Vstopite v svet digitalnega trženja, kjer je optimizacija spletne trgovine ključna za preživetje in uspeh. Čeprav se morda zdi, da je vaša spletna trgovina že dovolj učinkovita, si zagotovo ne želite zamuditi priložnosti, ki jih prinaša SEO optimizacija. Četudi, se vam zdi, da preko vaše spletne trgovine prodate že ogromno.

Ali imate občutek, da zaradi optimizacije vaše spletne trgovine ne prodate toliko kot bi morali?
Imate morda občutek, da bi se z še boljše optimizirano spletno trgovino dalo prodati še več?

Berite naprej…
Ker je v tem članku pojasnjenih nekaj namigov o tem kako je lahko vaša optimizacija spletne trgovine še bolj učinkovita.

Optimizacija spletne trgovine ni le luksuz, ampak nujnost, ki vam bo prinesla ključne prednosti v konkurenčnem svetu spletnega poslovanja. Neoptimizirana trgovina pomeni izgubljene priložnosti, zmanjšanje prometa, nezadovoljne stranke in vse to se konča z manjšim dobičkom.

V tem blogu bomo raziskali, kaj pomeni optimizacija spletne trgovine in zakaj je ključnega pomena za vaš uspeh na spletu. Razbili bomo mite o tem, ali je to le naložba brez povratnega učinka, ter razkrili, kako lahko preprosti koraki optimizacije povečajo vaš posel v spletni trgovini na način, ki ga morda niti ne pričakujete. Pripravite se, da odkrijete skrite potenciale, ki vam bodo odprli vrata do uspešnega spletnega poslovanja.

Osnove:

Najprej….

V čem je razlika pri optimizaciji spletne trgovine in optimizaciji klasične spletne strani

PojemOptimizacija Klasične Spletne StraniRazlike Pri Optimizaciji Spletne Trgovine
Ciljna SkupinaOsredotočena na širšo občinstvo, ki išče informacije in storitve.Usmerjena v privabljanje lokalnih kupcev, ciljanje na nakupovalne namere in poudarek na prodaji izdelkov.
Struktura NavigacijeNudi enostavno navigacijo med vsebinami in sekcijami.Vključuje optimizirane kategorije, filtre in iskalno funkcijo za lažje iskanje izdelkov.
Optimizacija ProduktovPoudarja optimizacijo informacij in vsebin.Poleg informacij, poudarja tudi optimizacijo opisov, slik in tehničnih podatkov izdelkov.
Cilj KonverzijCilja na konverzije v obliki izpolnjevanja obrazcev ali naročila novic.Cilja na konverzije v obliki nakupa izdelkov ali storitev.
Lokalna OptimizacijaLahko vključuje lokalno optimizacijo, ni vedno ključna. Več: Kaj je lokalni SEO.Pomembna je za privabljanje lokalnih strank in uporabnikov s poudarkom na lokalnih ključnih besedah in informacijah.
Uporaba Ocene in MnenjMnenja in ocene so lahko prisotni, niso vedno ključni.Poudarja uporabo ocen in mnenj za izgradnjo zaupanja kupcev, še posebej pomembno v svetu e-trgovine.
Optimizacija za Mobilne NapravePomembna, vendar ni vedno ključnega pomena.Izboljšana mobilna optimizacija je izredno pomembna, saj večina uporabnikov opravlja nakupovanje preko mobilnih naprav. Več: mobilni SEO.
Različni Cilji SEOOsredotoča se na uvrstitve v iskalnikih z optimizacijo vsebin.Poleg vsebinske optimizacije poudarja tudi optimizacijo produktov za uvrstitev v iskalnikih.
Uporaba Družbenih MedijevPoudarek na promociji vsebin in interakciji na družbenih medijih.Uporablja družbene medije za promocijo izdelkov, posebnih ponudb, interakcijo s strankami in vzpostavljanje skupnosti.
Analiza Nakupnega VedenjaAnaliza se osredotoča na obisk in interakcijo z vsebinami.Poleg obiska in interakcije analizira tudi nakupno vedenje, kot so stopnje opustitve nakupov, povprečna vrednost nakupa, itd.

