Meni Zapri

Bolečine v hrbtenici, išias

Kaj so bolečine v hrbtenici, lumbago, išias?

Bolečine v hrbtenici, lumbago, išias so v današnjem času zelo pogoste, saj se večina ljudi premalo giblje, veliko sedi v pisarnah za računalnikom ali v prisilnih držah.

Imajo preveliko telesno težo, premehko ležišče, so pod stresom …

Hrbtenica je največja zbirka sklepov v našem telesu. Poznamo tri predele hrbtenice: vratna, prsna in ledvena vretenca; k hrbtenici pa spadata še trtica in križnica.

Vemo, da je hrbtenica ukrivljena v obliki črke S, da jo obdajajo mišice, ki so pomembne za pokončno hojo in ravnotežje in da v hrbtenici poteka hrbtenični mozeg imenovan hrbtenjača.

Lumbago so nenadne ostre bolečine po upogibanju ali zasuku hrbtenice. Začuti se močna preobremenitev kite med vretenci. Pojavi se tudi lokalno vnetje. Magnetna terapija bo najprej zmanjšala bolečine v akutnem stanju in sprostila krče, nakar bo ustavila vnetje. Uporaba Magus blazine bo močno pospešila regeneracijo poškodovanih struktur kite.

Vzrokov za težave s hrbtenico je veliko:

 • poškodbe vretenc ali medvretenčnih ploščic,
 • lumbago,
 • zdrk medvretenčnih ploščic,
 • obrabe,
 • preobremenitev mišic,
 • išias,
 • preozki hrbtenični kanali,
 • preščipnjeni živci,
 • izrastki,
 • artroza – zakostenitev malih sklepov
 • osteoporoza,
 • nosečnost.

Išias je bolečina, ki se širi vzdolž bedrnega živca. Vzrok te bolečine je draženje korenine hrbteničnega živca na sakralnem predelu hrbtenice. Bolečina običajno seva s spodnjega dela ledvenega predela navzdol po nogi, celo do stopala. Blazina Magus pri uporabnikih z išiasom pokaže zelo dobre rezultate. Uporabniki hitro doživijo blaženje bolečine ter hitro okrevanje živcev in ligamentnega aparata hrbtenice.

Skupni imenovalec vsem težavam so hude bolečine v hrbtenici in otežena gibljivost!

Gospa iz Ljubljane je stara 52 let in pri padcu si je zlomila dvanajsto ledveno vretence in dve rebri. Čeprav je od poškodbe vretenca že dve leti, čuti hude bolečine v hrbtenici, ki se razširjajo na ramenski obroč ter obe roki.

Gospa zjutraj težko vstane s postelje, po jutranji telovadbi sicer zakrčenost mišic popusti, bolečine pa ostanejo; v popoldanskem času pa se že stopnjujejo do te mere, da mora leči, saj so bolečine v hrbtenici prehude. Bolečine si lajša s tabletami.

Gospa pove, da si v postelji težko najde položaj pri katerem ne bi občutila bolečin, zato težko spi.

Po dvotedenski uporabi Magus blazine je gospa poročala o zmanjšanju bolečine v rokah in ramenih; bolečine v hrbtu so bile še prisotne, čeprav je laže spala. Blazino je uporabljala trikrat dnevno: program za stalne bolečine hrbtenice, za lajšanje bolečin in za lažje spanje.

Olajšanje bolečin v hrbtenici je občutila po enem mesecu redne uporabe Magus blazine. Zmanjšala je odmerek tablet proti bolečinam, še vedno redno telovadi. Bolečine so še prisotne, predvsem ob slabem vremenu ali pretiranem fizičnem naporu.

Gospa je zadovoljna, ker je bolj gibljiva, več in hitreje opravlja gospodinjska dela, delovni čas v pisarni mine brez hudih bolečin, spanec je boljši.