Magus pripomoček za izvajanje elektromagnetne terapije je lahko izvrsten način za preventivo marsikatere zdravstvene tegobe, zato lahko oz. je priporočljivo uporabljati tak pripomoček. Ker nima stranskih učinkov, si z njim v nobenem primeru ne moremo škodovati (moramo ga uporabljati v skladu z navodili), lahko le pozitivno vplivamo na naše telo. Priporočajo ga tudi zdravniki.

Na nas se obračajo večinoma ljudje, ki že imajo zdravstvene težave; vedno več pa je tudi ljudi, ki o blagodejnem vplivu magnetnega polja vedo že veliko in ga uporabljajo, še preden je zdravje načeto. Še vedno je največ uporabnikov naše Magus blazine tistih, ki imajo težave s hrbtenico in ljudi z bolečinami v sklepih. Ko so težave že kronične, lahko lajšamo bolečine in okorelost; mi pa že v preventivnem obdobju lahko veliko naredimo za boljše zdravstveno stanje v kasnejših letih.

Zgodnjih težav v hrbtenici ne smemo zanemariti, saj lahko bistveno vplivajo na kasnejše zdravstveno stanje. S takojšnjo uporabo elektromagnetne terapije si lahko prihranimo marsikatero bolečino v kasnejših letih.

Že v času menopavze, ko ženski hormoni “podivjajo”, spremljajmo gostoto kostne mase in naredimo nekaj za preventivo razvoja osteoporoze; ko se porozna kost zlomi, se ne zaceli več tako hitro, kot zdrava kost. Z uporabo Magus blazine se dokazano zavre napredovanje osteoporoze, zato jo ženske spridom uporabljajo za preventivo pred osteoporozo.

Pri zlomu kosti pričnite z uporabo elektromagnetne terapije takoj, četudi so vam namestili mavec. To ni ovira, kajti magnetno polje prodira skozi vse materiale. Zato tudi ni zadržkov, če imate kosti privijačene z vijaki ali žicami, saj to ne spremeni smeri pulzirajočega elektromagnetnega polja. Terapija bo na kost delovala, da se bo kar za eno tretjino hitreje zacelila, delovala pa bo tudi protibolečinsko.

Pri nategnjenih ali strganih mišicah je ravno tako uporaba elektromagnetne terapije dobrodošla čim hitreje, saj bo regeneracija hitrejša in učinkovitejša. Športniki pri športnih poškodbah velikokrat povedo, da so si tudi s pomočjo tovrstne terapije poškodbo “sanirali” hitreje, kot običajno.

Po operaciji katerekoli vrste, je potrebno počakati vsaj tri dni, potem pa za uporabo magnetne terapije ni več zadržkov. Počakamo le, dokler je rana še sveža, da se posuši. Dodatna cirkulacija krvi v telesu pa bo pomagala, da se bo vsaka rana hitreje in lepše zacelila, ter da bolečine po operaciji ne bodo tako hude.

To so le nekateri primeri, o katerih nam poročajo uporabniki in ki so tudi s strani strokovnjakov potrjene.

Mi pa vam priporočamo, da razmislite, kako lahko vam in vašim družinskim članom uporaba elektromagnetne terapije pri vas doma, pomaga tudi v preventivni dobi, da bo resnih zdravstvenih težav čim manj.