Nadaljnje branje:

Katere so glavne koristi dobro optimizirane spletne trgovine in katere so potencialne nevarnosti pri optimiziranju spletnih trgovin


Dobro optimizirana spletna trgovina prinaša številne koristi, vendar pa je pomembno, da se zavedate tudi potencialnih nevarnosti, ki jih lahko prinese nepravilno ali pretirano optimiziranje. Tukaj so glavne koristi in potencialne nevarnosti optimizacije spletnih trgovin:

Koristi dobro optimizirane spletne trgovine:

 1. Povečana Vidnost v Iskalnikih:
  • Spletna trgovina, ki je dobro optimizirana, se uvršča višje v iskalnih rezultatih, kar povečuje možnosti, da jo potencialni kupci najdejo.
 2. Večja Konkurenčnost:
  • Z ustrezno optimizacijo lahko izstopate iz množice in se postavite v bolj konkurenčen položaj na trgu.
 3. Povečana Konverzija:
 4. Boljša Uporabniška Izkušnja:
  • Optimizacija vključuje tudi skrb za uporabniško izkušnjo, kar omogoča boljšo navigacijo in zadovoljstvo uporabnikov.
 5. Prilagojeno Ciljanje:
  • S pravilnim ciljanjem ključnih besed in vsebin lahko dosežete bolj specifično ciljno občinstvo, kar povečuje možnost uspeha.
 6. Višja Avtoriteta Spletne Strani:

Potencialne nevarnosti pri optimiziranju spletnih trgovin:

 1. Prekomerna Optimizacija:
  • Pretirano vstavljanje ključnih besed, preveč optimizirani naslovi in opisi lahko izgledajo neprijetno za uporabnike in škodujejo uporabniški izkušnji.
 2. Neustrezna Uporaba Ključnih Besed:
  • Uporaba neustreznih ali preveč splošnih ključnih besed lahko privede do privabljanja napačnega občinstva, kar lahko vpliva na konverzije.
 3. Ignoriranje Mobilne Optimizacije:
  • Ignoriranje optimizacije za mobilne naprave lahko privede do izgube obiska in konverzij, saj vse več uporabnikov uporablja pametne telefone za nakupovanje.
 4. Neskladnost s Smernicami Iskalnikov:
  • Uporaba neetičnih praks optimizacije lahko privede do kazni s strani iskalnikov, kar lahko dramatično zmanjša vidnost spletne trgovine.
 5. Pomanjkanje Posodabljanja Vsebin:
  • Zastarele ali neaktualne vsebine lahko vplivajo na ugled trgovine in zmanjšajo privlačnost za uporabnike.
 6. Težave z Varnostjo:
  • Neustrezna skrb za varnost spletne trgovine lahko vodi do kraje osebnih podatkov kupcev, kar močno škodi ugledu podjetja.

Nadaljne branje:

Pomembno je, da optimizacijo izvajate premišljeno in etično ter redno spremljate in prilagajate svoje strategije. S tem se boste izognili potencialnim nevarnostim in izkoristili vse prednosti, ki jih prinaša dobro optimizirana spletna trgovina.

optimizacija-spletne-trgovine-koristi-nevarnosti

Kako optimizirati produktne strani za boljše rezultate v iskalnikih

Optimizacija produktne strani za boljše rezultate v iskalnikih zahteva kombinacijo tehničnih pristopov, uporabniške izkušnje in vsebinske strategije. Tu je nekaj ključnih korakov:

