To so mnenja zdravnikov, s katerimi sodeluje naše podjetje, z njihovim dovoljenjem jih objavljamo. Mnenja smo pridobili izključno za uporabo Magus elektromagnetne terapije. Strogo prepovedano je kopiranje, posredovanje in uporaba mnenj v druge namene. Zahvaljujemo se za razumevanje.

Prof. dr. Zmago Turk, dr. med., akademikki se že 30 let ukvarja z raziskovalno dejavnostjo na področju elektromagnetne terapije:

Prof. dr. Zmago Turk, dr. med., akademik

Magnetoterapija je ena od metod programa fizikalne terapije. V UKC Maribor jo uporabljamo že skoraj 30 let, bili smo med prvimi v raziskovanju te terapije.

Organizirali smo razširjene raziskovalne skupine, povezane z Medicinsko fakulteto v Gradcu, in tako se je oblikovala mariborska šola magnetoterapije. Doslej smo najbolj raziskovali delovanje nizko frekvenčnih magnetnih polj na zaraščanje kosti in ugotovili, da se prelomi, zdravljeni z magnetoterapijo, skoraj za tretjino hitreje zaraščajo kot prelomi brez nje.

Bistvo magnetoterapije je v izboljšanju cirkulacije, s tem tudi oksiginacije poškodovanega ali bolnega območja, kar pripomore k hitrejši ozdravitvi bolezni.

V terapiji uporabljamo nizkofrekvenčno magnetno polje nizke jakosti. Ni vseeno, kdo predpiše magnetoterapijo, saj lahko ta povzroči tudi zaplete. Magnetoterapija vpliva na celico in sestavine v njej ter tako zdravi patološki proces. Zaradi delovanja magnetnega polja na celice nastane mikrovibracija celičnih struktur, ki povzroči odplakovanje nastalih metabolnih produktov – izboljša se prekrvaljenost teh predelov.

Naše izkušnje so povezane z raziskovalno dejavnostjo v zadnjih tridesetih letih. Raziskovali smo preraščanje kosti, zdravljenje benigne hipertrofije prostate, pozneje pa vpliv magnetoterapije na degenerativne bolezni gibalnega sistema. To magnetoterapijo uporabljamo v vsakdanjem terapevtskem programu in vedno znova iščemo nove pristope.

Slaba stran je, da je treba terapijo izvajati dlje ( od 4 – 6 tednov ), kar pa v javnih zdravstvenih ustanovah pogosto ni mogoče. Zato podpiramo posojanje teh aparatur na dom, saj lahko po dogovoru z zdravnikom bolniki sami nastavijo frekvenco in jakost. Pomembno se nam zdi, da se tudi o takšni terapiji bolnik dogovori s strokovnjakom.”

ČE VAS ZANIMA VEČ O POSOJI MAGUS BLAZINE NA DOM, NAS POKLIČITE: 040 807 327

“Magnetna terapija je izredno koristna pridobitev v revmatologiji. Seveda pa je lahko pri hudih revmatskih boleznih s področja vnetnega revmatizma samo spremljajoča terapija.

Težave, ki nastajajo zaradi degenerativnih bolezni gibalnega sistema, se s pomočjo magnetne terapije lajšajo, predvsem pa ta terapija korigira sekundarne pojave s področja nevrovegetativnega sistema pri teh bolnikih.

Na področju revmatologije je torej ta terapija izredno koristna pridobitev, vendar mora biti svetovana s strani usposobljenega terapevta.”

“Mariborska šola magnetoterapije, ki je nastala na Ukc Maribor, pod vodstvom prim. dr. Jože Baroviča, je postavila osnovne temelje magnetoterapije v slovenskem in evropskem prostoru.
Največ raziskav smo opravili na aparatih Elmag in pozneje z aparatom Magus, ki omogoča modulacijo frekvence in jakosti za različne programe zdravljenja. Izkazalo se je, da je aparat Magus še najbolj prilagodljiv potrebam aplikacije na področju degenerativnih sprememb, predvsem za zmanjšanje bolečine in na področju travmatologije za zaraščanje kostnih struktur po operativnih posegih.”

