Otečeni gležnji niso le neprijetni, ampak lahko tudi močno vplivajo na našo kakovost življenja. To stanje se kaže kot nabrekanje, povečanje obsega gležnjev zaradi kopičenja tekočine ali vnetja, kot posledica bolezni, imenovane ARTRITIS. Otekanje gležnjev se lahko pojavi nenadoma ali postopoma, in mnogi se soočajo s to težavo občasno; spet druge otečeni gležnji spremljajo pogosto zaradi pridruženih bolezni.

Pomen Zdravih in Brezskrbnih Gležnjev

Gležnji so pogosto spregledan del našega telesa, dokler se ne pojavijo težave. Vendar pa imajo gležnji ključno vlogo pri vsakodnevnih aktivnostih, saj nam omogočajo hojo, tek, skakanje in premikanje. Zdravi gležnji so ključnega pomena za ohranjanje naše gibljivosti, neodvisnosti in splošnega dobrega počutja. Brezskrbno življenje se pogosto šteje za samoumevno, dokler se ne soočimo s težavami, kot so otečeni gležnji.
V tem članku bomo raziskali vzroke otečenih gležnjevsimptome, diagnozo in učinkovite načine zdravljenja. Spoznali boste tudi, kako preprečiti ponovna otekanja gležnjev in skrbeti za svoje noge. Otečeni gležnji niso nekaj, čemur bi se morali preprosto prilagoditi. S pravilnim razumevanjem in ukrepanjem lahko ponovno dosežete zdrave in brezskrbne gležnje, ki vam omogočajo polno življenje.

oteceni-gleznji
Otečeni gležnji niso nedolžni, saj povzročajo bolečine v gležnju, so pa lahko tudi pokazatelj resne bolezni.

Otečeni gležnji – razumevanje

Otečeni gležnji oziroma otečena noga v spodnjem delu, od kolena navzdol, so lahko posledica bolezni ali poškodbe, vsekakor pa oteklina omejuje gibanje, zato bomo tej temi posvetili spodnji zapis.

Kaj so otečeni gležnji in kako se kažejo

Otečeni gležnji se pojavijo, ko pride do kopičenja tekočine ali vnetja v predelu gležnja. To stanje se kaže kot vidno nabrekanje, povečanje obsega gležnja ter občutek napetosti in nelagodja. Otekanje gležnjev se lahko pojavi na enem ali obeh gležnjih in lahko spremljajo bolečina, srbenje ali občutek toplote. Koža okoli gležnjev lahko postane rdeča in napeta. Otečeni gležnji se običajno pojavijo kot odziv na poškodbe, vnetja, prekomerno obremenitev, težave s cirkulacijo ali druge zdravstvene težave.

Kaj je oteklina?

Oteklina v sklepu je posledica draženja znotrajsklepnih struktur, predvsem notranje sklepne ovojnice, ki ob draženju (poškodba, mediatorji vnetja) preobilno proizvaja sklepno tekočino, ki je sicer potrebna za delovanje sklepa. Glavna vloga sklepne tekočine je zmanjšanje trenja med sklepnim hrustancem med gibanjem sklepa.
Obseg otekline je običajno povezan z obsegom poškodbe sklepa, večja je poškodba ali močnejša je avtoimuna reakcija sklepa, večja je oteklina sklepa.

Kdaj obiskati zdravnika, če imate otečeni gleženj

 1. Vsekakor morate obiskati zdravnika, če ne morete stopiti na nogo oziroma imate občutek, da vas gleženj »ne drži«.
 2. Če je en gleženj dosti bolj otečen od nasprotnega.
 3. Če ne morete gležnja popolnoma skrčiti ali iztegniti oziroma ga premikati.
 4. Če je ob rdečem, oteklem in bolečem gležnju prisotna še zvečana telesna temperatura.