 1. Uporabite Relevante Ključne Besede:
  • Identificirajte ključne besede, povezane z vašimi izdelki. Vključite jih v naslove, opise in meta podatke. Primer: Če prodajate športno opremo, bi ključne besede lahko bile “kakovostne športne copate”.
 2. Optimizirajte Naslove in Meta Opise:
  • Naslovi in meta opisi naj bodo privlačni in informativni, hkrati pa vključujejo ciljne ključne besede. Primer: “Najnovejši modeli športnih copat za najboljšo zmogljivost. Kupite kakovostne športne copate in izstopite na igrišču.”
 3. Vključite Kakovostne Slike:
  • Uporabite visokokakovostne slike izdelkov z več zornih kotov. Uporabniki imajo radi vizualno predstavitev. Primer: Prikažite slike športnih copat z jasnimi podrobami, vključno z zapenjanjem, podplatom in barvami.
 4. Optimizirajte Hitrost Nalaganja:
  • Poskrbite, da so vaše produktne strani hitro naložene, saj hitrost vpliva na uporabniško izkušnjo in lahko vpliva na uvrstitve. Primer: Stisnite slike, uporabite storitve za dostavo vsebin (CDN) in optimizirajte kodo strani.
 5. Vključite Ocene in Mnenja:
  • Dodajte sekcijo za ocene in mnenja kupcev. To ne le izboljša zaupanje, ampak tudi vsebino strani. Primer: “Preberite, kaj naši zadovoljni kupci pravijo o naših športnih copatih.”
 6. Optimizirajte za Mobilne Naprave:
  • Preverite, ali so vaše produktne strani prilagojene za mobilne naprave, saj veliko uporabnikov brska in kupuje preko pametnih telefonov. Primer: Poskrbite, da je navigacija enostavna in da se slike pravilno prilagajajo na manjših zaslonih.

S kombinacijo teh pristopov boste povečali vidnost vaših produktov na iskalnikih in hkrati izboljšali uporabniško izkušnjo za obiskovalce vaše spletne trgovine.

optimizacija-produktnih-strani-spletna-trgovina

Kaj optimizirati prej? Opise produktov v spletni trgovini ali opise kategorij produktov?

Pri optimizaciji spletne trgovine je pomembno najprej osredotočiti se na optimizacijo opisov produktov, saj so to strani, na katerih potencialni kupci najpogosteje pristanejo. Optimizacija opisov produktov prinaša večje koristi v smislu ciljanja specifičnih ključnih besed, privabljanja bolj ciljanega prometa in povečanja verjetnosti konverzije.

Tukaj so razlogi, zakaj bi se morali osredotočiti na optimizacijo opisov produktov prej:

 1. Določena Ciljna Ključna Beseda:
  • Opisi produktov omogočajo ciljanje na specifične ključne besede, ki so povezane z lastnostmi, uporabo in prednostmi posameznega izdelka. To izboljšuje vidnost v iskalnikih za te ključne besede.
 2. Boljša Uporabniška Izkušnja:
  • Ko obiskovalci pristanejo na strani z izdelkom, želijo hitro najti informacije, ki jih iščejo. Optimizirani opisi produktov zagotavljajo jasne in privlačne informacije, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo.
 3. Povečana Konverzija:
  • Dobro optimizirani opisi produktov lahko vplivajo na odločitveni proces kupca, saj nudijo prepričljive razloge za nakup. S tem se poveča verjetnost, da obiskovalec postane kupec.
 4. Prilagojeno Ciljanje Nakupovalnih Namer:
  • Opisi produktov so odlično orodje za ciljanje na nakupovalne namere uporabnikov, saj ti pogosto iščejo specifične informacije pred nakupom.

Ko so opisi produktov ustrezno optimizirani, lahko nadaljujete z optimizacijo opisov kategorij produktov. Kategorije so pomembne, vendar so običajno bolj široke in manj specifične. Ključne besede v opisih kategorij so lahko bolj splošne in imajo običajno manjši vpliv na ciljno usmerjen promet kot ključne besede v opisih produktov.

Vendar pa je idealno, da na koncu optimizirate tako opise produktov kot opise kategorij, saj celostna optimizacija pripomore k boljši vidnosti in uporabniški izkušnji celotne spletne trgovine.

