Meni Zapri

Fizioterapija

Fizioterapija kot zdravstvena disciplina

V zadnjih nekaj desetletjih se je fizioterapija razvila kot pomembna zdravstvena disciplina, ki pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovancev in bolnikov uporablja predvsem sodobne fizikalne metode.

V skoraj vsakem zdravstvenem domu, kjer imajo fizioterapijo, imajo tudi elektromagnetno terapijo. V zdravstvu je tako, da vaš osebni zdravnik napiše napotnico za fizioterapijo, ki jo obiskujete vsakodnevno. Za enak primer vam pripada enkrat letno.

Fizioterapija navadno poteka v dopoldanskem času, obiskujete pa jo približno deset dni.

Fizioterapija

Poznamo več različnih vrst terapij, ki jih izvajajo na fizioterapiji:

  • elektroterapija (zdravljenje z električnimi tokovi: TENS, DD, IFV, elektrostimulacije),
  • krioterapija ( zdravljenje z ledom),
  • termoterapija (zdravljenje s toploto: IR, termopak, UKV obsevanje),
  • mehanoterapija (zdravljenje z uporabo mehanske sile),
  • kinezioterapija (zdravljenje s terapevtskimi vajami),
  • elektromagnetna terapija (na osnovi magnetnega polja).

Na fizioterapiji najpogosteje obravnavajo paciente z boleznimi gibal, kot so bolečine in omejena gibljivost v sklepih in različnih delih hrbtenice, ki so posledica poškodb, revmatičnih obolenj, prizadetosti perifernega živčevja in posledica staranja organizma.

Po končani fizioterapiji v zdravstvenem domu, se veliko ljudi odloči nadaljevati terapijo tudi doma. Pripomoček Magus je idealen za domačo uporabo, saj je v obliki blazine in ga lahko uporabljamo do trikrat na dan. Je certificiran pripomoček, ki je varen za uporabnika in hkrati zelo učinkovit. Omogoča vam, da delate fizioterapijo tudi doma in si tako lajšate vaše težave!