Pogosti vzroki za otekanje gležnjev

Otekanje gležnjev je lahko posledica različnih vzrokov, ki segajo od manjših težav do resnejših zdravstvenih stanj. Tukaj je pet pogostih vzrokov za otekanje gležnjev:

 • Poškodbe in Zvini: Najpogostejši vzrok za otečene gležnje so poškodbe, kot so zvini, udarci ali zlomi. Poškodbe lahko povzročijo vnetje in kopičenje tekočine v okolici poškodovanega območja.
Zlom gležnja se celi od 6 do 8 tednov, po tem sledi fizioterapija, oteklina je prisotna še po tem, ko se sname gips
 • Prekomerna Obremenitev: Dolgotrajno stajanje ali hoja lahko povzroči otekanje gležnjev zaradi povečanega pritiska na ta predel.
 • Venska Insuficienca: Slaba cirkulacija krvi, zlasti venska insuficienca, lahko vodi do zastajanja tekočine v spodnjih okončinah, kar povzroča otekanje gležnjev.
 • Ledvične Težave: Ledvične bolezni lahko povzročijo otekanje gležnjev, saj ledvice ne morejo učinkovito odstraniti odvečne tekočine iz telesa.
 • Srčno Popuščanje: Srčno popuščanje vpliva na sposobnost srca, da črpa kri po telesu. To lahko povzroči zastajanje tekočine v okončinah, vključno z otekanjem gležnjev.
 • Artritis: Različne vrste artritisa lahko povzročijo vnetje sklepov in sosednjih tkiv, kar lahko privede do otekanja gležnjev.

Vsak od teh vzrokov za otečene gležnje zahteva poseben pristop k zdravljenju. Pomembno je, da poiščete zdravniško oceno in diagnozo, če se otekanje pojavlja pogosto ali je intenzivno, saj lahko kaže na osnovno zdravstveno težavo, ki jo je treba obravnavati.

Kako otečeni gležnji vplivajo na kakovost življenja

Otečeni gležnji imajo lahko pomemben vpliv na kakovost življenja posameznika, saj lahko privedejo do fizičnih, čustvenih in socialnih izzivov. Ta neprijeten simptom ni le estetski problem, temveč lahko močno omeji sposobnost izvajanja vsakodnevnih aktivnosti in uživanja v polnem življenju.

Fizični vpliv otečenih gležnjev vključuje bolečino, nelagodje in omejeno gibljivost. Oteklina lahko povzroči težave pri hoji, stoji in izvajanju vsakodnevnih opravil. Posamezniki se lahko soočajo tudi s povečanim tveganjem za padce in poškodbe.

Čustveno, otečeni gležnji lahko povzročijo stres, tesnobo in zmanjšano samozavest. Oteklina lahko vpliva na samopodobo posameznika in ga naredi manj zadovoljnega s svojim izgledom.

 

Preberite tudi:

Simptomi in Vzroki 

Otečeni gležnji so pogosta težava, ki se kaže s številnimi simptomi in ima različne vzroke. Simptomi otečenih gležnjev vključujejo vidno oteklino, pordelo ali napeto kožo ter občutek teže ali napetosti v gležnjih. Pogosto so spremljajoči simptomi bolečina, otrdelost in težave pri hoji.

Vzroki za otečene gležnje so lahko raznoliki, vključno s poškodbami, kot so izvin ali zlom, vnetji sklepov (kot pri artritisu), prekomernim zadrževanjem tekočine, srčnim popuščanjem, ledvičnimi boleznimi ali alergijskimi reakcijami. Včasih so lahko otečeni gležnji tudi simptom druge osnovne težave. Razumevanje vzroka je ključno za pravilno diagnozo in učinkovito zdravljenje otečenih gležnjev.

Podrobnejši opis simptomov otečenih gležnjev

Otečeni gležnji so lahko povezani z različnimi simptomi, ki se razlikujejo glede na osnovni vzrok in resnost problema. Tu je podrobnejši opis desetih pogostih simptomov otečenih gležnjev:

 • Oteklina: Očiten simptom otečenih gležnjev je vidno povečanje obsega gležnja, ki se lahko pojavi na eni ali obeh nogah.
 • Občutek Napetosti: Ljudje s otečenimi gležnji pogosto opisujejo občutek napetosti in pritiska v predelu gležnja.
 • Bolečina: Otečeni gležnji lahko spremljajo bolečina, ki se lahko razlikuje od blage nelagodnosti do hude bolečine.
 • Rdečina in Pordelost: Koža okoli otečenih gležnjev lahko postane rdeča in vnetja.
 • Srbenje: Nekateri posamezniki doživljajo srbenje na območju otekanja.
 • Občutek Toplote: Otečeni gležnji se pogosto počutijo toplejši od okolice.
 • Slaba Gibljivost: Zaradi oteklina se gibljivost gležnja lahko zmanjša, kar lahko omeji sposobnost hoje.
 • Tlak in Teža: Ljudje se pogosto pritožujejo zaradi občutka tlaka in teže v otečenih gležnjih.
 • Občutek Trdote: Območje otekline se lahko počuti trdo in napeto na dotik.
 • Težave pri Nošenju Obutve: Zaradi oteklina lahko običajna obutev postane neudobna ali tesna.