Kako izboljšati hitrost spletne trgovine za boljšo uporabniško izkušnjo

Izboljšanje hitrosti spletne trgovine je ključnega pomena za zagotavljanje pozitivne uporabniške izkušnje in ohranjanje obiskovalcev na vaši spletni strani. Tu je nekaj korakov, kako lahko dosežete to izboljšanje:

 1. Uporaba Storitve za Dostavo Vsebin (CDN):
  • CDN omogoča distribucijo vsebin preko več lokacij, kar zmanjšuje čas nalaganja za obiskovalce iz različnih geografskih območij.
 2. Optimizacija Slik:
  • Stisnite slike brez izgube kakovosti. Uporabite primerno velikost slik za prikaz na spletni strani. Slike so pogosto največji vir počasne hitrosti.
 3. Zmanjšanje Števila HTTP Zahtev:
  • Zmanjšajte število zahtev za slike, skripte, stilski CSS in druge elemente. To lahko dosežete z združevanjem datotek in minimalizacijo uporabe zunanjih skript.
 4. Browser Caching:
  • Nastavite ustrezne HTTP glave za izkoriščanje predpomnilnika v brskalnikih, kar zmanjšuje potrebo po ponovnem nalaganju vsebin za obiskovalce, ki so že obiskali vašo spletno stran.
 5. Optimizacija Kode in Stilov:
  • Redno pregledujte in optimizirajte kodo, odstranjujte nepotrebne ali zastarele dele. Minimalizacija in združevanje CSS in JavaScript datotek lahko tudi izboljšata hitrost nalaganja.
 6. Uporaba Browser Side Caching:
  • Uporabite tehnike, kot je lokalno predpomnjevanje (local storage), ki omogočajo brskalnikom, da shranijo nekatere podatke in slike lokalno, namesto da jih znova prenašajo ob vsakem obisku strani.
 7. Optimizacija Strežnika:
  • Posvetite pozornost zmogljivostim strežnika. Uporabite hitrejše in optimizirane strežnike, da se zmanjša čas odziva.
 8. Asinhrono Nalaganje Skript:
  • Nastavite skripte, da se nalagajo asinhrono, kar pripomore k temu, da se stran lahko nalaga hkrati, ne da bi čakala na zaključek nalaganja skript.
 9. Preverjanje Uporabe Tretjih Orodij:
  • Preverite, ali vaša spletna stran ne uporablja nepotrebnih tretjih orodij in vtičnikov, ki lahko upočasnijo nalaganje strani.
 10. Redno Testiranje Hitrosti:
  • Uporabite orodja za testiranje hitrosti, kot so Google PageSpeed Insights ali GTmetrix, da redno preverjate in analizirate, kako se vaša spletna stran obnaša glede hitrosti.

Z rednim izvajanjem teh korakov boste ustvarili boljšo uporabniško izkušnjo in hkrati izpolnjevali zahteve iskalnikov, ki dajejo prednost hitrim spletnim mestom pri uvrstitvah.

Nadaljnje branje:

hitrost-spletne-trgovine

Kako optimizirati spletno trgovino za lokalno iskanje

Optimizacija spletne trgovine za lokalno iskanje je ključnega pomena, če želite pritegniti lokalne stranke in povečati prodajo na lokalni ravni. Tu je nekaj korakov, kako lahko optimizirate svojo spletno trgovino za lokalno iskanje:

