ustrezna obutev

Ustrezna obutev lahko prepreči bolečine v kolenu, saj le ta poskrbi za stabilnost in udobje med gibanjem. Seveda mora biti obutev primerne velikosti in tudi dovolj široki, da ne tiščijo prstov.

 

Zdravljenje oz. rehabilitacija, če imate bolečine v kolenu

 

Zdravljenje bolečine v kolenu je odvisno od vzroka. Zdravljenje naj bo vedno prilagojeno bolnikovi starosti, težavnosti bolezni in tudi njegovemu poklicu oziroma delu, ki ga opravlja.
Kadar gre za preobremenitveni sindrom, je pomemben počitek in hlajenje.
Zdravljenje oz. rehabilitacija, ko vemo, da gre za bolezen sklepov kot sta artroza ali artritis, je potrebno določiti skupaj z zdravnikom. Predpisani so medikamenti in fizioterapija, pri kateri je poudarek na izobraževanju pacienta o pravilni izvedbi vaj.
Artritis in artroza sta neozdravljivi bolezni, vendar je s pravilnimi metodami lahko doseči, da se napredovanje bolezni ustavi. Pri tem vam je v veliko pomoč magnetna terapija, ki je sestavni del vsake fizioterapije.

Boleče koleno v mirovanju-rehabilitacija-magus.si
Dobra rehabilitacija za bolečine v kolenu je ključnega pomena, pri tem vam je v veliko pomoč magnetna terapija, ki je sestavni del vsake moderne fizioterapevtske obravnave.

Magnetna terapija kot učinkovita rehabilitacija

 

Magnetna terapija je ena izmed vrst fizikalne rehabilitacije, ki jo lahko izvajate doma. Aparat Magus si lahko izposodite za 4, 6 ali 8 tednov in naredite po dve terapiji na dan, kar doma.
Magnetna terapija deluje na osnovi magnetnega polja in nizkih frekvenc, ki dokazano ( 1 ) pozitivno delujejo pri lajšanju bolečin pri boleznih sklepov.

Kdaj je potrebna operacija kolena

Operacija kolena je potrebna, ko je poškodba ali stanje v kolenu takšno, da se z drugimi tehnikami ne da pomagati. Če je bolečina ob degenerativnih spremembah takšna, da je gibanje in s tem tudi kvaliteta življenja, močno spremenjena, je operacija kolena nujna.
Najpogostejši razlog za operacijo zamenjave kolena je lajšanje bolečin, ki jih povzroča artritis in/ali artroza. Ljudje, ki potrebujejo operacijo zamenjave kolena, imajo običajno težave pri hoji, vzpenjanju po stopnicah in vstajanju iz stolov.
Artroskopija kolena je ena izmed najpogostejših tehnik operacije kolena, z njo popravijo:

 • strgane vezi,
 • poškodbe meniskusa,
 • odstranitev prostih teles v kolenu,
 • težave s pogačico,
 • spremembe na hrustancu…

Trajanje artroskopije je odvisen od obsega ter zahtevnosti posega, v povprečju traja od 20 minut do 1 ure. Pacient je še isti dan odpuščen v domačo oskrbo.

Zdravljenje bolečin v kolenu z zdravili

Vaš zdravnik vam predpiše zdravila, glede na vzroke vaših bolečin v kolenu. Pri artritisu, ki je vnetnega izvora, se predpišejo protivnetna in protibolečinska zdravila. S takimi zdravili se doseže, da se vnetni proces umiri in bolečina popusti.
Zdravnik vam lahko predpiše zdravila za lajšanje bolečin in zdravljenje stanj, ki povzročajo vaše bolečine v kolenih, lahko se odloči za injiciranje zdravil ali drugih snovi neposredno v vaš sklep. Primeri vključujejo:

 • Kortikosteroidi: injekcije kortikosteroidnega zdravila v vaš sklep lahko pomagajo zmanjšati simptome vnetja artritisa in zagotavljajo olajšanje bolečin, ki lahko traja nekaj mesecev. Te injekcije niso učinkovite v vseh primerih.

 

 • Hialuronska kislina: gosta tekočina, podobna tekočini, ki naravno mazijo sklepe, se lahko injicira v vaše koleno, da izboljša gibljivost in olajša bolečine. Čeprav so rezultati študij o učinkovitosti tega zdravljenja različni, lahko olajšanje z eno ali serijo injekcij traja do šest mesecev.