Simptomi otečenih gležnjev lahko variirajo in so odvisni od osnovnega vzroka. Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjakom za zdravstveno oceno in ustrezen načrt zdravljenja, če se soočate s temi simptomi.

Raznoliki vzroki za otekanje

Otekanje gležnjev je pogost simptom, ki ga lahko povzročijo različni vzroki, vključno s poškodbami, vnetjem in različnimi boleznimi. Razumevanje osnovnih vzrokov je ključnega pomena za pravilno zdravljenje. Tukaj je nekaj raznolikih vzrokov za otekanje gležnjev:

 • Poškodbe: Zvini, zlomi in udarci lahko povzročijo otekanje gležnjev. Poškodbe vezi in mišic v gležnju so pogosti vzroki.
 • Vnetje: Vnetje, kot ga vidimo pri artritisu, burzitisu ali tendonitisu, lahko privede do otekanja gležnjev.
oteceni-gleznji-vzroki
Vzrok, za otečene gležnje, je lahko ARTROZA, kar pomeni obraba sklepa. Več o tem, preberite na povezavi.
 • Prekomerna Obremenitev: Dolgotrajna hoja ali stajanje lahko povzroči otekanje gležnjev zaradi povečanega pritiska na ta predel.
 • Venska Insuficienca: Slaba venska cirkulacija lahko povzroči zastajanje krvi in tekočine v spodnjih okončinah ter otekanje gležnjev.
 • Srčno Popuščanje: Srčno popuščanje lahko povzroči zastajanje tekočine v telesu, kar lahko privede do otekanja gležnjev.
 • Alergijske Reakcije: Alergijske reakcije na piki žuželk ali alergene snovi lahko povzročijo lokalno otekanje.
 • Ledvične Težave: Ledvične bolezni lahko povzročijo zadrževanje tekočine v telesu, kar se lahko kaže kot otekanje gležnjev.
 • Hormonske Spremembe: Hormonske spremembe med nosečnostjo lahko povzročijo otekanje gležnjev.
 • Nekatere Zdravstvene Bolezni: Bolezni, kot so diabetes, lupus in revmatoidni artritis, lahko povzročijo oteklino kot del svojih simptomov.
 • Uporaba Določenih Zdravil: Nekatera zdravila, vključno s tistimi za visok krvni tlak in protivnetnimi zdravili, imajo lahko otekanje kot stranski učinek.

Otekanje gležnjev je lahko posledica več dejavnikov hkrati. Za učinkovito zdravljenje je pomembno ugotoviti osnovni vzrok in se posvetovati z zdravnikom za ustrezno oceno in načrt zdravljenja.

Otečeni gležnji brez poškodbe

Kdaj je lahko oteklina gležnja brez poškodbe? Oteklina gležnja brez očitne poškodbe je pogost pojav in ima lahko različne vzroke. Med najpogostejšimi razlogi za tovrstno oteklino so:

 1. Venska Insuficienca: Slaba cirkulacija v venah spodnjih okončin lahko povzroči kopičenje tekočine v gležnjih, kar vodi v oteklino. To je pogosta težava pri starejših osebah.
 2. Ledvične Težave: Ledvična bolezen lahko privede do zadrževanja tekočine v telesu, kar se lahko kaže kot oteklina gležnjev. To stanje zahteva zdravniško pozornost.
 3. Srčno Popuščanje: Srčno popuščanje lahko povzroči zastajanje tekočine v telesu, vključno z gležnji.
 4. Alergijske Reakcije: Alergijske reakcije na določene snovi, kot so živila ali žuželke, lahko povzročijo oteklino gležnjev.
 5. Hormonske Spremembe: Hormonske spremembe, kot so tiste med menstrualnim ciklom ali nosečnostjo, lahko povzročijo rahlo oteklino.
 6. Dolgotrajna Hoja ali Stajanje: Daljše obdobje hoje ali stajanja lahko povzroči oteklino zaradi povečane obremenitve spodnjih okončin.