 1. Lokalno Osnovno Optimizacijo:
  • Vključite ključne informacije o svojem podjetju na spletno stran, kot so ime, naslov, telefonska številka, delovni čas in zemljevid lokacije.
 2. Ustvarite Stran Z Lokalnimi Informacijami:
  • Dodajte stran ali oddelek na spletni strani z lokalnimi informacijami, kjer opisujete vašo lokacijo, zgodovino podjetja, ekipo in dogodke v vaši skupnosti.
 3. Uporabite Lokalne Ključne Besede:
  • Vključite lokalne ključne besede v naslove, meta opise in vsebino vaše spletne trgovine. To vam bo pomagalo pri boljšem rangiranju v lokalnih iskalnih rezultatih.
 4. Optimizirajte Strukturo URL-jev:
  • Vključite ime mesta ali regije v URL-je strani, zlasti na straneh, ki so pomembne za lokalno iskanje, na primer strani s kontakti ali strani o vašem podjetju.
 5. Pridobivanje Lokalnih Povezav:
  • Pridobivanje povezav iz lokalnih virov, kot so lokalni direktoriji, novice ali skupnostne spletne strani, lahko pripomore k povečanju lokalne avtoritete.
 6. Uporaba Lokalnih Oznak (Local Schema Markup):
  • Dodajte lokalne oznake v HTML kodo vaše spletne strani. To pomaga iskalnikom razumeti lokalno naravnanost vašega podjetja in izboljšuje prikaz rezultatov v iskalnikih.
 7. Optimizirajte Spletne Strani za Mobilne Naprave:
  • Večina lokalnih iskanj se opravi preko mobilnih naprav, zato mora biti vaša spletna stran popolnoma prilagojena za mobilne uporabnike.
 8. Pridobivanje Pozitivnih Lokalnih Mnenj:
  • Pridobivanje pozitivnih ocen na lokalnih platformah in pregledih, kot so Google Business, Yelp, Facebook in drugi, pomaga izboljšati vašo lokalno prisotnost in zaupanje kupcev.
 9. Uporaba Google Business:
  • Če še niste, ustvarite in optimizirajte svoj profil na Google Business. Zagotovite, da so informacije ažurne, vključno z delovnimi urami, naslovom, telefonsko številko in slikami.
 10. Promocija Lokalnih Dogodkov in Ponudb:
  • Promovirajte lokalne dogodke, popuste in posebne ponudbe na svoji spletni strani in družbenih medijih za privabljanje lokalnih strank.

S kombinacijo teh pristopov boste povečali lokalno prisotnost vaše spletne trgovine in privabili več lokalnih strank.

lokalna-optimizacija-spletne-trgovine

Zakaj je pri optimizaciji spletnih trgovin pomembno ostajati v stiku z aktualnimi zannji iz digitalnega marketinga in kako si to zagotoviti

Ostajanje v stiku z aktualnimi trendi in novostmi v digitalnem marketingu je ključnega pomena pri optimizaciji spletnih trgovin, saj ta industrija hitro napreduje in se spreminja. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to pomembno, in kako si zagotoviti ažurnost znanja:

 1. Hitre Spremembe Algoritmov Iskalnikov:
  • Algoritmi iskalnikov, kot je Google, se nenehno spreminjajo. Spremembe lahko vplivajo na uvrstitve spletnih strani in strategije optimizacije. Ostajanje informiran o teh spremembah je ključno za ohranjanje vidnosti spletne trgovine.
 2. Spreminjajoče Se Nakupne Navade Potrošnikov:
  • Nakupne navade potrošnikov se hitro spreminjajo, še posebej v digitalnem okolju. Spremljanje novih trendov in vedenjskih vzorcev kupcev omogoča prilagajanje strategij optimizacije in ciljanje pravega občinstva.
 3. Nove Tehnologije in Orodja:
  • Pojav novih tehnologij in orodij lahko olajša in izboljša proces optimizacije. Spremljanje teh novosti omogoča učinkovitejše delo in boljše rezultate.
 4. Razvoj Družbenih Medijev:
  • Družbena omrežja igrajo pomembno vlogo pri digitalnem marketingu. Razvoj in spremembe na področju družbenih medijev lahko vplivajo na strategije promocije in interakcije s ciljnim občinstvom.
 5. Prilagajanje Mobilnim Trendom:
  • Spletno nakupovanje prek mobilnih naprav narašča. Spremljanje mobilnih trendov je ključno za ustrezno optimizacijo za mobilne naprave.
 6. Spremembe V Pravilnikih in Zakonodaji:
  • Digitalni marketing je podvržen pravilnikom in zakonodaji, ki se lahko spreminjajo. Ohranjanje ažurnosti s temi spremembami je ključno za zagotavljanje skladnosti in preprečevanje morebitnih pravnih težav.

