Bolezni srca in ožilja

banner-top
Bolezni srca in ožilja so številka ena v Sloveniji, saj beležimo veliko porast teh bolnikov vsako leto. Terapija z magnetnim poljem deluje predvsem na ohranjanje moči srčne mišice. Pri tem deluje na celičnem nivoju, ker ohranja napetost celičnih membran z izboljšano ATP produkcijo (energetska veriga, ki jo predstavlja ATP produkcija ohranja napetost celične membrane).

Magnetna terapija sodeluje tudi pri pravilnem procesu repolarizacije in depolarizacije vlaken srčne mišice.

Edina kontraindikacija pri srčnih bolnikih za uporabo magnetne terapije je srčni spodbujevalnik, zaradi možne motnje delovanja. Drugih stranskih učinkov ni, če se terapija izvaja po navodilih strokovnjaka oz. navodilih za uporabo.

Na ožilje deluje vazodilatatorno z izboljšanjem pretoka mikro cirkulacije krvi, kar izboljša dovod kisika do srca. Pulzirajoče magnetno polje inducira povečano odstranjevanje kalcijevih ionov iz krvnih žil, kar se odraža v zmanjšani napetosti sten in posledično pozitivno vpliva na njihovo širjenje. Ta učinek je posebno pomemben za kapilare, saj pomeni povečano oskrbo izpostavljenega dela s krvjo. To pomeni boljšo oskrbo s kisikom in hranljivimi snovmi ter boljše izločanje presnovnih produktov.

Resnični pomen magnetne terapije pri bolezni srca in ožilja je v preventivi!