Če opazite oteklino gležnja brez očitne poškodbe in ta simptom traja ali se ponavlja, je priporočljivo, da se posvetujete s svojim zdravnikom. To je pomembno, saj lahko takšna oteklina kaže na osnovno zdravstveno težavo, ki zahteva ustrezno diagnozo in zdravljenje.

Otečeni gležnji brez poškodb so pri ženskah pogosti, ko so noseče, saj se telesna teža poveča in s tem pritisk na gležnje.

Diagnoza in Zdravljenje 

Diagnoza in zdravljenje otečenih gležnjev sta ključna koraka pri obvladovanju težave. Za postavitev diagnoze zdravnik najprej izvede temeljit pregled, vključno s preučitvijo simptomov, zgodovino bolezni in morebitnimi prejšnjimi poškodbami. Pogosto se uporabljajo tudi slikovni testi, kot so rentgen, ultrazvok ali MRI, da bi ugotovili osnovni vzrok otekline.

Zdravljenje otečenih gležnjev je odvisno od vzroka. V primeru poškodbe lahko zdravnik predpiše počitek, hladne obkladke in dvigovanje noge. Vnetje se lahko zdravi z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili (NSAID). Če je osnovni vzrok povezan z osnovno boleznijo, kot je srčno popuščanje ali ledvična bolezen, se zdravi ta osnovna težava.

Fizioterapija in vaje za krepitev mišic okoli gležnjev lahko pomagajo pri okrevanju in preprečevanju ponovnih težav. V hudih primerih, ko je oteklina kronična ali ne odgovarja na konzervativno zdravljenje, lahko zdravnik predpiše kirurški poseg.

Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjakom za ustrezen načrt diagnoze in zdravljenja, saj lahko pravočasno ukrepanje pripomore k izboljšanju funkcionalnosti gležnjev in preprečevanju morebitnih zapletov.

Otečeni gležnji in diagnoza

Postavitev diagnoze otečenih gležnjev vključuje skrbno oceno simptomov, fizični pregled in morebitna dodatna testiranja, odvisno od kliničnega primera. Tu je pregled postopka za diagnozo otečenih gležnjev:

 • Zgodovina Bolezni in Pregled: Zdravnik bo začel s temeljitim intervjujem, da bi razumel, kdaj se je oteklina prvič pojavila, kako pogosto se pojavlja, ali so povezani drugi simptomi (npr. bolečina, srbenje) in ali so prisotni dejavniki, ki bi lahko povzročili oteklino. Natančen opis simptomov lahko pomaga zožiti možne vzroke.
 • Fizični Pregled: Zdravnik bo opravil fizični pregled, pri čemer bo posebno pozornost namenil oteklini, njeni lokaciji, barvi in teksturi kože. Pregledal bo tudi druge dele telesa in preveril, ali obstajajo drugi znaki bolezni, ki bi lahko bili povezani s oteklino.
 • Dodatna Testiranja: Glede na rezultate zgodovine bolezni in fizičnega pregleda lahko zdravnik naroči dodatna testiranja, kot so krvne preiskave, ultrazvok, rentgen ali slikanje z magnetno resonanco (MRI). Te preiskave lahko pomagajo identificirati osnovni vzrok oteklinskih gležnjev, kot so srčno popuščanje, venska insuficienca, artritis ali ledvična bolezen.
 • Izključevanje Druge Možnosti: V nekaterih primerih je potrebno izključiti druge možne vzroke oteklinskih gležnjev, zato lahko zdravnik izvede več testov, da bi dobil celovito sliko zdravstvenega stanja.

Postavitev diagnoze otečenih gležnjev zahteva sodelovanje med pacientom in zdravnikom, ki bo upošteval vse dostopne informacije in teste za ustrezno diagnozo in načrt zdravljenja. Zgodnje odkrivanje in pravilna diagnoza sta ključnega pomena za učinkovito obvladovanje oteklinskih gležnjev.

oteceni-gleznji-zdravljenje
Postavitev prave diagnoze in pravilno zdravljenje otečenih gležnjev je ključnega za odpravo težave, saj drugače lahko povzročijo boleče noge in še kakšne druge povezane spremembe.