Kako si zagotoviti ažurnost znanja:

 1. Redno Branje in Proučevanje Spletnih Virov:
  • Sledite relevantnim blogom, spletnim stranem in portalom, ki pokrivajo področje digitalnega marketinga in optimizacije spletnih trgovin.
 2. Udeležba na Konferencah in Delavnicah:
 3. Povezovanje s Strokovnjaki v Panogi:
  • Sodelovanje in povezovanje s strokovnjaki v panogi vam omogoča, da ostanete v toku s trenutnimi dogajanji.
 4. Uporaba Analitičnih Orodij:
  • Redno analizirajte podatke iz analitičnih orodij, da odkrijete spremembe v obnašanju uporabnikov in učinkovitosti strategij.
 5. Sodelovanje v Skupnostih:
  • Sodelujte v spletnih skupnostih, forumih in socialnih omrežjih, kjer se strokovnjaki izmenjujejo izkušnje in informacije.
 6. Izobraževanje in Certifikati:
  • Opravljajte tečaje, webinarje in pridobivajte certifikate, ki pokrivajo različna področja digitalnega marketinga.

Nadaljnje informacije:

Z ažurnostjo znanja boste lahko pravočasno prilagajali strategije in ohranjali konkurenčno prednost v digitalnem prostoru.

Kako si pri optimizaciji spletne trgovine pomagati z umetno inteligenco

Umetna inteligenca (UI) lahko igra ključno vlogo pri optimizaciji spletne trgovine, saj omogoča avtomatizacijo procesov, personalizacijo izkušenj uporabnikov in izboljšanje učinkovitosti marketinških strategij. Tu je nekaj načinov, kako si lahko pri optimizaciji spletne trgovine pomagate z umetno inteligenco:

 1. Personalizacija Spletne Izkušnje:
  • Umetna inteligenca omogoča analizo podatkov o vedenju uporabnikov in ustvarjanje personaliziranih priporočil, prilagojenih zgodovini nakupov in interesom posameznih kupcev. Personalizacija lahko poveča angažiranost uporabnikov in poveča možnost konverzije.
 2. Chatboti za Boljšo Komunikacijo:
  • Uporaba chatbotov z umetno inteligenco omogoča izboljšano komunikacijo s strankami. Chatboti lahko odgovarjajo na vprašanja, pomagajo pri iskanju izdelkov in nudijo podporo, kar povečuje zadovoljstvo strank in izboljšuje uporabniško izkušnjo.
 3. Avtomatsko Prilagajanje Cen:
  • Umetna inteligenca lahko pomaga pri dinamičnem prilagajanju cen glede na povpraševanje, konkurenco in druge dejavnike na trgu. To omogoča bolj prilagodljivo in konkurenčno cenovno politiko.
 4. Priporočilni Algoritmi:
  • UI lahko razvije kompleksne algoritme za priporočila izdelkov, ki temeljijo na analizi zgodovine nakupov, brskanja in vedenja uporabnikov. To pomaga povečati verjetnost, da bodo kupci odkrili in kupili izdelke, ki jih zanimajo.
 5. Avtomatizacija Oglaševanja:
  • Z umetno inteligenco lahko avtomatizirate procese oglaševanja, kot so ciljno usmerjena oglaševalska sporočila, optimizacija proračuna oglaševanja in analiza učinkovitosti kampanj.
 6. Prediktivna Analitika:
  • UI lahko uporablja napredne analitične modele za prediktivno analizo vedenja uporabnikov, kar vam omogoča boljše načrtovanje trženjskih strategij in ponudb.
 7. Optimizacija Zaloge:
  • Umetna inteligenca lahko pomaga pri optimizaciji zaloge z napovedovanjem povpraševanja, identifikacijo sezonskih trendov in dinamičnim prilagajanjem naročil.
 8. Avtomatsko Prepoznavanje Trendov:
  • S pomočjo UI lahko analizirate trende in vzorce v velikih količinah podatkov, kar vam omogoča hitro prilagajanje ponudbe in strategij glede na spremembe na trgu.
 9. Izboljšanje SEO:
  • Umetna inteligenca lahko pomaga pri optimizaciji vsebin za iskalnike (SEO) z analizo ključnih besed, avtomatskim generiranjem meta opisov in prilagajanjem vsebin glede na spremembe algoritmov iskalnikov.
 10. Analiza Velikih Podatkov:
  • Umetna inteligenca omogoča analizo velikih količin podatkov, kar vam pomaga bolje razumeti vedenje kupcev, identificirati vzorce in prilagajati svojo strategijo glede na rezultate analiz.

