Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 8.00 in 17.00.

Pon – Pet med 8:00 in 17:00

Kako magnetna terapija poteka?

Magnetna terapija poteka različno – odvisna je od naprave, ki jo uporabljate. Na Inštitutu za fizikalno in rehabilitacijsko medicino UKC Maribor trenutno uporabljajo 4 različne naprave za elektro magnetno terapijo, med njimi je tudi magnetno blazino Magus, ki se enakovredno kosa s tremi podobnimi napravami iz tujine, le da je nekajkrat cenejša in si z njo lahko privoščite vsakodnevno terapijo tudi doma – v tem primeru poteka takole:

  • Pred terapijo popijete vsaj 2dl vode
  • Odložite kovinske predmete, gsm, cd-je
  • Uležete se, se sprostite in uživate

Takšna magnetna terapija traja med 15 in 30 min in jo lahko tudi preizkusite (če kliknete tu , izveste, kje in kako).

  • Pred ali med terapijo ne smete kaditi
  • Med terapijami naj preteče vsaj 4 ure
  • Priporočljive so nekje tri terapije na dan

Okrog 15-20% vseh ljudi z bolečinami doživi pri magnetni terapiji nenavaden fenomen:

Njihove večinoma kronične bolečine se na začetku zdravljenja za kratek čes povečajo. V nadaljevanju terapije prizadeti večinoma reagirajo z ustreznim zmanjšanjem bolečine in na koncu bolečine izginejo. Ta informacija je zelo pomembna, saj če ne veste ničesar o reakciji, se lahko zgodi, da boste želeli prekiniti terapijo.

Ravno to pa je obžalovanja vredno, kajti ravno osebe z začetnimi reakcijami imajo večinoma posebno dobra terapevtske uspehe.

Na splošno priporočamo terapijo po zajtrku, ker poleg tekočine večinoma zaužijemo tudi hitro prebavljive prinašalce energije. Idealni čas za terapijo je na splošno po jedi.

Čeprav sil magnetnih polj ne moremo zaznati s čutili ima približno polovico uporabnikov med terapijo posebne občutke. Najpogosteje opažamo rahel lokalen občutek toplote. Tu gre za dvig temperature, ki nastane zaradi izboljšane prekrvavitve kože in mišičnih predelov. Pogosto lahko občutite tudi mravljinčenje ali gomazenje v dlaneh in stopalih.

Zelo pomembna je voda. Pred vsako terapijo je priporočljivo popiti 2-3dcl navadne vode. Pitje vode je pomembno tudi po opravljeni terapiji. Posledica premajhnega zaužitja tekočine je, da se medcelična tekočina spremeni iz stanje sol, ki dobro prepušča hranilne snovi, v stanje gel, ki je za kisik in hranilne snovile težko prehodno. To otežuje magnetno terapijo.

Optimalen terapevtski uspeh je mogoče doseči samo ob zanesljivi, redni uporabi. Ker pri elektromagnetni terapiji ne gre za protibolečinsko inekcijo, ki učinkuje takoj, traja zdravljenje praviloma dlje, v nekaterih primerih tudi več mesecev. V praksi se je pokazalo, da se učinki pokažejo pri redni uporabi, nekje v 5 do 6 tednih.

Magnetne terapije ne smejo uporabljajo ljudje, ki nosijo srčne vzpodbujevalnike, nosečnice, epileptiki in/ali shizofreniki.

tina-stifter

Tina Stifter

Sem Tina, z Magus blazino sem že od razvoja naprej. Veliko vem o magnetni terapiji in še vedno se učim, največ od mojih uporabnikov in strokovnjakov magnetoterapije.
Poleg dela s strankami, me veselijo potovanja, ukvarjam se s športom, sem poročena in mami dvema fantoma.

Najem magnetne terapije Magus

Če želite preizkusiti, kako magnetna terapija deluje na vas – vaše telo, Je najbolj smiseln najem za 6 tednov. Enostavno izpolnite prijavnico in vas pokličemo, da določimo termin.

Brezplačno svetovanje

Poskrbite za termin za brezplačno telefonsko svetovanje, v primeru vprašanj pa nas pokličite na telefonsko številko in z veseljem vam bomo pomagali z dodatnimi informacijami.

    sl_SISlovenian