Metode zdravljenja, če so otečeni gležnji

Zdravljenje otečenih gležnjev je odvisno od osnovnega vzroka oteklinskega stanja. Obstajajo pa nekatere tradicionalne metode in pristopi, ki se lahko uporabljajo za lajšanje otekline in povezanih simptomov:

 • Počitek: Počitek je pomemben, še posebej, če je oteklina posledica poškodbe. Omejite obremenitev prizadetega gležnja in mu dajte čas za okrevanje.
 • Hladno Obloge: Uporaba hladnih oblog (led ali hladne obkladke) na otečenem gležnju lahko pomaga zmanjšati vnetje, oteklino in bolečino. Hladne obloge običajno nanašajte 15-20 minut na uro.
lajsanje-bolecin-v-krizu-z-hladno-oblogo
Lajšanje bolečin v gležnjih z hladno oblogo pri vnetju ali oteklini
 • Zvišanje Noge: Dvignite prizadeti gleženj nad nivo srca, kadar je to mogoče. To lahko pomaga pri odvajanju odvečne tekočine iz območja in zmanjšanju otekline.
 • Obloge za Stiskanje: Elastične obloge, kot so kompresijske nogavice ali povoji, lahko pomagajo zmanjšati oteklino in podpreti prizadeto območje.
 • Zdravila: V nekaterih primerih lahko zdravnik predpiše protivnetna zdravila, kot so nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID), za zmanjšanje vnetja in bolečine.
 • Fizioterapija: Fizioterapija lahko pomaga pri okrevanju po poškodbi gležnja in obnovi moč ter gibljivost. Fizioterapevt lahko predpiše vaje in terapevtske tehnike.
 • Dvigovanje Udarca: Če je oteklina posledica vboda žuželke ali druge alergijske reakcije, se lahko uporabi antihistaminik za zmanjšanje simptomov.
 • Sprememba Prehrane: V nekaterih primerih lahko zmanjšanje vnosa soli v prehrani pomaga zmanjšati zadrževanje tekočine in oteklino.
 • Pitje Dovolj Vode: Paradoksalno, pitje dovolj vode lahko pomaga odstraniti odvečno tekočino iz telesa in zmanjšati oteklino.
 • Kompresijska Terapija: V resnejših primerih, kot pri kronični venski insuficienci, lahko zdravnik priporoči kompresijsko terapijo z medicinskimi pripomočki, ki pomagajo zmanjšati oteklino in izboljšati cirkulacijo.

Pomembno je, da se posvetujete s svojim zdravnikom, ki bo pomagal ugotoviti vzrok oteklinskih gležnjev in priporočil najboljše zdravljenje za vaš primer.

Naprednejše metode za lajšanje oteklin in bolečin v gležnjih

Poleg tradicionalnih metod obstajajo tudi naprednejše tehnike in alternativne metode, ki se lahko uporabljajo za lajšanje oteklin in bolečin v gležnjih:

 • Fizioterapevtske Vaje: Fizioterapevtske vaje so pomemben del rehabilitacije pri otečenih gležnjih. Fizioterapevt lahko pripravi individualni program vaj, ki pomaga izboljšati moč, gibljivost in stabilnost gležnja.
 • Magnetna Terapija: Magnetna terapija ali terapija z uporabo elektromagnetnih polj se uporablja za lajšanje bolečin in oteklin. Naprave, ki oddajajo pulzirajoče elektromagnetno polje, se lahko uporabljajo doma ali na fizioterapiji
bolecine-v-gleznju-magnetoterapija
Uporaba magnetne terapije Magus doma. Je primerna terapija (2), če so vaši gležnji otečeni zaradi poškodbe ali vnetja. Je varna in učinkovita metoda, aparat si lahko izposodite na vaš dom.
 • Akupunktura: Akupunktura je tradicionalna kitajska metoda zdravljenja, pri kateri se tanke igle vstavijo v določene točke na telesu. Lahko pomaga pri lajšanju bolečin in oteklin ter spodbuja cirkulacijo.
 • Masaža: Terapevtska masaža lahko pomaga pri sproščanju mišic, izboljšanju cirkulacije in zmanjšanju otekline. Pravilna masažna tehnika je pomembna in jo naj izvaja usposobljen maser.
 • Toplotna Terapija: Uporaba toplote, kot je topel obkladek ali infrardeča terapija, lahko pomaga pri sprostitvi mišic, povečanju cirkulacije in lajšanju bolečin.
 • Hidroterapija: Terapija z vodo, kot je vodna aerobika ali terapija v bazenu, lahko pomaga pri lajšanju otekline in izboljšanju gibljivosti brez velike obremenitve na gležnju.
 • Aromaterapija: Uporaba eteričnih olj v kombinaciji z masažo ali inhalacijo lahko pomaga pri sprostitvi in ​​lajšanju bolečin.
 • Fitoterapija: Uporaba zeliščnih pripravkov in naravnih dodatkov, ki imajo protivnetne lastnosti, lahko pomaga pri obvladovanju oteklinskih simptomov.
 • Homeopatija: Homeopatska zdravila, ki so individualno izbrana glede na simptome posameznika, se lahko uporabljajo za lajšanje otekline in bolečine.