Pri uvajanju umetne inteligence v optimizacijo spletne trgovine je ključno, da razumete svoje cilje in uporabljate orodja in rešitve, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam. S tem lahko avtomatizirate procese, povečate učinkovitost in ustvarite boljšo izkušnjo za vaše uporabnike.

seo-spletne-trgovine-umetna-inteligenca

Kako povezati aktivnosti pri izvajanju optimizacije spletne trgovine z aktivnostmi, ki jih za spletno trgovino izvajate na socialnih omrežjih

Povezovanje aktivnosti pri optimizaciji spletne trgovine z dejavnostmi na socialnih omrežjih je ključno za celovito digitalno strategijo. To vam omogoča, da izkoristite sinergijo obeh pristopov, povečate prepoznavnost blagovne znamke, privabite več občinstva in spodbujate konverzije. Spodaj so nekateri načini, kako povezati te aktivnosti:

 1. Deljenje Optimiziranih Vsebin na Socialnih Omrežjih:
  • Delite vsebine iz spletne trgovine, ki ste jih optimizirali za iskalnike, na socialnih omrežjih. To vključuje produktne strani, blog prispevke, akcije, popuste itd.
 2. Uporaba Ključnih Besed v Socialnih Objavah:
  • Integrirajte ključne besede, ki ste jih uporabili pri optimizaciji spletne trgovine, v svoje objave na socialnih omrežjih. To bo povečalo verjetnost, da bodo vaše objave dosegle pravo ciljno občinstvo.
 3. Kreiranje Prilagojenih Oglaševalskih Kampanj:
  • Na podlagi podatkov iz optimizacije spletne trgovine ustvarite prilagojene oglaševalske kampanje na socialnih omrežjih. Ciljajte specifične skupine, ki kažejo zanimanje za vaše izdelke ali storitve.
 4. Uporaba Družbenih Ikonic in Povezav:
  • Vključite družbene ikonice in povezave na socialna omrežja na vaši spletni trgovini. To omogoča enostaven dostop do vaših profilov na socialnih omrežjih in spodbuja uporabnike, da delijo vaše vsebine.
 5. Sodelovanje z Vplivneži:
  • Če vaša spletna trgovina sodeluje z vplivneži, zagotovite, da so njihove objave na socialnih omrežjih usklajene z optimizirano vsebino na spletni trgovini. To bo povečalo doslednost sporočila.
 6. Uporaba Družbenih Prijav:
  • Omogočite uporabo družbenih prijav na spletni trgovini. To omogoča, da se uporabniki prijavijo s svojimi socialnimi profili, kar olajšuje deljenje njihovih izkušenj in izdelkov na socialnih omrežjih.
 7. Ponujanje Ekskluzivnih Ponudb za Sledilce na Socialnih Omrežjih:
  • Spodbujajte sledilce na socialnih omrežjih s posebnimi ekskluzivnimi ponudbami ali popusti, ki jih nato usmerite na spletno trgovino.
 8. Analiza Podatkov za Prilagajanje Strategij:
  • Uporabite analitiko za spremljanje učinkovitosti objav na socialnih omrežjih in spletnih aktivnosti. Prilagajajte svoje strategije glede na zaznane trende in rezultate.
 9. Uporaba Oglaševalskih Ciljev na Socialnih Omrežjih:
  • Definirajte oglaševalske cilje na socialnih omrežjih, ki so usklajeni s cilji optimizacije spletne trgovine. To lahko vključuje povečanje prometa na spletno trgovino, povečanje registracij ali povečanje prodaje.

