Navodila za uporabo

  1. Velika blazina se navadno namesti pod ležišče- na letveno dno. Tako je varna pred poškodbami in enostavnejša za uporabo. Kabel iz velike blazine priključimo v kontrolno enoto (3).
  2. Mala blazina je namenjena za lokalno rabo oz. jo namestimo na tisti del telesa kjer so težave. Ker se mala blazina tudi segreje, je priporočljiv fizični stik s telesom, vendar je na upogibamo ali ovijamo. Mala blazina se priključi na kontrolno enoto (3).
  3. Kontrolna enota je srce naprave na kateri izbiramo programe. V kontrolno enoto se priključita obe blazini (hkrati ali ločeno) in adapter.
  4. Tester magnetnaga polja služi preverjanju delovanja blazine in višino magnetnega polja od blazine. Višina magnetnega polja, ki še deluje v medicinske namene od velike blazine je cca. 70cm.
  5. Adapter se priključi v elektriko (220V) in na drugi strani v kontrolno enoto (3).

 

Ko ste Magus blazino pravilno namestili in priključili kot navedeno zgoraj, na kontrolni enoti (zadaj) stikalo prižgete na I. Na kontrolni enoti, na levi tipki izberemo številko programa, ki ga želimo izvajati. Ob izbiri številke programa, se jakost magnetnega polja, frekvenca in čas nastavijo avtomatično. Ko se čas izteče, na to opozori določen zvok in blazina se izklopi.

Ob izvajanju elektromagnetne terapije smo pozorni, da popijemo dovolj tekočine, zato priporočamo 2 dl vode pred vsako terapijo.

V dnevu so priporočene 1 do 3 terapije, ki trajajo 15 ali 30 minut. Med terapijami morajo preteči minimalno 4 ure pavze. To velja za uporabnika, ne za blazino!

Na ležišče, kjer imamo nameščeno blazino, ležemo udobno, brez prisilnih drž; blazina naj bo nameščena pod vzmetnico oz. ležišče, saj magnetno polje prodira skozi vse materiale.

Velika blazina je namenjena za terapijo vsega telesa, mala blazina, ki je tudi malo močnejša, pa za lokalno rabo oz. tam, kjer najbolj boli. V kompletu sta obe blazini!

Na nobeno od blazin ne ležemo. Velika blazina sodi pod ležišče; malo pa polagamo na boleče mesto.

Pri elektromagnetni terapiji je ključnega pomena redna uporaba; cikel terapij naj traja 6 -8 tednov, sledi premor 2 – 3 tedne.

Uporaba Magus blazine je enostavna, saj se z izbiro številke programa vsi ostali parametri nastavijo avtomatično; po terapiji se blazina tudi sama izklopi.