Spanje

Spanje je za človeka znatnega pomena, saj se v času spanja telo spočije, regenerira in se pripravlja na nov aktiven dan. Pri otrocih se med spanjem odvija tudi proces rasti.

Če se človek zjutraj zbudi nenaspan, utrujen in ga vse boli, spanec vsekakor ni bil kvaliteten, pa čeprav je morebiti spal vso noč. Kvaliteten spanec ni nujno količinsko dolg, ampak ga takoj prepoznamo, saj se zjutraj zbudimo naspani, spočiti, telo pa je brez bolečin in polno energije. Tako se tudi nov dan začne elanoma!

Poznamo več vzrokov slabega spanca:

  • stres,
  • bolečine,
  • slabo ležišče.

Pri elektromagnetni pulzirajoči terapiji z nizkimi frekvencami je znano, da v večernih urah, ko se odpravljamo spat, dobro vplivajo na sproščanje telesa ter umiritev. Ravno nizke frekvence pripravijo telo na spanje. Program, ki traja 30 minut je sestavljen iz petih različnih frekvenc, ki se izmenjujejo vsakih 7,5 minut.

Program za motnje spanja, je namenjen tistim, ki se ponoči večkrat zbujajo in/ali ne morejo spati. Traja 15 minut in ga uporabljamo le zvečer in ponoči, ko se zaradi različnih vzrokov zbudimo. Za to je pri uporabi našega medicinskega pripomočka velika prednost nameščanje pod ležišče, da je venomer pripravljen za uporabo v postelji!

Sprostitev in priprava telesa na spanec privede do tega, da večina uporabnikov v 15 minutah, ko program teče, že zaspi. Blazina se potem izklopi sama; uporabniki pa povedo, da se po nekem času redne, vsakodnevne uporabe programa za sprostitev zbujajo bolj naspani, spočiti in polni energije, kar se pozna skozi ves dan.

Savina Atai o magnetni blazini Magus: “Ker je spanje popolna regeneracija, ga jemljem zelo resno, navijem si uro, da grem spat in imam Magus terapijo. To je magnetna terapija, ki odlično obnavlja celo telo in se resnično hitreje spočijem. V postelji, pod jogijem imam magnetno blazino in kamorkoli potujem jo vzamem s seboj. Časa ni dovolj, zato naredim vse, da podvojim učinke kratkih uric.”

Ugoden učinek magnetnega polja se izkaže z dobro prekrvavljenimi možgani, kar je eden od odločilnih dejavnikov za dober spanec.
Številni strokovni članki ugotavljajo delovanje magnetne terapije zlasti na alfa in deloma theta možganske valove (EEG) pri ljudeh.