 

Kdaj morate obiskati zdravnika, če imate bolečine v kolenu

 

Zdravnika obiščite takrat, ko bolečine kljub ukrepom ne popustijo in:

 

 • če se na kolenu pojavi močnejša oteklina,
 • če se na bolečem predelu pojavi rdečina,
 • če jo spremljajo mravljinci,
 • če se v kolenu pojavi boleče pokanje in ste imeli v preteklosti že poškodovano koleno
 • če kolena ni možno obremeniti.

 

Zdravnik se bo z vami temeljito pogovoril, da bo ugotovil vzrok za bolečine v kolenu. Zanimalo ga bo:

 

 • način in čas nastanka bolečine
 • jakost bolečine
 • točno mesto, kjer vas boli
 • kako dolgo že trajajo bolečine
 • spremljajoči simptomi

 

Zdravnik bo opravil klinični pregled kolena, po potrebi osnovne laboratorijske preiskave ali slikanje kolena. Na podlagi ugotovljenega, bo določil nadaljnje ukrepe.

 

 

Vaje, ki preprečujejo bolečine v kolenu ( video )

 

Zmanjšajte tveganje za poškodbe in izboljšajte svojo moč z vajami za stegenske mišice, ter na tak način olajšajte že nastale bolečine v kolenu.
Pred izvajanjem vaj za stegenske mišice priporočam vsaj 10 minut ogrevanja, lahko kolesarjenje ali hitra hoja.

Vediteko boste okrepili svoja kolena, boste lahko začeli z izvajanjem aktivnosti, ki ste jih radi počeli pred bolečino.

 

 

 • romunski mrtvi dvig s pomočjo elastik
 • raztezanje sprednjih stegenskih mišic: stojite ob steni in se je z eno roko rahlo dotikate; upognite eno koleno, tako, da nežno primete gleženj in stopalo potisnete nazaj proti zadnjici. Kolena skušajte držati v skupni ravnini tako, da se dotikata. Bodite pozorni, da je hrbtenica zravnana in položaj zadržite 30 sekund. Bolj kot stopalo približate zadnjici in kolena držite skupaj, bolj se stegenske mišice raztezajo.

Dobra rehabilitacija za bolečine v kolenu je ključnega pomena, pri tem vam je v veliko pomoč magnetna terapija, ki je sestavni del vsake moderne fizioterapevtske obravnave.

Kateri del kolena vas boli: zgradba kolena

 

V kolenskem sklepu se stikajo stegnenica, golenica in pogačica. Notranjo površino sklepa prekriva hrustanec, ki se na zgornji sliki vidi belo obarvan. Sklepni površini stegnenice in golenice sta neskladni, zaradi česar sta med njima vstavljena dva vezivno-hrustančna vložka, ki ju imenujemo meniskus. Večina meniskusa se prehranjuje z difuzijo iz sklepa, podobno kot sklepni hrustanec. Meniskusa sta elastična in odporna proti pritisku. Velik del obremenitev v kolenu se prenaša na meniskusa, ki zaradi elastičnih lastnosti prenašata večji del vibracij in s tem varujeta sklepni hrustanec pred poškodbami kolenskega sklepa in posledičnimi degenerativnimi spremembami. Meniskusa povečujeta ujemanje sklepnih površin in s tem pripomoreta k stabilnosti kolena.
Križni vezi, v sredini kolenskega sklepa, sta dve kratki in močni vezi, ki poskrbita za stabilnost kolena. Na zgornji sliki sta vidni na sredini sklepa in se križata med seboj.

zgradba-kolena

Viri in dodatne informacije o bolečinah v kolenu

VIR ( 1 ): Zaključek velike študije, na kar več kot 3000. pacientih, je v enajstih letih pripeljalo do spoznanja: “magnetna terapija je odlična terapija za bolezni sklepov.”
2 ): 6 mesečna študija, ki je dokazala, da je magnetna terapija učinkovita pri lajšanju bolečin v kolenu (AAOS)
3 ): Mayo klinika- simptomi in vzroki bolečin v kolenu

POGOSTA VPRAŠANJA LJUDI, KI IMAJO BOLEČINE V KOLENU:

Zakaj imam bolečine v kolenu?

Bolečine v kolenu so znane za artrozopoškodbo kolenskih vezi ali meniskusa, vnetje v kolenu ali pa je vaše koleno preobremenjeno.

Kako lajšati bolečine v kolenu?

Bolečine v kolenu si lajšajte z hladilnim gelom, z masažo, z elastičnim povojem in magnetno terapijo Magus.

Kdaj moram k zdravniku, če imam bolečine v kolenu?

Če bolečina ne popusti in imate rdečo oteklino, če ne morete obremeniti noge, če čutite mravljince

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.