Kaj so športne poškodbe?

Športne poškodbe so na žalost stalni spremljevalec tako športnikov profesionalcev kot tudi rekreativcev. Športne poškodbe predstavljajo 5 do 10% vseh poškodb prebivalstva ( Vidmar, 1992 ).
Športne poškodbe razdelimo na akutne in kronične.
Pri akutni poškodbi gre za enkratno silo, ki športniku onemogoči ali zelo ovira nadaljnje ukvarjanje s športom. Primer: kolesar pri veliki hitrosti pade in si zlomi zapestje. Ko se kost zaceli in po nekaj fizikalnih terapijah, lahko športnik nadaljuje s športno aktivnostjo.
Pri kronični športni poškodbi govorimo o okvari ali preobremenitvenem sindromu. To je posledica večkratnega delovanja manjših sil na isti del telesa, ki se ponavljajo in končno privedejo do takšnih sprememb, ki onemogočajo športno aktivnost.

Poškodbe razdelimo v skupine:

  • zlomi kosti
  • zvini, izpahi
  • poškodbe mišic, tetiv in vezi
  • udarnine
  • odprte poškodbe ( rane ).
 
Vsem športnim poškodbam je cilj, da jih regeneriramo čim hitreje. Preprečevanje športnih poškodb ter strokovnost njihovega zdravljenja in rehabilitacije sta za športnika vsaj tako pomembna kot trening.

 

Pri tem vam lahko zelo pomaga magnetna terapija, ki je znana vrsta terapije med športniki.

Za izposojo naše blazine Magus na dom

Preberite, kako je atletinji Sonji Roman magnetna terapija pomagala k hitrejši sanaciji poškodbe:

Sonja Roman, večkratna državna prvakinja v teku na 800 in 1500 m, 3. mesto na dvoranskem EP v Torinu 2009 (1500 m):

“Jaz sem se za najem blazine odločila zaradi tendinoze tetiv: delnega odluščenja narastišč tetive mišic bicepsa femoris. Blazino Magus sem imela v uporabi 6 in pol tednov. Pri uporabi nisem čutila nobene reakcije, razen rahlo, prijetno toploto, ko sem uporabljala manjšo blazino. Po 2. tednih sem začela čutiti bistveno boljše splošno počutje, spočita sem bila in tudi vnetje na mišici femoris se je znatno umirilo. Pred začetkom uporabe sem se podrobneje seznanila, kaj magnetna terapija sploh je. Tako mislim, da je taka terapija priporočljiva vsakemu človeku. Kot vrhunska atletinja pa jo po lastnih izkušnjah priporočam pri kakršnih koli športnih poškodbah ali pa kot super pripomoček za regeneracijo.”

Kako uporabljati magnetno terapijo pri športnih poškodbah?

Športniki uporabljajo magnetno terapijo pred treningi in po njih, in sicer:

  • program 2 pred treningom ( -za energijo-)
  • program 3 po treningom ( -sproščanje mišic in napetosti- )

POKLIČITE : 040 807 327 

Pri športnih poškodbah mišic se uporabljajo programi za bolečine mišic in dodatno prekrvavitev; pri zlomih pa program za hitrejše celjenje kosti. Več o različnih programih Magus blazine si preberite TUKAJ.

Uporaba magnetne terapije je enostavna, velika prednost pa je ta, da jo lahko uporabljate doma- večkrat na dan.

Ga.Tina, rekreativna športnica:”Po dveh porodih in pri 36. letih se rekreativno ukvarjam s športom. Ko je moj trening z utežmi zelo naporen, vedno uporabim terapijo Magus: C1 za mišice (zjutraj in zvečer). Mišice niso boleče, ni “muskelfibra” in počutim se zelo dobro. Občutno se telo dosti hitreje regenerira. Terapija ne trati mojega časa, saj imam blazino pod ležiščem in terapijo naredim mimo grede, ko ležim v postelji; največkrat kar zaspim, saj se blazina sama ugasne. Zakon! Za Magus blazino mi je povedal športni terapevt, saj jo uporablja tudi on.”

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

VERODOSTOJNOST IN STROKOVNOST NAPISANEGA NA MAGUS.SI

Verodostojnost in strokovnost napisanega nam veliko pomeni, s tem se ukvarja Tina Štifter, ki vsebino na strani magus.si tudi piše. Za vso strokovno podporo pri pisanju in pri specifičnih vprašanjih uporabnikov skrbijo strokovnjaki.

Tina Štifter, Magus-terapija
prim. prof. dr. Zmago Turk dr. med.
Barovic
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Napaka ali nedoslednost na strani + -

V kolikor bi želeli opozoriti na napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo opazili, prosim napišite mail: info@magus.si

O nas + -

Bi želeli izvedeti več o nas? Preberite si na povezavi TUKAJ

Trgovina + -

Se zanimate za najem ali nakup magus blazine, ki je prozivod Slovenskega podjetja? Preverite našo ponudbo s klikom na povezavo TUKAJ

Članki + -

Informacije o zdravju, zdravstvenih težavah ali zapletih in kako jih odpraviti. Preglejte naše zapise na povezavi TUKAJ

Kontakt + -

Stopite v kontakt z nami. Pišite nam na naslov info@magus.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Ali pa nas pokličite na telefon 040 807 327 (Tina Štifter). Dosegljivi smo od pon do petka med 8.00 ter 16.00 uro.