Meni Zapri

Bolezni srca in ožilja

Bolezni srca in ožilja

Izboljšanje mikrocirkulacije krvi

Bolezni srca in ožilja so številka ena v Sloveniji, saj beležimo veliko porast teh bolnikov vsako leto. Terapija z magnetnim poljem deluje predvsem na ohranjanje moči srčne mišice. Pri tem deluje na celičnem nivoju, ker ohranja napetost celičnih membran z izboljšano ATP produkcijo (energetska veriga, ki jo predstavlja ATP produkcija ohranja napetost celične membrane).

Magnetna terapija sodeluje tudi pri pravilnem procesu repolarizacije in depolarizacije vlaken srčne mišice.

Edina kontraindikacija pri srčnih bolnikih za uporabo magnetne terapije je srčni spodbujevalnik, zaradi možne motnje delovanja.
Drugih stranskih učinkov ni, če se terapija izvaja po navodilih strokovnjaka oz. navodilih za uporabo. Če vas zanima več o tem, ali magnetna terapija ima stranske učinke, ki bi lahko bili škodljivi si preberite ČLANEK.

Kako deluje na ožilje?

Na ožilje deluje vazidilatorno z izboljšanjem pretoka mikro cirkulacije krvi, kar izboljša dovod kisika do srca. Pulzirajoče magnetno polje inducira povečano odstranjevanje kalcijevih ionov iz krvnih žil, kar se odraža v zmanjšani napetosti sten in posledično pozitivno vpliva na njihovo širjenje. Ta učinek je posebno pomemben za kapilare, saj pomeni povečano oskrbo izpostavljenega dela s krvjo. To pomeni boljšo oskrbo s kisikom in hranljivimi snovmi ter boljše izločanje presnovnih produktov.

Boljše počutje

Uporabniki težko povedo, kako vpliva Magus blazina na njihovo bolezen ožilja ali srca, znajo pa povedati, da se počutijo bolje.

Prvi pokazatelj, pozitivnega delovanja magnetne terapije, je vsekakor cirkulacija.

Staša iz Kranja: “Moja mama je vedno imela zelo mrzle dlani in nos. Po 14 dnevni uporabe magnetoterapije Magus, ki jo je priporočal mamin zdravnik, sem opazila, da ni več mrzla. Tudi sama je povedala, da ji je na blazini prijetno in predvsem mala blazinica, ki se segreje, ji prija. Vedno jo tišči k sebi.”

O pozitivnem učinku pulzirajoče magnetne terapije priča več kliničnih študij, ki so v angleškem jeziku TUKAJ.

Preberite več o vplivu magnetne terapije, ki lahko prepreči kap TUKAJ.

Resnični pomen magnetne terapije pri bolezni srca in ožilja je v preventivi!