Možne reakcije

Kot pri veliki večini terapij in tudi pri uživanju zdravil, je možnost reakcij tudi pri elektromagnetni terapiji. To je navadno pokazatelj, da je telo zaznalo določeno sprememboin se na tak način odzove - z reakcijo, ki je lahko različna. Približno 20% uporabnikov poroča o reakciji ob elektromagnetni terapiji.

Uporabniki poročajo o različnih reakcijah, kot so:

  • mravljinčenje po telesu,
  • bolečine,
  • vrtoglavica,
  • potenje.

Velikokrat uporabniki reakcijo občutijo prvih deset dni redne dnevne uporabe elektromagnetne terapije. Po desetih dneh reakcija navadno popusti. Da bi se reakciji izognili, s terapijami začnemo postopoma, prve tri dni le- eno terapijo na dan in potem priključimo drugo. Dobro je, da ne začnemo s tremi priporočenimi terapijami naenkrat, ker prevelika sprememba navadno sproži reakcijo. Včasih se reakciji ni možno izogniti, je pa res, da navadno tisti uporabniki, ki na začetku občutijo reakcijo, poročajo o najvidnejših rezultatih elektromagnetne terapije po določenem času.

Tudi ob reakciji ni priporočljivo s terapijo prenehati, lahko pa zmanjšamo dnevno uporabo, saj le redna uporaba prinese kasnejše dobre rezultate.

Možnost reakcije je odvisna tudi od starosti uporabnika, psiho-fizičnega stanja in zdravstvenih težav.

Večina uporabnikov, ki pravilno - postopno uporabljajo to vrsto terapije, v prvih dneh uporabe poroča o prijetni toploti, ki je odraz pospešene cirkulacije krvi v telesu.