Zakaj je magnetoterapija tako uspešna?

1x na mesec pošiljam uporabne zapise kako pOSTATI zdrav
Prijavi se z mailom:

*S klikom na gumb prijava, soglašate z našo politiko zasebnosti

Pokličite nas za brezplačno svetovanje

+386 40 807 327
info@magus.si

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro.

Magnetoterapija- pravijo ji tudi terapija 21. stoletja se med uporabniki pojavlja pod različnimi imeni. Zakaj je tako uspešna metoda, zakaj se vse več ljudi odloča za uporabo tovrstne terapije doma, si preberite v članku, v katerem smo imeli zanimiva sogovornika.

O magnetni terapiji se v zadnjem času veliko govori in tudi veliko je napisanega v strokovni in splošni publikaciji. Mi smo o magnetoterapiji govorili z zdravnikom in uporabnico, ki to vrsto terapije uporablja že več  let. Preberite, kaj sta povedala.

Zakaj magnetoterapija?

Magnetna terapija se v zdravstvu že vrsto let uporablja na oddelkih za fizikalno rehabilitacijo pri težavah s hrbtenico, bolečinah v sklepih, po poškodbah vezi in podobno.
Gre za vrsto terapije, ki pozitivno deluje na celico, da se le-ta hitreje obnovi. Magnetno polje, ki se sprošča, prodira skozi telo in se dotakne vsake celice v našem telesu; pospeši se cirkulacija krvi po žilah, notranji organi začnejo delovati pravilneje in imunski sistem se okrepi.
Zato magnetoterapija danes predstavlja nepogrešljivo metodo v fizikalni rehabilitaciji in prav tako pri uporabnikih doma, ki si želijo zdravja.

Različna imena magnetoterapije

Magnetoterapijo uporabniki in stroka imenujejo različno. Ko gre za terapijo na osnovi magnetnega polja in nizkih frekvenc, je govora o terapiji, ki jo uporabljajo tudi v zdravstvu. Taka terapija se pojavlja pod različnimi imeni, mislimo pa na isto vrsto:

  • magnetoterapija
  • elektromagnetna terapija
  • pulzna magnetna terapija
  • pulzirajoča elektromagnetna terapija

Magnetoterapija, ki se uporablja v zdravstvenih domovih, je najpogosteje v obliki okroglega tunela oz. valja, ki vam ga namestijo na boleče mesto, ko vi ležite.

Primer magnetoterapije v zdravstvenem domu, v obliki valja

Nekateri naprednejši zdravstveni domovi oz. novi zdravstveni domovi, pa imajo magnetoterapijo že v obliki blazine, kot na primer Zd Ljutomer ( 1 ).

Mnenje slovenskega zdravnika o magnetoterapiji

Prim. dr. Jože Barovič, dr.med., spec. fiziaterElektromgnetna terapija Magus je terapija sedanjosti, ki uporablja sinusno polje. Bistvo teorije o povezanosti nihanja je v tem, da vsaka celica niha v sebi lastnem ritmu, pri čemer si celice izmenjujejo informacije oz. komunicirajo podobno, kot poteka komunikacija med mano in vami, kar imenujemo pozitivna ali negativna energija med ljudmi.

Ko celica zboli, spremeni ritem nihanja. Bistvo okrevanja pa je v tem, da s časoma spet zaniha v zdravem ritmu.”

Je povsem neškodljiva terapija, ki nima stranskih učinkov. Zato je primerna za vse aktivne, starostnike in tudi otroke, ne glede na spol ali starost.

Elektromagnetna terapija se je razširila iz bolnišnic in rehabilitacijskih centrov tudi v domove uporabnikov, saj si je možno magnetno terapijo v obliki blazine tudi najeti, da jo preizkusimo ali dobro deluje tudi za naše težave.

 

MNENJE DR. OZ ( VIDEO S SLOVENSKIMI PODNAPISI )

Magnetoterapija ( uporaba )

Magnetoterapija ima širok spekter delovanja, a kot je povedal dr. Barovič, se najpogosteje uporablja pri težavah s kostmi, naj si bodo zlomi ali bolečine v sklepih. Magnetoterapija se uporablja pri ljudeh, ki imajo:

Cena magnetoterapije

Cena magnetoterapije je odvisna, ali želite aparat za magnetoterapijo najeti za daljše časovno obdobje ali jo želite kupiti.

NAJEM MAGNETOTERAPIJE NA DOM

Najem magnetoterapije na dom je namenjen tistim, ki želijo blazino Magus preizkusiti, da se prepričajo o učinkih, ali pa tistim, ki želijo sanirati neko zdravstveno težavo in je ne potrebujejo v trajno last.
Cenik najema si lahko bolj podrobno ogledate na povezavi, kjer je razložena cena za različna trajanja najema.

NAKUP MAGNETOTERAPIJE MAGUS

Nakup magnetoterapije magus ni impulziven nakup, saj se kupec za takšno stvar ne odloči v trenutku. Najprej se pozanima pri znancih, če kdo pozna in priporoča ali pa pobrska po internetu. Na naši strani lahko preberete veliko uporabnega, od mnenj do kliničnih študij, ki vam pomagajo, da se odločite za nakup Magus magnetoterapije.