Preden se odločite za katere koli naprednejše tehnike ali alternativne metode zdravljenja, se posvetujte s svojim zdravnikom. Pomembno je, da se vse terapije izvajajo pod nadzorom usposobljenega strokovnjaka in da so prilagojene vašim potrebam in osnovnemu vzroku oteklinskih gležnjev.

Preprečevanje in Skrb za Otečene Gležnje 

Preprečevanje in ustrezna skrb za otečene gležnje so ključni za ohranjanje zdravja in preprečevanje ponovnih težav. Tu so koraki za preprečevanje otečenih gležnjev ter nasveti za skrb za gležnje in izbiro pravilne obutve:

Koraki za Preprečevanje Otečenih Gležnjev:

 1. Zdrav Življenjski Slog: Ohranjanje zdravega življenjskega sloga je ključno. Skrbite za uravnoteženo prehrano, redno vadbo in ustrezno hidracijo.
 2. Vaja in Raztezanje: Krepitev mišic okoli gležnjev in redno raztezanje lahko pomagata ohranjati stabilnost in zmanjšati tveganje za poškodbe.
 3. Izogibajte se Prekomernemu Stoji ali Sedenju: Dolgotrajno stajanje ali sedenje lahko povzroči otekanje gležnjev. Poskusite redno spreminjati položaj in si privoščite kratke sprehode.
 4. Nadzorujte Telesno Težo: Prekomerna telesna teža lahko poveča obremenitev na gležnjih. Z vzdrževanjem zdrave telesne teže lahko zmanjšate stres na sklepih.
 5. Pravilna Obutev: Izberite pravilno obutev, ki je udobna in podpira vaše gležnje. Izogibajte se čevljem z visokimi petami in tistim, ki ne nudijo ustrezne podpore.

Vsakodnevna Skrb za Gležnje:

 • Zvišanje Noge: Dvignite gležnje nad nivo srca, kadar je to mogoče, da pomagate pri odvajanju odvečne tekočine in zmanjšate oteklino.
 • Hladne Obloge: Obloge s hladnimi obkladki lahko pomagajo pri lajšanju otekline in vnetja po poškodbi.
 • Masaža: Nežna masaža gležnjev lahko izboljša cirkulacijo in pomaga pri sprostitvi mišic.
oteceni-gleznji-masaza
 • Fizioterapevtske Vaje: Izvajajte vaje, ki jih priporoči fizioterapevt, za krepitev mišic in izboljšanje gibljivosti gležnjev.
 • Kompresijska Terapija: V primeru kroničnih težav z otekanjem gležnjev uporabite kompresijske nogavice ali povoje.

Izbira Pravilne Obutve in Ortopedskih Pripomočkov:

 1. Podporna Obutev: Izberite čevlje z ustrezno podporo za gležnje in lok stopala. Ortopedske čevlje lahko priporoči specialist.
 2. Ortopedski Vložki: V nekaterih primerih lahko ortopedski vložki pomagajo pri podpori gležnjev in izboljšajo ravnovesje.
 3. Čevlji za Posebne Potrebe: Če imate posebne potrebe ali medicinske težave, se posvetujte z ortopedskim specialistom (1) za izbiro pravilne obutve.

S skrbjo za svoje gležnje, pravilno vadbo in upoštevanjem zdravega načina življenja lahko zmanjšate tveganje za otečene gležnje ter ohranite njihovo stabilnost in funkcionalnost. Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjakom, če imate težave ali potrebujete dodatne nasvete za skrb za svoje gležnje.

 

Dodatni viri in nasveti

Seznam koristnih virov in spletnih strani za nadaljnje branje:

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.