Prim. dr. Jože Barovič, dr.med., spec. fiziater

Prim. dr. Jože Barovič, dr.med., spec. fiziater

“Pri zdravljenju bolanih in poškodovanih pri svojem vsakdanjem delu uporabljamo različne fizikalne agense. Med vsemi magnetoterapija zavzema posebno mesto. Nizkofrekventno elektromagnetno pulzirajoče polje kot rezultat delovanja različnih generatorjev elektromagnetnega valovanja ( oblika signala, frekvenca, jakost ) se uporablja pri številnih boleznih nevro-mišične-lokomotorne prizadetosti. Nizkofrekventna elektromagnetna valovanja neovirano prodirajo skozi vse biološke strukture ter spreminjajo napon celičnih membran, pospešujejo transport energetskih in mineralnih snovi in sodelujejo pri spremembi ADP v ATP.”

“Nizkofrekventna elektromagnetna pulzirajoča terapija, posebej Magus terapija pri poškodbah perifernih živcev deluje antiedematozno in sprostitveno. Indirektno se na ta način stimulira regeneracija prizadetih živcev. O ugodnih učinkih nizkofrekventne magnetne terapije (periferna pareza facialnega živca) smo poročali na odmevnem kongresu revmatologov Nemčije v Heidelbergu.”

“Magnetna terapija Magus je terapija sedanjosti, ki uporablja sinusno polje. Bistvo teorije o povezanosti nihanja je v tem, da vsaka celica niha v sebi lastnem ritmu, pri čemer si celice izmenjujejo informacije oz. komunicirajo podobno, kot poteka komunikacija med mano in vami, kar imenujemo pozitivna ali negativna energija med ljudmi. Ko celica zboli, spremeni ritem nihanja. Bistvo okrevanja pa je v tem, da s časoma spet zaniha v zdravem ritmu.”

Prof. dr. Igor Jerman, univ. dipl. biol.:”Že od Antike naprej je znano, da je lahko magnetno polje zdravilno. Raziskave učinkov magnetnega polja na zdravljenje bolezni in lajšanje težav se je zelo okrepilo v prejšnjem stoletju, še bolj pa se v tem. Mnoge raziskave so ugotovile, da je uporaba elektromagnetnega polja v terapevtske namene najbolj učinkovita, če to polje nastopa v pulzni obliki, kot je to primer tudi pri blazini Magus.

Zdravljenje bolezni srca in ožilja

 

 

 

 

 

Magnetna blazina Magus je pulzirajoča elektromagnetna terapija, kar pomeni, da je najbolj učinkovita oblika

“Že od Antike naprej je znano, da je lahko magnetno polje zdravilno. Raziskave učinkov magnetnega polja na zdravljenje bolezni in lajšanje težav se je zelo okrepilo v prejšnjem stoletju, še bolj pa se v tem. Mnoge raziskave so ugotovile, da je uporaba elektromagnetnega polja v terapevtske namene najbolj učinkovita, če to polje nastopa v pulzni obliki, kot je to primer tudi pri blazini Magus.

Pulzno polje lahko deluje na več ravni delovanja organizma: na celične membrane, lahko na biokemijske procese, s katerimi se frekvenčno in energijsko ujame, pa tudi na ione. Po nekaterih naprednih znanstvenih pogledih deluje pulzno polje tudi na organizmovo lastno bio elektromagnetno polje. V telesu se tako ob ugodni frekvenci stimuliranja okrepi naše lastno polje, ki reja neštete biokemijske procese. To vpliva na večji izkoristek metabolizma, hitrejšo zmožnost odstranjevanja škodljivih in odvečnih metabolitov, na izboljšano prevajanje živčnih impulzov, na izboljšano koordinacijo fizioloških procesov in podobno, kar vse pomeni podporo za zdravje organizma.
Dokazano je, da lahko energija dovedena iz zunanjega elektromagnetnega polja lahko ob primerni frekvenci obnavlja celične energetske zaloge (ATP). Poleg tega deluje sinhronizacijsko tudi na odnos med celicami, kar deluje blagodejno na vitalnost organov in organskih sistemov ter po nekaterih sodobnih biofizikalnih spoznanjih celo zmanjšuje možnost za nastanek raka.
Blazina Magus torej oddaja pretanjene magnetne impulze, ki delujejo kot nevsiljiv dirigent našemu telesnemu bioelektričnemu polju in ga nežno vodijo nazaj k usklajenemu ritmu – poroku našega zdravja. Tako neagresivni elektromagnetni valovi našemu organizmu vračajo izgubljeni ritem  in tako celicam – živčnim, kostnim, mišičnim in ostalim – pomagajo povrniti oslabljeno življenjsko silo.”

ČE VAS ZANIMA VEČ O MAGNETNI TERAPIJI MAGUS, NAS POKLIČITE: 040 807 327,
Z VESELJEM VAM BOMO STROKOVNO SVETOVALI.