Magnetoterapija Magus je slovenske izdelave; cenik magnetoterapije in pogoje nakupa, si preberite na povezavi

Mnenje uporabnice

Vse več uporabnikov išče rešitve za svoje zdravstvene težave ali pa želi svoje zdravje obdržati ali ga nadgraditi. Dobro ime magnetoterapije se širi med uporabniki, ki se sami prepričajo, da jim tovrstna terapija koristi. Nekaterim so celo povedali zdravniki ali jim svetujejo fizioterapevti. Naša uporabnica se je z magnetoterapijo prvič srečala v toplicah. Preberite njeno mnenje:

Gospa Olga: »Z magnetno terapijo sem se prvič srečala v toplicah, ko sem šla na fizioterapijo za bolečine hrbtenice.
Že tam sem imela dober občutek, da mi nekako koristi. Ko sem prišla domov, sem si želela, da bi imela več teh terapij; ampak saj veste kako je v zdravstvu: šparajo.

A sem po internetu našla! In to našo, v Sloveniji jo izdelujejo. Takoj sem se dogovorila za preizkus. Sem si rekla, če je dobra kot v toplicah, si jo privoščim. To je blazina, jo imam v postelji. In deluje, jaz sem dokaz! Saj me hrbtenica še kdaj boli, ne morem reči, da sem ponovno mlada, ampak sem precej boljša kot prej.«

 

 

Magnetoterapija skozi čas

Magnetízem: fizikalni pojav, s katerim nekatere snovi delujejo z odbojno ali privlačno silo na druge snovi.

Sodobna znanost je v zadnjih letih dokazala, da elektromagnetna polja vplivajo na žive organizme v okolici delovanja teh polj.

Vplivi na žive organizme so lahko koristni in tudi škodljivi. V medicini se uporablja magnetoterapija pri zdravljenju številnih bolezni. Uporablja se predvsem kot nizkofrekventno pulzirajoče magnetno polje jakosti od 0 do 10 mT in frekvence do 100 Hz.

O čudodelnosti železovih rudnin imenovanih magnezit po mestu nahajališča Magnesie v Mali Aziji so znani številni zapisi iz starogrških časov. Tudi Aristotel (384 do 322 p.n.št.) , učenec Platona in učitelj Aleksandra Velikega je v svoji najpomembnejši knjigi Physice acroasis opisoval naravne zakonitosti in gibanje v prostoru. Življenje in gibanje je sestavni del fizikalnih zakonov.

V kulturi stare Azije so 2000 let pred Thalesem odkrili uporabnost magnetnih rudnin. Na kitajskem je Hoang-ti 2637 p.n.št. skonstruiral kolo, pri katerem je bila ženska figura magnet in jo je uporabljal kot kompas. V Evropi so takrat kompas uporabljali v gradbeništvu, predvsem pri določitvi smeri gradnje velikih stavb (cerkva).

Svoj velik prispevek o raziskavi magnetizma je dal tudi fizik Nikola Tesla. Po njem se imenuje enota magnetne gostote.

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Pred tridesetimi leti so fizik Kraus in ortoped dr. Lechner uporabila intraoperativno pri zdravljenju kostnih zlomov navoja kot elektrodi, ki so objele osteosintetski material. Postoperativno sta prizadeti del telesa izpostavila vplivu nizkofrekventnega magnetnega polja, ki je v implantiranem navoju sprožil inducirano spremembo električne napetosti. Na ta način sta pospešila tvorbo kalusa na mestu zloma in v medicino vpeljala magnetno inducirano elektro-osteostimulacijo.
Zdravljenje je bilo posebej uspešno pri sanaciji trdovratnih pseudoartroz.
Šlo je za aplikacijo magnetnega polja jakosti 3 mT frekvence 30 Hz, ki je v sekundarnem navoju induciral napetost električne poljske jakosti 100 mV/cm in gostote toka od 0,3 mA/cm2 .
V strokovnih krogih je dr. Lechner poročal o 90 % uspešnem zdravljenju pseudoartroz in fraktur.
Postopoma so agresivnost metode spremenili v aplikacijo zunanjega nizkofrekventnega magnetnega polja.

VIR ( 1 ): Zd Ljutomer

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O MAGNETOTERAPIJI:

Kaj je magnetoterapija?

Je vrsta fizikalne terapije, ki se jo uporablja v zdravstvenem domu in doma.

Ali jo predpiše zdravnik in kdaj?

Da, osebni zdravnik vam lahko za zdravstveno težavo napiše magntetoterapijo na fizioterapiji v vašem ZD.

Kako se uporablja magnetoterapija doma?

Magnetoterapija se doma uporablja z blazino Magus.

Je magnetoterapija varna metoda?

Ja, magnetoterapija je varna in brez neželenih stranskih učinkov.

Pri čem pomaga magnetoterapija?

Magnetoterapija je najbolj uspešna pri: bolečinah v sklepih in hrbtenici, pri hitrejšemu celjenju kosti, pri športnih poškodbah…

Ali lahko magnetoterapijo preizkusim?

Ja, magnetno blazino Magus si lahko izposodite in tako preizkusite kako vam pomaga.

Kakšna je cena magnetoterapije?

Cena magnetoterapije je 150€ za 4. tedne uporabe na vašem domu.

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.