Povezovanje teh dejavnosti omogoča boljše izkoriščanje potenciala obeh pristopov in ustvarjanje usklajene digitalne strategije. S tem lahko dosežete boljše rezultate in gradite bolj konsistentno prisotnost blagovne znamke na spletu.

spletna-trgovina-socialna-omrezja

Kdaj optimizaciji spletne trgovine koristi blog in kdaj blog za SEO spletne trgovine ni potreben

Uporaba bloga v okviru optimizacije spletne trgovine je odvisna od več dejavnikov, vključno z vrsto izdelkov ali storitev, ciljnim občinstvom, konkurenčnim okoljem ter cilji in strategijo vaše trgovine. Spodaj so smernice, kdaj blog lahko koristi in kdaj morda ni nujen:

Kdaj optimizaciji spletne trgovine koristi blog:

 1. Razširjanje Informacij o Izdelkih:
  • Če ponujate izdelke ali storitve, ki zahtevajo dodatno pojasnilo, primerjave, uporabniške nasvete ali priporočila, lahko blog koristi kot prostor za razširjanje teh informacij.
 2. Gradnja Avtoritete in Zaupanja:
  • Blog lahko služi kot platforma za deljenje strokovnega znanja, mnenj in izkušenj, s čimer gradite avtoriteto v industriji in krepite zaupanje strank.
 3. Dolgo Rep Ključne Besede:
  • Blog lahko cilja na dolgo rep ključne besede, ki so specifične in povezane z izdelki ali storitvami, kar lahko poveča organično vidnost spletne trgovine.
 4. Povečanje Obsega Spletnega Mesta:
  • Redno objavljanje na blogu povečuje obseg vašega spletnega mesta, kar lahko pozitivno vpliva na SEO, saj iskalniki radi vidijo obsežne in ažurne vsebine.
 5. Angažiranje Ciljnega Občinstva:
  • Blog lahko služi kot način za vzpostavitev dvosmerne komunikacije z vašim ciljnim občinstvom. Komentarji, deljenje in povratne informacije lahko pripomorejo k gradnji skupnosti okoli vaše blagovne znamke.

Kdaj blog za SEO spletne trgovine ni potreben:

 1. Ni Potrebe po Dodatnih Informacijah:
  • Če so izdelki ali storitve, ki jih ponujate, dovolj samopojasnjujoči in ne zahtevajo dodatnih pojasnil, blog morda ni nujen za optimizacijo.
 2. Ciljate na Kratek Rep Ključne Besede:
  • Če se osredotočate na ključne besede z visoko stopnjo konkurence in kratkim repom, se lahko osredotočite bolj na optimizacijo produktne strani.
 3. Omejeni Viri:
  • Če nimate zadostnih virov (čas, denar, kadrovskega potenciala) za redno vzdrževanje in ustvarjanje kakovostnih blog vsebin, se morda odločite, da blog ni najboljša naložba.
 4. Ciljate na Hitro Konverzijo:
  • Če je glavni cilj vaše spletne trgovine hitra konverzija, lahko večji poudarek namenite optimizaciji produktov in strani, ki neposredno vodijo k nakupu.

V mnogih primerih je združevanje obeh pristopov – optimizacije spletne trgovine in vzpostavitve bloga – najboljša strategija. S tem ustvarite bogatejšo in bolj celovito prisotnost na spletu ter izkoristite prednosti obeh pristopov k digitalnemu marketingu.

Nadaljne informacije:

seo-spletne-trgovine-blog